Lapinjärven kunta

Direkt till hållplatsen med Anropstaxi!

Jaa

Lappträsk kommun experimenterar i juni med en ny taxitjänst som underlättar transporten till busshållplatserna

Lappträsk inleder 4 – 29.6.2018 ett försök med anropstaxi under vardagarna i juni månad för bussturer från Lappträsk till Helsingfors. Anropstaxi-tjänsten som man beställer i förväg gör det lättare för kommuninvånarna som åker mot Helsingfors att ta sig till busshållplatserna. Med turerna som ingår i försöket kommer man behändigt till skolan, arbetet eller varför inte på en dagstur utan att behöva oroa sig för att hinna till busshållplatsen.

Försöket har utvecklats i den användarorienterade servicedesign idéverkstaden Koklaamo tillsammans med Taksi Villikka Oy från Porlom. Koklaamo är en verksamhetsmodell från Tammerfors stad. Den samlar ihop stadsbor, sakkunniga, företag och föreningar att tillsammans utveckla lösningar och innovationer som fungerar i vardagen. Att jobba i en arbetsverkstad och komma på idéer tillsammans gör det smidiga Lean- tankesättet till en del av servicedesignen. Syftet med försöket är att komma på praktiska lösningar till de långa avstånden och de utmaningar som ändringarna i den offentliga trafiken för med sig. Vi ville snabbt finna en lösning till problemet som berör många kommuninvånare. Lösningen, genom att utveckla tillsammans, fick vi från Koklaamo i Tammerfors” berättar den tekniska direktören Maria Luoma-aho.Planeringen gjordes i samarbete med Taksi Villikka Oy från Porlom. Vi gick gärna genast med i Koklaamo. Här har man chansen att få bra information till företagare om utvecklande av tjänster och möjlighet att betjäna kunder ännu bättre än förut. Fint, att Lappträsk kommun har lust att fördomsfritt utveckla tjänster till kommuninvånare”, berömmer Tuomas Villikka från Taksi Villikka Oy, som deltog i Koklaamo.

Genomförandet sköts i samarbete med Taxistationen i Lappträsk. Man beställer Anropstaxi, som drivs av taxistationen i Lappträsk, genom att ringa taxistationen på telefonnumret 019-610550 senast kl. 18 dagen innan. Taxitjänsten meddelar sedan beställaren upphämtningstiden.  Alla Lappträskbor kan använda tjänsten oberoende av var de bor – det spelar ingen roll om du bor avlägset i en by eller i Kapellby!

I Anropstaxi-försöket ingår följande bussturer:

Turerna från Teboil i Lappträsk (Mehiläispesä) må-fre till Helsingfors kl. 8:25 (i Kampen kl. 10:00) och kl. 14:00 (Kampen kl. 15:40), samt turen som avgår må, ons och fre från ABC i Gammelby till Helsingfors kl. 5:55 (i Kampen kl. 7:15).

Turerna Från Kampen i Helsingfors må-fre kl. 15:30 till Lappträsk (vid Mehiläispesä kl. 17:50) och kl. 22:05 (vid Mehiläispesä kl. 23:45). Pris per riktning 6,10 € till ABC i Gammelby och 4,10 € till Teboil.

Tilläggsinformation:

Maria Luoma-aho

Teknisk direktör

044 720 8652

www.ihkulapinjarvi.fi
www.lapinjarvi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Luoma-aho

Teknisk direktör

044 720 8652

Kuvat

Lapinjärven kunnan strategia.
Lapinjärven kunnan strategia.
Lataa
Lasten luovuuspäivän ihmismandala Lukkarinpuistossa 2016
Lasten luovuuspäivän ihmismandala Lukkarinpuistossa 2016
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

INBJUDAN: Lappträsk <3 influensers! Kom med den 19.6 och bekanta dig med kommunen, närproducerad mat och smaka på en meny gjord av en stjärnkock!31.5.2018 12:00Kutsu

Det ryktas att alla Finlands kommuner håller på att dö - men ryktet har fel! Lappträsk är en pionjär i många avseenden, och inte minst i att utveckla en människonära kommun. Kommuninvånarnas trivsel och välmående är viktig för oss. Likaså är det viktigt för oss att stöda de lokala entreprenörerna. Utan ett fungerande näringsliv har inte kommunen en framtid.

KUTSU: Lapinjärvi <3 vaikuttajat! Tule mukaan 19.6. tutustumaan kuntaan, lähiruokaan ja maistelemaan huippukokin tekemää menua!31.5.2018 12:00Kutsu

Luulitko, että kaikki Suomen kunnat tekevät kuolemaa? Olit väärässä! Lapinjärven kunta on Suomessa pioneeri ihmislähtöisen kunnan kehittämisessä. Meille asukkaiden viihtyvyys ja hyvinvointi on tärkeää. Meille on niin ikään tärkeää tukea yrittäjiä heidän tavoitteissaan, sillä ilman toimivaa elinkeinoelämää ei kunnallakaan ole tulevaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme