DNA Oyj

DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Euroopassa ja yltävät maailmanlaajuisestikin aivan kärkeen mobiilidatan käytössä

Jaa

DNA pysyi myös vuonna 2019 maailman kärkijoukoissa mobiilidatan käyttömäärissä liittymää kohden, kertoo kansainvälisen tutkimusyhtiö Tefficientin tuore raportti. *) Raportista selviää myös, että DNA:n asiakkaat käyttivät eniten mobiilidataa Euroopassa edellisvuoden tapaan.

DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Euroopassa ja yltävät maailmanlaajuisestikin aivan kärkeen mobiilidatan käytössä
DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Euroopassa ja yltävät maailmanlaajuisestikin aivan kärkeen mobiilidatan käytössä

DNA:n asiakkaat käyttivät vuonna 2019 liittymää kohden dataa toiseksi eniten koko maailmassa – keskimäärin 25,4 gigatavua kuukaudessa, kun edellisenä vuonna vastaava luku oli 20,8 gigatavua. DNA:n asiakkaat olivat viime vuonna jo tuttuun tapaan Euroopan ahkerimpia mobiilidatan käyttäjiä. Koko maailman tilastossa niukasti DNA:n edelle kiri kuwaitilainen operaattori.

TOP 5 -lista

Zain, Kuwait 27,7
DNA, Suomi 25,4
Drei, Itävalta 24,8
Elisa, Suomi 20,7
FarEasTone, Taiwan 20,6

Tefficient raportoi, että DNA:n mobiilidataliikenne kasvoi edellisestä vuodesta 22 prosenttia. DNA odottaa kasvun jatkuvan edelleen.

DNA:n asiakkaiden datakäyttö ylitti viime vuonna huikeat 25 gigatavua kuukaudessa

DNA oli viime vuonna maailmanlaajuisesti toinen niistä kahdesta operaattorista, joiden asiakkaiden mobiililiittymäkohtainen keskimääräinen datamäärä ylitti huikeat 25 gigatavua kuukaudessa.

- Rajaton datakäyttö kotimaassa vaikuttaa oleellisesti siihen, että asiakkaamme hyödyntävät mobiililaitteitaan näin runsaasti. Dataa käytetään erityisesti tv-sisältöjen ja videoiden katseluun, sanoo DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari.

Kasvun odotetaan jatkuvan 5G:n myötä

DNA investoi jatkuvasti 5G- ja 4G-verkkojensa kehitykseen ja ylläpitoon. 5G-teknologiaa on otettu ripeästi käyttöön kasvavan dataliikenteen mahdollistamiseksi ja erinomaisen laadun takaamiseksi. Tällä hetkellä DNA:n 5G-palvelut ovat jo tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä.

- Olemme panostaneet 5G-kyvykkyyden rakentamiseen verkossamme jo pitkään, mikä tulee näkymään asiakkaillemme entistä parempana palvelunlaatuna myös 4G-verkossa, kasvavista datavolyymeistä huolimatta. Uskommekin datan käytön kasvun jatkuvan vahvana 5G:n laajenemisen myötä, Laari toteaa.

Lähikuukausina DNA:n 5G-verkko laajenee Ouluun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle, Raumalle, Poriin, Heinolaan, Pirkkalaan ja Lempäälään.

*) Lähde: Tefficientin raportti: Tefficient Industry Analysis #1 2020

Tefficient on kansainvälinen tietoliikennealan analyysi-, vertailu- ja konsulttiyritys, jonka raportit ovat ladattavissa osoitteessa https://tefficient.com/mobile-data-operators-fy-2019/

Lisätietoja medialle:

Jarkko Laari, johtaja, radioverkot, DNA Oyj, puh. 044 044 4949, jarkko.laari@dna.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Avainsanat

Kuvat

DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Euroopassa ja yltävät maailmanlaajuisestikin aivan kärkeen mobiilidatan käytössä
DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Euroopassa ja yltävät maailmanlaajuisestikin aivan kärkeen mobiilidatan käytössä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:n koko vuoden ja joulukuun 2020 myydyimmät puhelimet ja älykellot sekä tietokoneet – vuosi oli poikkeuksellinen myös laitteiden myynnin osalta4.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Poikkeuksellinen vuosi näkyi myös laitteiden myynnissä. Laadukkaiden laitteiden sekä yhteyksien merkitys kasvoi vuoden aikana entisestään. DNA:lla 5G-puhelimien myynti kehittyi merkittävästi – joulukuussa niiden osuus oli jo lähes 50 % puhelimien myynnistä. Älykellojen myynti kaksinkertaistui ja kannettavien tietokoneiden lisäksi myös pöytätietokoneiden myynti kasvoi vuoteen 2019 verrattuna.

A significant difference in the amount of data transferred with 5G and 4G, although the use is driven by the same logic — but expert expects this to change30.12.2020 10:15:00 EETPress release

Much has been said about the potential of 5G, but we have not had much evidence of consumers’ actual 5G behaviour until now. DNA’s data comparison* shows how big of a difference there actually is in the amount of transferred data depending on whether the consumer’s internet or mobile subscription has a 3G, 4G or 5G connection.

5G:llä ja 4G:llä siirretyn datan määrissä valtavia eroja, mutta käyttöä ohjaa sama logiikka – asiaan on kuitenkin tulossa muutos, sanoo asiantuntija30.12.2020 10:15:00 EETTiedote

5G:n mahdollisuuksista on puhuttu paljon, mutta kuluttajien toteutuneesta 5G-käyttäytymisestä ei tähän asti ole ollut paljoakaan näyttöä. DNA:n datavertailusta* käy ilmi, kuinka suuria erot siirretyn datan määrässä todellisuudessa ovat sen mukaan, onko netti- tai mobiililiittymän kuluttajalla käytössään 3G-, 4G- vai 5G-yhteys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme