DNA Oyj

DNA valittiin Pohjoismaiden parhaaksi Digimenestyjät 2018 -tutkimuksessa

Jaa

DNA on valittu Pohjoismaiden parhaaksi yritykseksi Digimenestyjät 2018 -tutkimuksessa. Viime vuonna DNA oli tutkimuksessa kakkostilalla.

Suomalainen teleoperaattori DNA on arvioitu Pohjoismaiden parhaaksi yritykseksi digitaalista kypsyyttä mittaavassa Digimenestyjät-tutkimuksessa. Magenta Advisory by BearingPoint -konsulttiyhtiön vuotuisessa tutkimuksessa arvioitiin tänä vuonna yli 200 yritystä Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Suomalaisia brändejä tutkimuksessa oli mukana 64.

Tutkimuksessa yrityksiä arvioitiin digitaalisuuden kuudella eri ulottuvuudella: digitaalinen markkinointi, digitaalinen tuotekokemus, verkkokauppa, asiakkuus, mobiilikokemus ja sosiaalisen median hyödyntäminen. Tutkimuksessa DNA:n digitaalisten kyvykkyyksien arvioitiin olevan kansainvälisten edelläkävijöiden tasolla.

Tutkimuksen mukaan DNA suoriutui lähes kaikista arvioiduista ulottuvuuksista erinomaisesti. Mobiilikokemuksessa DNA arvioitiin Pohjoismaiden parhaaksi teleoperaattoriksi. Sekä DNA:n mobiilisivut että -sovellukset arvioitiin kansainväliselläkin tasolla hyvin laadukkaiksi. Verkkokaupassa painon todettiin olevan mobiiliverkkokaupassa, jonka merkitys kasvaa kuluttajakäyttäytymisen muuttuessa.

”Otamme ilolla ja ylpeydellä vastaan tunnustuksen, josta voimme kiittää sekä osaavaa ja asiakaslähtöistä henkilöstöämme että kokeilemiseen kannustavaa työkulttuuriamme. Menestyksemme osoittaa hyvin sen, että digitaalisuutta on lähestyttävä ja kehitettävä asiakkaan tarpeiden ja käyttäytymisen kautta. Digimenestyminen perustuu asiakasymmärrykseen ja sen hyödyntämiseen, ja se hyödyttää nimenomaan asiakkaita”, summaa DNA:n Chief Digital Officer Kati Sulin.

Asiakasymmärryksen keskiössä on Sulinin mukaan asiakkaiden käytöksestä keräytyvä data, jota DNA tutkii ja jonka perusteella se tekee päätöksiä.

”Tutkimme suomalaisten mieltymyksiä myös vuosittaisessa digitaalinen elämäntapa -tutkimuksessa. Datasta näkyy selkeästi, että digitaalinen asiointi ja perinteinen paikan päällä asiointi ovat toisiaan täydentäviä eivätkä poissulkevia toimintatapoja.”

Myös vanhimman ikäryhmän eli 65–74-vuotiaiden suomalaisten digiasiointi on usein luontevaa – esimerkiksi veroilmoituksen he tekevät paljon mieluummin verkossa kuin paperilla. Kolme neljästä (75 %) vastaajasta kuitenkin kertoo haluavansa asioida monipuolisesti sekä kivijalassa että digitaalisesti, tilanteen ja asian mukaan.

”Emme pakota asiakkaita tiettyyn kanavaan. Seuraamme, miten ja missä asiakkaamme haluavat hoitaa asioitaan, ja pyrimme sitten palvelemaan heitä mahdollisimman hyvin, niin verkossa kuin kivijalassakin. Juuri dataohjautuvan asiakasymmärryksen ansiosta DNA pärjää kansainvälisestikin arvioituna”, Sulin toteaa.

Pohjoismaiden Digimenestyjät-tutkimus toteutettiin viidettä vuotta peräkkäin Suomessa. Ruotsi ja Norja olivat tutkimuksessa mukana toista vuonna. Tutkimuksessa mukana olleita yrityksiä arvioitiin 256 objektiivisen kriteerin avulla digitaalisuuden kuudella ulottuvuudella.

Lisätietoja medialle:

CDO Kati Sulin, DNA Oyj, puh. 044 044 3000, kati.sulin@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi


Digimenestyjät 2018 -tutkimusraportti: http://www.magentaadvisory.com/fi/2017/11/07/suomen-digimenestyjat-2018/Kuvat

Lataa
Kati Sulin, CDO, DNA Oyj
Kati Sulin, CDO, DNA Oyj
Lataa
Kati Sulin, CDO, DNA Oyj
Kati Sulin, CDO, DNA Oyj
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, @DNA_Business ja @DNA_Palvelu sekä Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA TV Vuokraamo rental store now offers all movies in HD quality – Nordisk Film catalogue as the latest addition25.9.2018 11:45Tiedote

The movie selection of the DNA TV service expands today as titles in the Nordisk Film catalogue are added to available rental movies. As of today, all Vuokraamo rental movies are available in HD quality. As consumers habits change, viewers are increasingly using broadband to watch rental movies. Consumers today want all TV content to be accessible in one place at any time, and viewable with the device of their choosing.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme