DNA Oyj

DNA avaa WiFi-puhelut kuluttaja-asiakkaille

Jaa

WiFi-puhelut parantavat kuuluvuutta matkaviestinverkolle hankalissa kohteissa ja niiden hinnoittelu on erittäin selkeää: WiFi-puhelut veloitetaan ulkomaillakin kuten Suomesta soitetut puhelut.

WiFi-puheluiden käyttö säästää puhelukustannuksia matkaillessa erityisesti, jos matkat suuntautuvat EU:n ulkopuolelle ja puhelut soitetaan toisiin suomalaisiin liittymiin: ulkomailta suomalaiseen liittymään soitettava WiFi-puhelu maksaa kotimaan normaalihintaisen puhelun verran. Muihin kuin suomalaisiin liittymiin soitetut puhelut veloitetaan Suomesta soitettuina ulkomaanpuheluina.

WiFi-puheluiden käyttäjän ei tarvitse perehtyä kuuluvuusalueisiin, koska verkko on käytettävissä kaikkialla mistä löytyy WiFi- eli langaton lähiverkko. WiFi-verkkoja on kotitalouksien lisäksi tyypillisesti julkisissa tiloissa kuten kauppakeskuksissa, toimistorakennuksissa, hotelleissa, ravintoloissa ja lento- ja rautatieasemilla.

WiFi-puhelut parantavat sisätilakuuluvuutta matkaviestinverkon kannalta hankalissa kohteissa. Esimerkiksi radiosignaaleille haasteellisissa matalaenergiataloissa WiFi-puhelu kuuluu erittäin todennäköisesti hyvin, vaikka matkaviestinverkon kuuluvuudessa olisikin haasteita.

Tekniseltä laadultaan DNA:n WiFi-puhelut vetävät vertoja jopa matkaviestinverkon puheluille.

"Olemme laite- ja verkkolaitevalmistajien kanssa kehittäneet WiFi-puheluiden laatua ja toimintavarmuutta merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Nyt niiden taso on niin korkealla, että on oikea aika tarjota niitä asiakkaille", toteaa DNA:n handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

WiFi-puhelut toimivat asiakkaan tutulla puhelinnumerolla eikä niiden käyttäminen edellytä minkään sovelluksen ostamista ja lataamista sovelluskaupasta.

WiFi-puheluihin sopivat puhelimet ja liittymät

WiFi-puheluihin sopivat puhelimet ovat kuluneen vuoden aikana yleistyneet markkinoilla. WiFi-puhelut ovat tällä hetkellä mahdollisia ainakin seuraavilla puhelimilla:

• Honor 10, Honor 10 View, Honor 9, Honor 9 Premium
• Huawei P20, P20 Pro, P20 Lite, P Smart, P10, P10 Plus ja P10 Lite
• Huawei Mate 10, Mate 10 Pro ja Mate 10 Lite
• Samsung Galaxy S9, S9+, S8, S8+, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge ja S6 Edge+
• Samsung Galaxy Note 8
• Samsung Galaxy A8, A6, A6+, A5, A3 (vuoden 2016 tai uudempi versio)
• Samsung Galaxy XCover 4
• Samsung Galaxy J7, J5, J3 (2017 ja sitä uudemmissa mallit)
• Sony Xperia X
• Sony X compact
• Sony Xperia XZ
• Sony Xperia XZ Premium ja Compact
• Sony Xperia XZ1 ja XZ1 Compact
• Sony Xperia XZ2 ja XZ2 Compact

Puhelimessa tulee olla WiFi-puhelu-ominaisuus aktivoituna, ja liittymän tulee olla joku seuraavista: DNA Super 4G Rajaton, DNA Nopea 4G Jämpti, DNA Rajaton, DNA Paketti tai DNA Jämpti. Puhelimen löytämä langaton lähiverkko voi olla ylläpitäjästä riippuen nimetty eri tavoin, esimerkiksi WLAN- tai Wi-Fi-verkoksi. Kun nämä edellytykset täyttyvät, sekä soitetut että vastaanotetut puhelut kulkevat automaattisesti WiFi-puheluina.

WiFi-puheluvalmiuden tuominen DNA:n kuluttajaliittymiin jatkuu, ja vielä kuluvan vuoden aikana DNA:n WiFi-puhelut ovat saatavilla monessa muussakin puhelinliittymässä.

Lisätietoja DNA:n verkkosivuilta:

https://www.dna.fi/tuki-puhelinliittymat#wifi-puhelut

Lisätietoja medialle:

Cedric Kamtsan, johtaja, handset-liiketoiminta, DNA Oyj, puh. 044 906 2377, cedric.kamtsan@dna.fi

DNA:n viestintä: puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Tutkimus: Hyvinvoinnin mittaaminen ja ruokaostokset netistä nosteessa – aktiivisuusranneke tai älykello jo joka neljännen taloudessa15.5.2019 10:00:32 EESTTiedote

Oman hyvinvoinnin mittaaminen digilaitteilla lisääntyy, ja useampi kuin joka kolmas käyttää jo hyvinvointisovelluksia, selviää DNA:n tuoreesta Digitaaliset elämäntavat -tutkimuksesta. Tämä näkyy myös laitetasolla, sillä aktiivisuusranneke tai älykello löytyy jo joka neljännen (26 %) suomalaisen taloudesta. Hyvinvoinnin digitaalinen mittaaminen kiinnostaa erityisesti kaksi- ja kolmekymppisiä. Myös ruokaostosten tekeminen verkossa on lyömässä läpi. Ruokaostosten teko on lisääntynyt DNA:n kyselyssä kahdessa vuodessa, ja nyt noin joka kolmas on ostanut ruokaa netistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme