DNA Oyj

DNA jälleen maailman kärjessä liittymäkohtaisessa mobiilidatan käytössä

Jaa

Tefficientin tuoreen raportin* mukaan DNA:n liittymäkohtainen tiedonsiirtomäärä on jatkanut kasvamistaan ja kirinyt taas uuteen ennätykseen. DNA:n asiakkaat käyttävät tänäkin vuonna eniten mobiilidataa Suomessa ja maailmassa.

DNA:n mobiililiittymäkohtainen keskimääräinen datamäärä vuoden 2018 ensimmäiseltä puoliskolta oli noin 19,8 gigatavua per kuukausi. Mobiilidatan käytön huimasta kasvusta kertoo se, että vuonna 2017 DNA:n liittymäkohtainen mobiilidatakäyttö oli 15,9 gigatavua per kuukausi.

Liikkuvan kuvan katselu on merkittävin yksittäinen tekijä mobiilidataliikenteen kasvamisessa; enemmistö liikenteestä on videoliikennettä 4G-verkossa.

"Myyntivalikoiman liittymien kuukausimaksuun kuuluu rajattomasti dataa, ja verkot ja päätelaitteet ovat aina vain parempia, joten videoiden parissa on helppoa viihtyä. Videot ja tv-ohjelmat ovat nykyään itsestäänselvä osa mobiililaitteiden käyttöä", toteaa DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari.

Tämä näkyy suoraan palveluiden käytössä, sillä DNA:n matkaviestinverkossa käytettävistä palveluista selkeästi suosituimmat ovat edelleen YouTube ja Netflix.

DNA:n toukokuussa 2018 julkaiseman kyselytutkimuksen**) mukaan tv-sisältöjä katsotaan monilla laitteilla rinnakkain. Tutkimukseen vastasi tämän vuoden maaliskuussa 1018 henkilöä, ja sen mukaan noin kolmannes vastaajista katsoo tv:tä älypuhelimella.

DNA:n mobiilidataliikenne kasvoi vuoden takaisesta 33 prosenttia, ja kasvun odotetaan jatkuvan. Esimerkiksi viime kuussa mobiilidataa käytettiin keskimäärin 21 gigatavua liittymää kohden. Tulevat 5G-verkot palveluineen kiihdyttävät mobiilidatan käyttöä entisestään ja laajentavat sitä uusiin kohteisiin.

Lisätietoa:

*Lähde: Tefficient on kansainvälinen tietoliikennealan analyysi-, vertailu- ja konsulttiyritys, jonka raportit ovat ladattavissa täällä: https://tefficient.com/more-data-always-for-more-it-happens/

**) DNA:n kyselytutkimus Liikkuva kuva valtaa suomalaisten mediaympäristöä – katselu jakautuu useille eri laitteille https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=68188888

Lisätietoja medialle:

johtaja, radioverkot, Jarkko Laari, DNA Oyj, puh. 044 044 4949, jarkko.laari@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme