DNA Oyj

DNA kurkistaa vuoteen 2022 teknologiatrendeillään: internet jatkaa muuttumista, reuna tuo turvaa ja komponentteja kaivataan

Jaa

DNA keräsi nyt jo viidettä kertaa yhteen tulevan vuoden teknologiatrendit. Vuoden 2022 trendejä on luodattu niin kotimaisesta kuin kansainvälisestäkin mediasta, virtuaalitapahtumista ja keskusteluista eri alojen huippuasiantuntijoiden kanssa. Mitä tapahtuu reunalaskennassa, miksi niin monet harkitsevat työpaikan vaihtamista ja ovatko robotit pian yhä useamman työkavereita?

DNA:n tunnistamat trendit kattavat ajankohtaiset ilmiöt laajasti ja herättelevät havainnoimaan liike-elämän muutoksia entistä paremmin.
DNA:n tunnistamat trendit kattavat ajankohtaiset ilmiöt laajasti ja herättelevät havainnoimaan liike-elämän muutoksia entistä paremmin.

Teknologia muovaa työtä ja bisnestä myös ensi vuonna. Nyt julkaistu teknologiatrendikokoelma onkin tehty erityisesti yritysten ja yrittäjien tueksi. DNA:n asiantuntijoiden tunnistamat 17 trendiä kattavat ajankohtaiset ilmiöt laajasti ja herättelevät havainnoimaan edessä siintäviä liike-elämän muutoksia entistä paremmin.

”DNA haluaa tukea asiakkaitaan jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä luotaamalla ja jakamalla teknologiaa ja bisnestä koskettavia trendejä. Tänä vuonna trendiraportti sisältää trendejä terveydenhuollosta kestävään kehitykseen. Raportti auttaa kurkistamaan tulevaisuuteen ja antaa osviittaa siihen, millaiseksi maailma, teknologia, työelämä, liiketoiminta sekä tuiki tavallinen arki ovat muovautumassa vuoden 2022 aikana”, kertoo DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka.

Vaikka trendien tarkoitus on erityisesti inspiroida yritysmaailmassa toimivia ja teknologian parissa työskenteleviä henkilöitä, tarjoavat ne kiinnostavaa tietoa ihan jokaiselle. Trendeissä heijastuu koronapandemian jälkeinen murroksen ja muutoksen aika, sekä sen vaikutus teknologiseen kehitykseen.

”Pandemia antoi monelle sysäyksen miettiä, mitä he oikeasti haluavat elämältään. Siksi aiempaa useammat ovat pohtineet uudelleenkouluttautumista tai alanvaihtoa. Jokaisen yrityksen ja jokaisen meistä johtajista kannattaa nyt suunnitella, kuinka me voimme tarjota sellaisen työpaikan, jossa työntekijämme haluavat jatkaa”, Sirkka kehottaa.

Mitä kaikkea ensi vuoden horisontissa siintää?

  • Tulevaisuudessa työkaveri voi olla cobotti, eli kollaboratiivinen robotti. Cobottien tarkoitus on auttaa teollisuudessa erilaisissa korkeaa tarkkuutta vaativissa tehtävissä.
  • Datan siirto ja säilytys on ajankohtainen haaste, johon reunalaskenta tarjoaa ratkaisuita. Kun laskentateho siirretään verkon reunalle, yritys voi paremmin säädellä sitä, mikä osa datasta siirretään pilveen ja mikä pidetään verkon reunalla.
  • Netin uusi muoto, eli Web 3.0, tuo tullessaan lisää avoimuutta ja tietoturvaa yksittäisille käyttäjille, kun käyttäjä voi hallinnoida omia tietojaan aiempaa paremmin.
  • Maailmalla etsitään nyt uusia tapoja kierrättää raakamateriaaleja ja tuottaa kuluttajaelektroniikan kulmakiviä, eli komponentteja, lähellä.

”Me DNA:lla näemme erityisen tärkeänä teknologian mahdollistaman digitaalisen yhdenvertaisuuden. Digitaalinen yhdenvertaisuus on tekoja, joilla autetaan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä pysymään digitaalisessa kehityksessä mukana – sillä digitaidot ovat tällä hetkellä yhteiskunnassa pärjäämisen kivijalka.​ Teknologian tulee tukea kaikkia. On hienoa huomata, että tämä teema näkyy myös monissa nyt voimistuvissa trendeissä”, Sirkka kertoo.

Sukella trendien maailmaan täällä: https://www.dna.fi/yrityksille/teknologiatrendit2022

Lisätietoja medialle

Olli Sirkka, johtaja, yritysliiketoiminta, DNA Oyj, puh 044 299 3062, olli.sirkka@dna.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Kuvat

DNA:n tunnistamat trendit kattavat ajankohtaiset ilmiöt laajasti ja herättelevät havainnoimaan liike-elämän muutoksia entistä paremmin.
DNA:n tunnistamat trendit kattavat ajankohtaiset ilmiöt laajasti ja herättelevät havainnoimaan liike-elämän muutoksia entistä paremmin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 934 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA’s CEO: “Unjustified lack of trust leads to unnecessary monitoring” – DNA’s way of work provides more freedom than ever before17.1.2022 08:00:00 EET | Press release

DNA’s custom of giving its employees the flexibility to work wherever and whenever it suits them, which the company adopted in 2012, has become one of its biggest success stories. The freedom staff have – to choose their place and time of work – has only increased in the 10 years since, and the flexible approach is now a mainstay of DNA’s corporate culture. Pursuing this model has required trust on both sides, determination, and continuous efforts to promote team spirit and employees’ well-being. The success of the model has also translated into a healthier bottom line.

DNA:n toimitusjohtaja: "Perusteeton luottamuspula johtaa tarpeettomaan valvontaan" – työskentely DNA:lla on nyt vapaampaa kuin koskaan17.1.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Tapa tehdä töitä paikasta ja ajasta riippumatta on ollut yksi DNA:n menestystarinoista jo 10 vuoden ajan, siis vuodesta 2012 lähtien. Työnteon vapaus on kehittynyt tuona aikana merkittävästi ja ehtinyt iskostua osaksi DNA:laista työkulttuuria. Mallin toteutus on vaatinut molemminpuolista luottamusta, vahvaa tahtoa sekä jatkuvaa työtä yhteisöllisyyden ja jaksamisen tukemiseksi. Tulokset näkyvät kuitenkin myös viivan alla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme