DNA Oyj

DNA:n matkaviestinverkon dataliikenteen määrä jälleen uuteen ennätykseen

Jaa

DNA:n asiakkaat käyttävät liittymää kohden eniten mobiilidataa maailmassa, toteaa uusimman dataliikennettä koskevan raporttinsa tänään julkaissut tietoliikennealan analyysi- ja konsulttiyritys Tefficient.

DNA:n liittymäkohtainen dataliikenteen määrä vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla oli keskimäärin 14,7 gigatavua (GB) per liittymä ja kuukausi. Datan käyttö DNA:n liittymillä on edelleen nousukiidossa, sillä vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä määrä on noussut 16,5 gigatavuun. Tilaston toisella sijalla on itävaltalainen 3 (Drei), jonka vastaavat luvut vuoden 2017 ensimmäiseltä puoliskolta ovat 14,3 gigatavua per liittymä ja kuukausi.

Analyysissään Tefficient nostaa DNA:n liittymien datarajattomuuden merkittäväksi datamäärien kasvun perusteeksi.

”Useimmat asiakkaamme pitävät sujuvaa tiedonsiirtoa matkapuhelinliittymänsä välttämättömänä ja itsestäänselvänä ominaisuutena. Olemme tietenkin huomioineet tämän palveluidemme suunnittelussa, toteaa DNA:n kuluttajaliiketoiminnasta handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

DNA:n kuluttajaliittymissä datan hinta ei riipu määrästä vaan enimmäisnopeudesta, ja merkittävä osa asiakkaista on valinnut liittymänsä enimmäisnopeudet 4G-tasolle.

”Asiakkaamme ovat siirtyneet 3G-liittymistä nopeampiin 4G-liittymiin, ja lähes 100 prosenttia uusista puhelimistakin on 4G-puhelimia. Siirtyminen 4G-verkon palveluihin on asiakkaille helppoa ja luontevaa, koska 4G-verkkomme kattaa yli 99 prosenttia suomalaisista, ja 4G-liittymillä he saavat puhelimestaankin täyden hyödyn, Kamtsan jatkaa.

Myös yritysasiakkaille DNA:lla on tarjolla useampia datarajattomia liittymävaihtoehtoja.

DNA:n 4G-enimmäisnopeudet ja asiakkaiden liittymissä toteutuvat 4G-nopeudet ovat kuluvana vuonna nousseet datan käyttömäärien kasvusta huolimatta. Marraskuun lukemilla mitattuna DNA:n mobiililiittymien keskimääräinen datanopeus oli kasvanut vuodessa yli 10 prosenttia: Vuoden 2017 marraskuussa mobiililiittymien keskimääräinen datanopeus oli reilut 10 prosenttia enemmän kuin vuoden 2016 marraskuussa. Nopeuksien kasvu käytön kasvusta huolimattakin johtuu DNA:n vuonna 2017 4G-verkkoonsa tekemistä merkittävistä kapasiteetti-investoinneista.

Tefficient on kansainvälinen tietoliikennealan analyysi-, vertailu- ja konsulttiyritys, jonka tuore raportti julkaistaan täällä: http://tefficient.com/spotting-the-operators-capable-of-monetising-the-data-usage-growth/

Lisätietoja medialle:
johtaja, handset-liiketoiminta, Cedric Kamtsan, DNA Oyj, puh. 044 906 2377, cedric.kamtsan@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, @DNA_Business ja @DNA_Palvelu sekä Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA TV Vuokraamo rental store now offers all movies in HD quality – Nordisk Film catalogue as the latest addition25.9.2018 11:45Tiedote

The movie selection of the DNA TV service expands today as titles in the Nordisk Film catalogue are added to available rental movies. As of today, all Vuokraamo rental movies are available in HD quality. As consumers habits change, viewers are increasingly using broadband to watch rental movies. Consumers today want all TV content to be accessible in one place at any time, and viewable with the device of their choosing.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme