Lapinjärven kunta

Direkt till hållplatsen med Anropstaxi!

Jaa

Lappträsk kommun experimenterar i juni med en ny taxitjänst som underlättar transporten till busshållplatserna

Lappträsk inleder 4 – 29.6.2018 ett försök med anropstaxi under vardagarna i juni månad för bussturer från Lappträsk till Helsingfors. Anropstaxi-tjänsten som man beställer i förväg gör det lättare för kommuninvånarna som åker mot Helsingfors att ta sig till busshållplatserna. Med turerna som ingår i försöket kommer man behändigt till skolan, arbetet eller varför inte på en dagstur utan att behöva oroa sig för att hinna till busshållplatsen.

Försöket har utvecklats i den användarorienterade servicedesign idéverkstaden Koklaamo tillsammans med Taksi Villikka Oy från Porlom. Koklaamo är en verksamhetsmodell från Tammerfors stad. Den samlar ihop stadsbor, sakkunniga, företag och föreningar att tillsammans utveckla lösningar och innovationer som fungerar i vardagen. Att jobba i en arbetsverkstad och komma på idéer tillsammans gör det smidiga Lean- tankesättet till en del av servicedesignen. Syftet med försöket är att komma på praktiska lösningar till de långa avstånden och de utmaningar som ändringarna i den offentliga trafiken för med sig. Vi ville snabbt finna en lösning till problemet som berör många kommuninvånare. Lösningen, genom att utveckla tillsammans, fick vi från Koklaamo i Tammerfors” berättar den tekniska direktören Maria Luoma-aho.Planeringen gjordes i samarbete med Taksi Villikka Oy från Porlom. Vi gick gärna genast med i Koklaamo. Här har man chansen att få bra information till företagare om utvecklande av tjänster och möjlighet att betjäna kunder ännu bättre än förut. Fint, att Lappträsk kommun har lust att fördomsfritt utveckla tjänster till kommuninvånare”, berömmer Tuomas Villikka från Taksi Villikka Oy, som deltog i Koklaamo.

Genomförandet sköts i samarbete med Taxistationen i Lappträsk. Man beställer Anropstaxi, som drivs av taxistationen i Lappträsk, genom att ringa taxistationen på telefonnumret 019-610550 senast kl. 18 dagen innan. Taxitjänsten meddelar sedan beställaren upphämtningstiden.  Alla Lappträskbor kan använda tjänsten oberoende av var de bor – det spelar ingen roll om du bor avlägset i en by eller i Kapellby!

I Anropstaxi-försöket ingår följande bussturer:

Turerna från Teboil i Lappträsk (Mehiläispesä) må-fre till Helsingfors kl. 8:25 (i Kampen kl. 10:00) och kl. 14:00 (Kampen kl. 15:40), samt turen som avgår må, ons och fre från ABC i Gammelby till Helsingfors kl. 5:55 (i Kampen kl. 7:15).

Turerna Från Kampen i Helsingfors må-fre kl. 15:30 till Lappträsk (vid Mehiläispesä kl. 17:50) och kl. 22:05 (vid Mehiläispesä kl. 23:45). Pris per riktning 6,10 € till ABC i Gammelby och 4,10 € till Teboil.

Tilläggsinformation:

Maria Luoma-aho

Teknisk direktör

044 720 8652

www.ihkulapinjarvi.fi
www.lapinjarvi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Luoma-aho

Teknisk direktör

044 720 8652

Kuvat

Lapinjärven kunnan strategia.
Lapinjärven kunnan strategia.
Lataa
Lasten luovuuspäivän ihmismandala Lukkarinpuistossa 2016
Lasten luovuuspäivän ihmismandala Lukkarinpuistossa 2016
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

I Lappträsk inleds ett pilotprojekt där näringsämnen från dikesvatten binds med hjälp återvinningsmaterial21.8.2018 07:00Tiedote

I utfallsdiket från avloppsreningsverket i Kapellby i Lappträsk installeras fredagen den 24.8.2018 en re-ningsbehållare som har konstruerats till att samla näringsämnen i dikesvatten och där det uppsamlande ämnet är bitar som klippts från bilringar. Syftet med pilotprojektet är att testa reningsbehållarens funktion att binda och kapa näringsämnen. Samtidigt kan man minska på näringsbelastningen i Tessjö å.

Lapinjärven kunnan Eskola-hanke etenee: Mobiilikoulu luo uusia mahdollisuuksia perusopetuksen järjestämiseen etäisyyksien päästä9.8.2018 14:50Tiedote

Lapinjärven kunnan Eskola-hanke käynnistyy syksyllä 2018, kun ensimmäinen luokallinen oppilaita aloittaa koulunkäyntinsä Kannuksen kaupungin alueella sijaitsevassa Eskolan opetuspisteessä. Kannuksen kaupunki ja Lapinjärvi ovat sopineet kokeilusta, joka kestää enintään kolme lukuvuotta. Oppilaat tulevat Kannuksen kaupungin, Sievin kunnan ja Kalajoen kaupungin alueelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme