DNA Oyj

DNA on yksi Euroopan parhaista työpaikoista

Jaa

DNA on valittu yhdeksi Euroopan parhaista työpaikoista myöhään eilisiltana Tukholman kaupungintalolla järjestetyssä kansainvälisessä Great Place to Work -gaalassa. DNA sijoittui parhaana suomalaisyrityksenä suurten yritysten sarjassa sijalle 13. Palkinto on jatkoa DNA:n valinnalle Suomen parhaaksi työpaikaksi helmikuussa 2019.

Euroopan parhaat työpaikat 2019 julkistettiin myöhään eilen illalla gaalassa, joka pidettiin Tukholmassa. Mukana tutkimuksessa oli yli 1,3 miljoonaa työntekijää 2878 organisaatiosta ympäri Euroopan. Great Place to Work -tutkimuksessa arvioidaan työntekijöiden näkemyksiä johtajuudesta, luottamuksesta, organisaatiokulttuurista ja osallistamisesta.

- DNA:lla yhteishenki syntyy avoimesta työkulttuurista, jossa ihmiset ovat tärkeimpiä. Haluamme luoda työntekijöiden kanssa yhdessä luottamuksen ilmapiirin, jossa on helppo kertoa ajatuksia ja näkemyksiä. Luottamus on edellytys kehitykselle ja idearikkaan työkulttuurin syntymiselle, kuvaa DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

DNA:n työkulttuurissa henkilökunnalle annetaan paljon vapautta ja vastuuta. Yhtiö haluaa myös vahvasti tukea perheen ja työn yhteensovittamista.

- Minulle kaikkein tärkein onnistumisen mittari on ollut se, että ihmiset kokevat työn ja vapaa-ajan olevan tasapainossa. Työ on vain yksi osa elämää. Perhe koskettaa meitä kaikkia. Olemmekin luoneet työskentelykulttuurin, jossa jokainen voi päättää oman työn tekemisensä paikoista ja ajoista joustavasti siten, että kunkin työntekijän arki sujuu mahdollisimman sujuvasti, avaa Marko Rissanen.

Perheystävällisyys toiminnan ytimessä

Esimerkki DNA:n uudenlaisista, perheystävällisistä käytännöistä on isovanhempainvapaa, jota yhtiö myöntää työntekijöilleen ensimmäisenä maailmassa. Isovanhemmaksi tuleva työntekijä on oikeutettu viikon mittaiseen palkalliseen isovanhempainvapaaseen.

- Monilla tuoreilla perheillä tukiverkosto saattaa olla kaukana. On tärkeää, että isovanhemmat voivat olla läsnä silloin, kun heitä tarvitaan. Vapaan avulla perheystävällisyyttä edistetään myös työuran myöhemmässä vaiheessa. Olemme saaneet tästä erittäin positiivista palautetta, ja kannustamme muitakin yrityksiä ottamaan isovanhempainvapaan käyttöön, Rissanen kertoo.

”DNA on kehittänyt yrityskulttuuriaan hyvin systemaattisesti ja pitkäjänteisesti jo vuosia. Yhtiö on onnistunut rakentamaan kehittymisen kulttuurin, joka ruokkii lisää onnistumisia ja vie kohti uusia ennätyksiä. Siitä vahvana osoituksena DNA sai nyt myös tunnustuksen yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista. DNA:n yrityskulttuurin kulmakivet ovat heidän vahvat arvot: nopea, mutkaton ja rohkea. Arvot ovat DNA:n toiminnan vankka perusta, jotka varmistavat laadukkaan ja arvoa tuottavan toiminnan sen kaikille sidosryhmille, ohjaten toimintaa kohti tavoitteita”, sanoo Great Place to Workin yrityskulttuuriasiantuntija Joni Sarpo.

DNA palkittiin vuonna 2019 Suomen parhaana työpaikkana Great Place to Work -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa. DNA:lle myönnettiin viime vuonna ensimmäisenä ja edelleen ainoana suomalaisena pörssiyhtiönä Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -tunnus.

Kuva: Viestintäjohtaja Vilhelmiina Wahlbeck ja henkilöstöjohtaja Marko Rissanen

Lisätietoja medialle:

henkilöstöjohtaja Marko Rissanen, DNA Oyj, puh. 044 2203 230, marko.rissanen@dna.fi  
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme