DNA Oyj

DNA:n myydyimmät puhelimet joulukuussa ja koko vuonna 2017

Jaa

DNA:n joulukuun myydyimpien puhelimien listan kaksoisvoittaja on Huawei, mutta eniten yksittäisiä malleja listalla on Samsungilta. Joulukuun ja koko vuoden listaykköseksi nousi Huawein Honor 8. Suomalaisten puhelinkanta uudistuu nopeassa tahdissa 4G-aikaan – tällä hetkellä DNA:n verkossa jo kaksi puhelinta kolmesta on 4G-malleja.

DNA:n joulukuun Top 15 -listalla eniten malleja, kaikkiaan kuusi puhelinta, on Samsungilta. Huaweilta ja Applelta on listalla neljä puhelinta kummaltakin, ja Nokia on edustettuna yhdellä mallilla.

”Joulu näkyy puhelinmyynnin lisäksi myös 4G-verkon dataliikenteessä, kun lahjapaketeista löytyneet laitteet halutaan saada nopeasti käyttöön. Jouluaaton dataliikenteen kokonaismäärä ei poikkea normaalista päivästä merkittävästi, mutta se mitä laitteilla jouluna tehdään, poikkeaa. Jouluaattona ladataan laitteiden ohjelmistoja ja pelataan selkeästi enemmän kuin muulloin”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Liikennettä tulee puhelimien lisäksi myös pelikonsoleista ja muista verkkoon liitettävistä laitteista. Ohjelmistolatauksiin ja verkkopelaamiseen dataa käytettiin jouluaattona DNA:n 4G-verkossa noin tuplamäärä normaaliin päivään verrattuna. ”Esimerkiksi Xbox-pelikonsoleiden aiheuttama liikenne peräti kolminkertaistui aattona, kun lahjapaketeista löytyneitä laitteita otettiin illalla käyttöön”, Aavikko kertoo.

Sosiaalisen median puolella käyttö väheni hieman iltapäivää kohden, mutta illan tullen some-viestittely nousi tavallista päivää korkeammalle tasolle. Hyvät joulut toivotetaan entistäkin ahkerammin nimenomaan somen kautta, kun taas tekstiviestillä välitetyt joulutervehdykset vähenevät. Myös videoiden katselu mobiililaitteilla lisääntyi aattona, kun oli noustu joulupöydästä ja avattu lahjapaketit, ja oli normaalia vilkkaampaa myös joulupäivänä ja tapaninpäivänä.

Koko vuosi 2017 – verkossa olevien 4G-puhelimien osuus kasvanut merkittävästi

Koko vuoden 2017 myyntitilastojen tähtiä ovat Samsung ja Huawei, mutta myös Applen uutuudet kiinnostavat kohderyhmäänsä tuttuun tapaan. Erityisen hienon vuoden teki Nokia, joka ponkaisi uudelleen mukaan peliin ja näyttää myös pysyvän myydyimpien puhelimien listalla.

”Nokia-puhelimet näyttävät ottaneen uudelleen paikkansa ostajien suosikkina, ja merkin suosio alkaa olla jo vakaa. On kiinnostava nähdä, mitä vuosi 2018 tuo tullessaan – ainekset ainakin ovat hyvät”, Sami Aavikko kertoo.

DNA:n verkossa vuoden lopussa olleista puhelimista jo kaksi puhelinta kolmesta oli 4G-laitteita. 4G-puhelimien osuus jatkaa kasvuaan vakaasti.

Käyttöjärjestelmien puolella Android on kasvattanut osuuttaan tasaisesti DNA:n verkossa. ”Android-laitteita on verkossa käytössä olevista puhelimista jo yli puolet, Applen iOS-laitteita on vajaa viidesosa, ja Windows-puhelimet alkavat olemaan pikkuhiljaa häviämässä käytöstä”, Aavikko kertoo.


DNA:n myydyimmät puhelimet joulukuussa 2017

1. (4.) Honor 8 *)
2. (-) Honor 6A *)
3. (1.) Samsung Galaxy S7 *)
4. (5.) Samsung Galaxy A3 (2017) *)
5. (2.) Samsung Galaxy J3 (2017) *)
6. (7.) Apple iPhone 7 *)
7. (9.) Nokia 6 *)
8. (3.) Honor 8 Lite *)
9. (-) Samsung Galaxy A5 (2017) *)
10. (13.) Samsung Galaxy J5 (2017) *)
11. (8.) Samsung Galaxy S8 *)
12. (6.) Apple iPhone X *)
13. (10.) Honor 9 *)
14. (-) Apple iPhone 6 *)
15. (-) Apple iPhone SE *)

*) 4G-puhelin

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta: https://corporate.dna.fi/dnan-viestinta#myyntitilastot


Koko vuoden 2017 myydyimmät puhelimet

1. Honor 8
2. Apple iPhone 7
3. Samsung Galaxy J5 (2016)
4. Honor 7 Lite
5. Samsung Galaxy A3 (2017)
6. Honor 8 Lite
7. Huawei P8 Lite
8. Samsung Galaxy S7
9. Nokia 3310
10. Apple iPhone SE
11. Samsung Galaxy A5 (2017)
12. Nokia 6
13. Samsung Galaxy S8
14. Samsung Galaxy J3 (2017)
15. Honor 9

Koko vuoden myydyimpien puhelimien listaa katsoessa on hyvä huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Osa puhelimista on tullut myyntiin vasta loppuvuodesta, eikä listaa ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.


Lisätietoja medialle:
Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi


DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu yli 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liikevoitto 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Kuvat

Honor 8
Honor 8
Lataa
Honor 6A
Honor 6A
Lataa
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, @DNA_Business ja @DNA_Palvelu sekä Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA TV Vuokraamo rental store now offers all movies in HD quality – Nordisk Film catalogue as the latest addition25.9.2018 11:45Tiedote

The movie selection of the DNA TV service expands today as titles in the Nordisk Film catalogue are added to available rental movies. As of today, all Vuokraamo rental movies are available in HD quality. As consumers habits change, viewers are increasingly using broadband to watch rental movies. Consumers today want all TV content to be accessible in one place at any time, and viewable with the device of their choosing.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme