Digi- ja väestötietovirasto

Digituen lähtökohta on asiakkaan tarve - profilointi syvensi tietoa yrittäjien digiosaamisesta

Jaa
Digi- ja väestötietovirasto on kehittänyt kevään 2021 aikana toimintamalleja yritysten ja yhteisöjen digihaasteiden ratkaisemiseksi. Toimintamallikokeiluilla haettiin ratkaisuja viranomaisten välisen verkostotyön ja asiakaslähtöisyyden kehittämiseksi. Samalla syvennettiin tietoa siitä, millaista digitukea yritykset ja yhteisöt tarvitsevat ja millaisia esteitä digiin siirtymiselle on.

Yksi keskeisistä havainnoista oli se, että digitaidot ja digituen tarve jakautuvat tasaisesti yrittäjien erilaisten digiprofiilien kesken. Yrittäjille muodostettiin neljä profiilia: digitaitajat, kokeilunhaluiset, digimaailmaan rohkaistavat ja alkuun tuettavat, sen perusteella, miten he hyödyntävät digivälineitä ja -palveluita. Digiprofilointi kohdentui aloittaviin yrittäjiin ja se tehtiin yhteistyössä Uusyrityskeskusten kanssa.

"Digituen tarjoamisen ja kehittämisen kannalta syvennetty tieto on merkittävä, jotta tukea voidaan kohdentaa oikein. On tärkeää myös ymmärtää, että hajonta digitaidoissa on suurta." kertoo suunnittelija Mirva Gullman Digi- ja väestötietovirastosta.

Digituen asiakaslähtöisyys kehittämisen keskiöön

Digitukea kehitetään verkostoissa, joissa kohtaavat digipalveluja tuottavat viranomaiset, järjestöt, yritykset ja yhteisöt. Asiakas ja asiakkaan tarpeet ovat digituen kehittämisen lähtökohta. Näin tuki on sekä laadukasta että kohdentuu oikein. Yritysten ja yhteisöjen haasteet digipalveluiden ja -laitteiden kanssa ovat moninaisia.

"Meillä on paljon kokemusta digituen kehittämisestä verkostoissa, mutta nyt ensimmäistä kertaa kutsuimme koolle yrityksille ja yhteisöille digipalveluja tarjoavat viranomaiset jakamaan tietoa ja kehittämään ja määrittelemään digituen sisältöjä yhdessä. On tärkeää ymmärtää asiakkaan tarve ja tilanne kokonaisvaltaisesti, jolloin asiakas ei jää palveluntarjoajien väliin vaan saa aina tarvitsemansa tuen", kertoo projektipäällikkö Minna Piirainen Digi- ja väestötietovirastosta.

Myös digipalvelujen tuottajat tarvitsevat ajantasaista tietoa käyttäjien tarpeista ja osaamistasosta oman toimintansa kehittämiseksi. Verkostokokeilun tuloksena vahvistui tarve toimijoiden välisestä kehittämisfoorumista. Jatkossa siinä keskitytään myös digituen asiakaslähtöisyyden vahvistamiseen.

Digiosaamisella kohti onnistumisia -webinaari 21.5.2021 klo 9-11

Digi- ja väestötietovirasto järjestää tänään 21.5.2021 klo 9-11 Digiosaamisella kohti onnistumisia -webinaarin, jossa kevään toimintamallikokeilujen tuloksia avataan yhdessä digipalvelujen tuottajien ja yrittäjien ja yhteisöjen kanssa. Webinaarissa käsitellään yritysten ja yhteisöjen kohtaamia digiosaamisen liittyviä haasteita ja ratkaisuja. Webinaariin ehtii vielä mukaan ja sen tallenne julkaistaan lähiviikkoina Suomidigi.fi-sivustolla.
Digi- ja väestötietoviraston digituen tehtävä laajentuu vuoden 2022 aikana kattamaan elinkeinotoimintaa harjoittavien digituen koordinaation sekä alueellisten verkostojen koordinaation.


Lisätietoja

Projektipäällikkö Minna Piirainen, Digi- ja väestötietovirasto, puh 0295 535 280, etunimi.sukunimi@dvv.fi
Suunnittelija Mirva Gullman, Digi- ja väestötietovirasto, puh 0295 535 229, etunimi.sukunimi@dvv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!17.4.2024 15:05:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

The new versions of Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024: See how the change affects you!17.4.2024 15:05:00 EEST | Press release

The new Android and iOS versions of the Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024. As a result of the update, the appearance and functionalities of the application will change. The new application has improved usability, accessibility and navigation structure. Once the new application is published, it will no longer be possible to use older versions of the application.

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye