Vaasan kaupunki - Vasa stad

Direktören för hem- och anstaltsvård Leif Holmlund är Årets Arbetsplatshandledare 2018

Dela

Vasa stads direktör för hem- och anstaltsvård Leif Holmlund har utsetts till Årets arbetsplatshandledare 2018. Det är Läroavtalssakkunniga i Finland rf som utsett Leif Holmlund 29.10.2018.

Foto: Johanna Jussila
Foto: Johanna Jussila

– Det är en glad överraskning att ett erkännande av detta slag beviljas och ges, småler den utsedda direktören för hem- och anstaltsvården Leif Holmlund.

– En bra arbetsplatshandledare lyssnar, handleder och instruerar. Jag fungerar som arbetsplatshandledare åt studerande inom mitt eget resultatområde. De har friheten att förverkliga sina yrkesprov på det sätt de själva önskar. Jag fungerar som deras handledare och mentor. Vi har lyft fram utvecklingsuppgifterna och projekten i läroavtalsstudierna utgående från vårt arbetsliv, så att de ger något åt hela resultatområdet, fortsätter Holmlund

Som arbetsplatshandledare motiverar Holmlund den studerande till att vara modig

I motiveringen för Holmlunds kandidatur sägs att han ger den studerande lov att lägga sig i blöt och också tänka modigt. Som arbetsplatshandledare är Holmlund alltid vid behov tillgänglig för diskussioner och ett stöd i handledningen. Han litar också på den studerandes kunnande och självständiga ansvar.

Holmlund har som ansvarig arbetsplatshandledare handlett 16 specialyrkesexamen-studerande.

Holmlund har starkt marknadsfört läroavtal åt sina kolleger som en mycket fantastisk möjlighet och med sin egen insats bidragit till ökningen av läroavtal i sin egen organisation.

Leif Holmlund har också själv avlagt tilläggsstudier via läroavtal och utexamineras i Specialyrkesexamen för företagsledning från Vamia 5.11.2018.

Utnämningen är en del av den nationella läroavtalsveckan

Den nationella läroavtalsveckan ordnas i Finland 5-11.11.2018 samtidigt som Europeiska unionens European Vocational Skills Week. I samband med veckan kommer Läroavtalssakkunniga i Finland rf (Opso ry) att utse årets läroavtalsstuderande, -arbetsgivare, -arbetsplatshandledare och –företagare.

Övriga utsedda är läroavtalsstuderande Leevi Unkuri och Elia Kinnunen (Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda), arbetsgivare restaurang Töölön Sävel / Arberesh Zerza , Helsingfors (Stadin ammattiopisto) och företagarstuderande Anu Bindar, Kotka (Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto).

www.oppisopimus.fi
http://vamia.fi/oppisopimus

Nyckelord

Kontakter

Tilläggsuppgifter:
Läroavtalschef Peter Beijar, Vamia, tfn 040 523 3023, peter.beijar@vamia.fi
Direktören för hem- och anstaltsvård Leif Holmlund, tfn 0400 737 332, leif.holmlund@vaasa.fi

Bilder

Foto: Johanna Jussila
Foto: Johanna Jussila
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum