DNA Oyj

DNA päivitti Tampereen 4G-verkon - asiakkaille selvästi suuremmat nopeudet ja tukiasemiin 5G-valmiuksia

Jaa

DNA:n syksyllä aloittamat 4G-verkon päivitystyöt ovat valmistuneet Tampereen seudulla, ja 4G-verkko on siellä päivitetty entistä suorituskykyisemmäksi ja 5G-käyttöönottovalmiuteen. Mittavimmat päivitykset tehtiin Tampereella ja Pirkkalassa, joissa molemmissa 4G-tiedonsiirtonopeudet ovat nyt nousseet jopa yli kaksinkertaisiksi.

Tukiaseman elementti
Tukiaseman elementti

Päivitysten päätavoite oli mahdollistaa asiakkaille välittömästi entistä suuremmat 4G-mobiilidatan nopeudet ja valmistella matkaviestinverkkoa 5G-valmiuteen. Päivityksen yhteydessä otettiin käyttöön uusia 4G-taajuuksia ja viimeisintä, 5G-kykyistä, radioverkkotekniikkaa.

"Tampereella ja Pirkkalassa matkaviestinverkko on nyt 5G-käyttöönottovalmiudessa. 5G-verkkoa voidaankin ottaa ripeästi käyttöön sitten, kun siitä alkaa olla asiakkaille aitoa hyötyä eli kun 5G-laitteita alkaa olla yleisesti saatavilla", sanoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

Suurimmat tukiasemakohtaiset kapasiteettilaajennukset tehtiin keskustoissa ja muilla sellaisilla alueilla, joissa mobiilidataa käytetään erityisen paljon ja joissa liikkuu paljon käyttäjiä.

"Olen tyytyväinen työn tuloksiin, sillä 4G-verkon huippunopeudet ovat kasvaneet yleisesti kaksin- ja jopa kolminkertaiseksi. Sama koskee verkon kapasiteettia", Laari toteaa.

Päivitykset tehtiin vahvassa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Pirkanmaan teleurakointi, Voimatel, Pohjois-Hämeen Puhelin ja ICT Elmo olivat merkittävässä roolissa tukiasematöiden toteuttajina.

DNA jatkaa 4G-verkon kehittämistä vielä vuosia

"4G-verkko tulee olemaan asiakkaille erittäin tärkeä vielä vuosia, vaikka 5G:tä jo valmistellaan. 4G mahdollistaa hyvät tiedonsiirtonopeudet ja monipuoliset sovellukset laajoille alueille. 5G tulee olemaan aluksi paikallisempi tekniikka, joka mahdollistaa laadukkaat tietoliikenneyhteydet monessa sellaisessa paikassa, johon valokuituyhteyttä ei saa, tai johon sen toimittaminen olisi huomattavan kallista”, Laari sanoo.

DNA on valmistellut matkaviestinverkkoaan kohti 5G-aikaa vuodesta 2016 lähtien ja alkaa tarjota 5G-palveluita asiakkailleen tämän vuoden aikana. DNA avasi vuodenvaihteessa 5G-verkon Helsinkiin. Ensivaiheessa ydinkeskustan alueita kattava 5G-verkko palvelee ennen kaikkea palvelunkehityksen tarpeita, ja sitä laajennetaan, kun 5G:ta tukevia päätelaitteita on yleisesti markkinoilla.

Vauhtiin päästessään 5G mahdollistaa aiempaa huomattavasti nopeammat ja lyhyemmän viiveen tiedonsiirtoyhteydet, mikä tuo kuluttajille ja yrityksille entistä laadukkaammat ja monipuolisemmat datapalvelut. Ensimmäisiä hyötyjiä 5G-verkosta ovat ne verkon piiriin tulevat pientaloasukkaat ja yritykset, joiden saatavilla ei ole valokuituyhteyttä.

Lisätietoja:
radioverkkojohtaja Jarkko Laari, DNA Oyj, puh. 044 044 4949, jarkko.laari@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Kuvat

Tukiaseman elementti
Tukiaseman elementti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme