DNA Oyj

DNA valittu CSC:n ylläpitämän Funet-verkon valokuituyhteystoimittajaksi

Jaa

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ja DNA Oyj ovat sopineet valtakunnallisen korkeakoulu- ja tutkimusverkko Funetin tietoliikenneverkon yhteyksien toimittamisesta.

Sopimuksen myötä DNA:n kansalliseen Funet-tietoliikenneverkkoon toimittamien kuituyhteyksien määrä kasvaa erittäin merkittävästi. Lisäksi Funet-verkko laajenee useilla uusilla DNA:n toimittamilla yhteyksillä eri puolilla Suomea.

– CSC on pitkäaikainen asiakkaamme. Kiitämme heitä luottamuksesta palvelukykyymme ja tuotantolaadukkuuteemme ja iloitsemme verkkotoimittajavalinnan kohdistumisesta uudelleen DNA:han. Valtakunnallisten runkoverkkoreittiemme kilpailukyky on entisestään kehittynyt, ja CSC:n valinnan kohdistuminen DNA:han on johdonmukainen seuraus siitä, toteaa Markus Puukki, DNA:n tukku- ja operaattorimyynnin johtaja.

Uusien kuituyhteyksien asentaminen aloitetaan välittömästi, ja ensimmäiset yhteydet otetaan käyttöön jo vuoden 2018 alkupuolella.

– Laadukkaat ja kustannustehokkaat valokuituyhteydet varmistavat osaltaan Funet-verkon toimintakyvyn pitkälle tulevaisuuteen ja täyttävät yhdessä uudistettavien laitteistojen kanssa Funet-jäsenten suurimmatkin tiedonsiirtotarpeet, aina terabittien nopeuksiin asti. Lisäksi entistä kattavammat yhteydet takaavat verkon paremman luotettavuuden ja mahdollisimman häiriöttömän tiedonsiirron, sanoo Teemu Kiviniemi, Funet-verkon kehityspäällikkö CSC:ltä.

Laajentuva yhteistyö vahvistaa DNA:n johtavaa markkina-asemaa kriittisten, korkean kapasiteetin tietoliikenneverkkojen toimittajana.

Lisätietoja medialle:

Markus Puukki, johtaja, tukku- ja operaattorimyynti, DNA Oyj, puh. 044 044 2840, markus.puukki@dna.fi

Teemu Kiviniemi, kehityspäällikkö, Funet-verkko, CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy, puh. 09 457 2132, teemu.kiviniemi@csc.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, @DNA_Business ja @DNA_Palvelu sekä Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme