DNA Oyj

DNA rakentaa valokuituverkon Vaasaan

Jaa

DNA rakentaa Vaasaan kattavan valokuituverkon taloyhtiöiden ja yritysten tv- , laajakaista- ja verkkopalveluita varten. Palvelut tulevat olemaan käytettävissä suuressa osassa Vaasaa viimeistään kuluvan vuoden lopussa. Uusimpien standardien mukaisella valokuituyhteydellä DNA pystyy toteuttamaan gigaluokan (1000 Mb/s) nopeuksiin yltävän laajakaistan, monipuoliset tv-palvelut sekä yritysverkkojen modernit ratkaisut. Uudella valokuituverkolla DNA valmistautuu myös tulevaan 5G-aikaan.

DNA laajentaa palvelutarjontaansa Vaasassa, joka on tärkeä ja kasvava, vireä kaupunki. Kiinteän verkon laajentaminen ja uusien valokuituyhteyksien rakentaminen on jo aloitettu.

"Vahvistuva läsnäolomme näkyy paikallisille parempina palveluina. Pian voimme tarjota markkinoiden nopeimmat laajakaistapalvelut ja monipuoliset tv-palvelut suuressa osassa Vaasaa. Paikallisille yrityksille DNA:n tehokas valokuituverkko tarkoittaa nopeita ja luotettavia internetyhteyksiä sekä mahdollisuutta yhdistää toimipistekohtaiset lähiverkot yhdeksi helpoksi kokonaisuudeksi osana DNA:n alue- ja runkoverkkoa”, toteaa DNA:n siirtoverkkojohtaja Mikko Kannisto.

Valokuiturakentaminen parantaa laajakaistanopeuksien lisäksi DNA:n paikallisia mobiilidatanopeuksia, koska myös matkaviestinverkon tukiasemat hyödyntävät valokuitua. Laajakaista-asiakkaille valokuidun etuna ovat suurempien nopeuksien lisäksi monia muita tekniikoita lyhyempi verkkoviive ja suurempi yhteyskapasiteetti.

"Kartoitimme Vaasan alueen tarkasti laajentumissuunnitelmaa tehdessämme. Toimitamme valokuituyhteyksiä alueille, joissa niille on arviomme mukaan eniten kysyntää", Kannisto sanoo.

Uusien valokuituyhteyksien rakentaminen ja kiinteän verkon merkittävä laajentaminen on myös osa DNA:n valmistautumista 5G-verkkoihin ja nykyisestäkin huomattavasti kasvaviin datansiirtomääriin. Matkaviestinverkon tukiasemat ovat tiiviissä yhteydessä kiinteään verkkoon, mistä syystä kiinteän verkon riittävä tehokkuus on erittäin tärkeässä roolissa hyvien 4G-, 5G- ja muiden mobiiliyhteyksien tuottamisessa asiakkaille.

Lisätietoja medialle:

Mikko Kannisto, johtaja, siirtoverkot, DNA Oyj, puh. 044 590 2527, mikko.kannisto@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme