DNA Oyj

DNA:n maaliskuun 2022 myydyimmät puhelimet, älykellot ja tietokoneet – kotitoimiston varusteluun on alkuvuonna panostettu

Jaa

Suomalaisten suosikkipuhelin Samsung Galaxy A52s 5G vei jälleen DNA:n myydyimpien puhelinten listan ykkössijan. Urheilukellot, aktiivisuusrannekkeet ja mobiiliyhteyksillä varustetut älykellot näkyvät tasaisesti DNA:n maaliskuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listalla. Parantunut saatavuustilanne on tuonut myydyimpien tietokoneiden listalle laajan valikoiman tietokoneita monenlaisiin käyttötarkoituksiin, ja kotikonttoreiden varusteluun on alkuvuonna panostettu.

"DNA:n myydyimpien puhelinten listan kärkipaikoilla jo pitkään komeillut suomalaisten suosikkipuhelin Samsung Galaxy A52s 5G vei myös maaliskuussa listan ykkössijan, ja jatkaa todennäköisesti kärkisijoilla vielä pitkään. Samsungin vetonauloja ovat monipuoliset ja laadukkaat laitteet, pitkä päivityslupaus ja kattava ekosysteemi, johon kuuluvat puhelinten lisäksi myös kellot, kuulokkeet ja tietokoneet ", kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Apple iPhone 13 5G kiri maaliskuun myydyimpien puhelinten listan toiselle sijalle, ja kolmanneksi ylsi Samsung Galaxy A32 5G. Myydyimpien puhelinten joukossa on enää kaksi 4G-mallia: edullinen Xiaomi Redmi 9C NFC (6. sija) ja Apple iPhone 11 (13. sija). Vasta julkistetun kolmannen sukupolven Apple iPhone SE 5G:n sekä Apple iPhone 12 5G -sarjan hintojen laskun myötä 5G-yhteyksillä varustettuun iPhoneen pääsee käsiksi aiempaa edullisemmin, mikä näkyy Apple iPhone 11 -mallin kysynnän lievänä hiipumisena.

"Android-laitteissa jo aiemmin nähty nopea 5G-siirtymä näyttääkin nyt olevan toden teolla käynnissä myös iPhoneissa", sanoo Aavikko.

Urheilukellot, aktiivisuusrannekkeet ja mobiiliyhteyksillä varustetut älykellot näkyvät tasaisesti listalla

Apple jatkaa myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listan kärjessä. Maaliskuussa kärkisijat menivät Applen tuoreimmille uutuuksille, Series 7 GPS:lle ja Series 7 GPS+Cellular -mallille, jossa on GPS-sijainnin lisäksi mobiiliyhteys. Suunto 7 -urheilukello nousi puolestaan ensimmäistä kertaa kärkikolmikkoon DNA:n myydyimpien listalla. Listan muut sijat jakautuivat tasaisesti mobiiliyhteyksillä varustettujen älykellojen, urheilukellojen ja aktiivisuusrannekkeiden kesken.

"Kevät kutsuu ulkoilemaan ja lenkkeilemään, mikä tarkoittaa perinteisesti myös älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden päivitystä. Myös tänä keväänä on tarjolla uutuuksia kuten juuri julkaistu Huawei GT Runner -älykello, joka on suunnattu eritoten aktiivisille juoksijoille", kertoo Aavikko.

Parantunut saatavuustilanne näkyy laajana tietokonevalikoimana ja kotikonttoreiden varustelussa

Vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä myydyimpien tietokoneiden listaa hallitsivat kestosuosikit Apple MacBook Air, Chromebook-käyttöjärjestelmälliset tietokoneet kuten Acer 314 sekä monipuoliseen työ- ja opiskelukäyttöön suunniteltu Lenovo Ideapad 3.

"Loppuvuoden sesonkien jälkeen myydyimpien tietokoneiden listalla on tapahtunut tietynlainen paluu arkeen. Tämä näkyy hinta-laatusuhteeltaan erinomaisten työ- ja opiskelukoneiden, kuten Asus E210- ja Asus Vivobook -sarjojen, suosiona", kuvailee Aavikko.

Parantunut saatavuustilanne on tuonut myydyimpien tietokoneiden listalle laajan valikoiman tietokoneita kaikkiin hintapisteisiin ja käyttökohteisiin työstä pelaamiseen ja liikkuvaan arkeen. Esimerkiksi SIM-kortilliset tietokoneet, kuten Samsung Galaxy Book LTE, ovat nousseet listalle.

"Myös kotikonttoreiden varusteluun on haluttu panostaa ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Tietokonetarvikkeiden suosio näkyy esimerkiksi laadukkaissa ja monipuolisissa näytöissä, joiden kysyntä jatkui kovana. Epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta tietokoneiden ja tietokonetarvikkeiden saatavuustilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä", summaa Aavikko.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä.


DNA:n myydyimmät puhelimet maaliskuussa 2022

1. (1.) Samsung Galaxy A52s 5G *)
2. (3.) Apple iPhone 13 5G *)
3. (5.) Samsung Galaxy A32 5G *)
4. (12.) Samsung Galaxy A22 5G *)
5. (14.) Samsung Galaxy S21 5G *)
6. (7.) Xiaomi Redmi 9C NFC
7. (-) Samsung Galaxy S22 5G *)
8. (6.) Apple iPhone 13 Pro Max 5G *)
9. (10.) Apple iPhone 12 5G *)
10. (11.) Apple iPhone 13 Pro 5G *)
11. (-) Samsung Galaxy S21 FE 5G *)
12. (-) Samsung Galaxy S22 5G *)
13. (-) Apple iPhone 11
14. (-) Xiaomi Redmi Note 10 5G *)
15. (9.) Apple iPhone 12 mini 5G *)

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet maaliskuussa 2022

1. (1.) Apple Watch Series 7 GPS
2. (5.) Apple Watch Series 7 GPS+Cellular
3. (-) Suunto 7
4. (3.) Honor Band 5*)
5. (9.) OnePlus Watch
6. (2.) Apple Watch SE GPS
7. (4.) Samsung Galaxy Watch4 4G
8. (12.) Huawei Watch Fit *)
9. (10.) Huawei Watch GT 2
10. (-) Garmin Vivomove 3 Sport
11. (-) Huawei Band 6*)
12. (8.) Honor Magic Watch 2
13. (14.) Huawei Watch GT 3
14. (13.) Samsung Galaxy Watch4 Classic 4G
15. (-) Honor Band 6 *)

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA:n myydyimmät tietokoneet tammi–maaliskuussa 2022

1. Apple MacBook Air 13'' (2020) (MacOS),
2. Acer Chromebook 314 14'' (Chromebook)
3. Lenovo Ideapad 3 14'' (Windows)
4. Asus E210KA 11.6'' (Windows)
5. Asus Vivobook 15'' (Windows)
6. Acer Swift 1 14'' (Windows)
7. Asus ROG Strix G15 15.6'' (Windows)
8. Asus X415 14'' (Windows)
9. HP 17-cp0022n 17.3” (Windows)
10. Acer Nitro 5 15,6'' (Windows)
11. Asus ROG Strix G15 -pelipöytäkone (Windows)
12. Lenovo Gaming 3 15.6'' (Windows)
13. Lenovo Ideapad 5 15.6'' (Windows)
14. Lenovo Chromebook 13.3'' (Chromebook)
15. Samsung Galaxy Book LTE 15'' (Windows)

Lisätietoja medialle:

Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 956 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Sami Aavikko, DNA Kaupan toimitusjohtaja
Sami Aavikko, DNA Kaupan toimitusjohtaja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

How are network connections protected against influence attempts? Several measures help maintain technical capabilities in exceptional situations10.5.2022 10:30:00 EEST | Press release

GPS signal jamming, cyberattacks and sabotage are examples of hybrid influencing aimed at weakening the ability of individuals and businesses in the targeted area to function. Concerns have recently arisen about attempts to influence Finland, which leads to the question: how well are network connections protected in Finland? Ville Virtanen, Senior Vice President, Technology at DNA, says that the operator's efforts to secure the continuity of Finnish network operations are multilayered.

Miten verkkoyhteydet on suojattu vaikuttamisyrityksiltä? Toimia teknisen kyvykkyyden säilyttämiseksi poikkeustilanteissa on useita10.5.2022 10:30:00 EEST | Tiedote

GPS-signaalien häirintä, kyberhyökkäykset ja sabotaasi ovat esimerkkejä hybridivaikuttamisesta, jolla pyritään heikentämään kohteena olevan alueen yksilöiden ja yritysten toimintakykyä. Viime aikoina uutisiin on noussut huoli Suomeen kohdistuvista vaikuttamisyrityksistä, mikä saa kysymään: kuinka hyvin verkkoyhteydet on suojattu Suomessa? DNA:n tekninen johtaja Ville Virtanen kertoo, että operaattorin toimet suomalaisen verkkotoiminnan jatkuvuuden varmentamiseksi ovat monikerroksisia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme