Viestintätoimisto Manifesto Oy

Doro tuo markkinoille uuden tabletin ja älykellon, jotka tarjoavat senioreille seuraavan sukupolven teknologiaa

Jaa

Senioreille suunniteltujen matkapuhelinten Euroopan markkinajohtaja Doro laajentaa valikoimaansa kahdella uutuustuotteella: Doro Watch -älykellolla ja Doro Tablet -tabletilla. Uudet laitteet on suunniteltu vastaamaan erityisesti seniorikäyttäjien vaatimuksiin. Ne perustuvat Doron keskeisiin elementteihin, ja niissä on erinomaisen kontrastin näytöt, yksinkertaistettu käyttöliittymä navigointiin ja senioreiden tarpeisiin mukautetut HD-ääniominaisuudet. Laitteet tuovat varttuneemmillekin iloa ja käyttömukavuutta arkeen.

Senioreiden läheisten hyödyksi Doro Watchissa on Response by Doro -painike. Kun painike yhdistetään yhteensopivaan Doro-älypuhelimeen ja sitä painetaan hätätilanteessa, se hälyttää automaattisesti nimetyille läheisille avuntarpeesta. Jos Doro on yhdistetty iOS- tai Android-laitteeseen, painikkeen painaminen aktivoi puhelimen ”Find my phone” -paikannustoiminnon.

Doro Tablet

Helppokäyttöisyyden lähtökohdista suunniteltu Doro Tablet tarjoaa senioreille sujuvan uuden sukupolven käyttökokemuksen ja samalla ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka vievät tabletin käyttömukavuuden seuraavalle tasolle. Tabletissa on korkearesoluutioinen näyttö, jossa on suuret kuvakkeet, ja sen rakenne on kevyt, mutta myös laadukas. Neljän kaiuttimen surround-ääni takaa mukaansatempaavan katselukokemuksen. Tabletin mukana tulee pöytäteline, joka tekee videopuheluiden soittamisesta, videoiden katselusta ja internetin käytöstä ergonomista ja mukavaa. 

Patentoidun, toimintopohjaisen EVA-käyttöliittymän ansiosta tabletin toimintojen navigointi on paljon intuitiivisempaa. EVA on ruotsinkielinen sanonta "Enkel, Vänlig och för Alla", joka tarkoittaa "helppoa, ystävällistä ja kaikille sopivaa". Androidiin perustuva EVA-käyttöliittymä tekee teknologian käytöstä aiempaa helpompaa. Se mahdollistaa pääsyn Google Play Storeen, ja kun sovelluksia, kuten Zoomia ja muita videopuhelualustoja, ladataan, ne integroituvat saumattomasti valikkoon. 

Tabletin virtaviivaistettu ulkoasu on suunniteltu viemään käyttökokemus seuraavalle tasolle – kaikki sähköpostin lähettämisestä valokuvan etsimiseen, komentojen navigointiin ja tiedostojen järjestämiseen on helppoa.

Esiasennetun TeamViewer QuickSupport -sovelluksen avulla läheiset voivat myös käyttää tablettia etäyhteyden kautta. Toiminnon ansiosta voidaan säätää asetuksia ja korjata ongelmia, jolloin sekä vanhus että hänen lähipiirinsä tarjoama tuki on vain muutaman napinpainalluksen päässä. 

Doro Watch

Doro Watch -älykello on suunniteltu kannustamaan seniorikäyttäjiä pysymään aktiivisina ja vaalimaan hyvinvointiaan. Ainutlaatuinen, yksinkertaistettu navigointinäyttö ja suuret kuvakkeet tekevät laitteesta erityisesti vanhemmille ihmisille ergonomisen. 

Laitteessa on sisäänrakennetut aktiivisuuden ja terveyden seurantaominaisuudet, joiden avulla käyttäjät voivat tarkkailla askelmääräänsä, urheiluaan, sykettään, veren happipitoisuutta, unta ja paljon muuta. 

Ilmoitukset voidaan määrittää käyttäjälle hälytyksistä, puheluista, viesteistä, kalenteri- ja aktiivisuustavoitteista. Näin senioreita kannustetaan liikkumaan terveyttä edistävällä tavalla kuntotasosta riippumatta. 

Doro Watch -älykelloon on myös liitettävissä Doro Companion -applikaatio, joka seuraa ja näyttää älypuhelimen tietoja kätevästi. Sen voi ladata sekä Android- että iOS-puhelimiin, joten se on laajemminkin saatavilla käyttöön.

– Olen erittäin vaikuttunut Doron tuotteiden helppokäyttöisyydestä. Minulla on ollut käytössäni Doro 8110 -puhelin jo pidempään ja olen ollut positiivisesti yllättynyt sen monipuolisista toiminnoista sekä tyylikkyydestä. Senkin vuoksi olen innoissani saadessani ensimmäisten joukossa Suomessa käyttää uutta Doro-tablettia ja -älykelloa. Monilla ystävilläni on älykellot, ja olen kaivannut helppokäyttöistä älykelloa erittäin paljon, näyttelijälegenda Hannele Lauri sanoo.

– Senioriteknologian ei pitäisi olla suunniteltu vain helpottamaan vanhemman sukupolven elämää, vaan sen pitäisi antaa heille myös mahdollisuus saada jokaisesta päivästä kaikki irti. Kehitämme teknologiaamme ja tuotteitamme aina senioreita ajatellen ja pyrimme auttamaan iäkkäitä käyttäjiä pysymään itsenäisinä ja lisäämään heidän mielenrauhaansa. Tabletti ja älykello tekevät juuri sen – ne antavat senioreille työkalut hyvinvointinsa seuraamiseen, internetissä surffailuun ja yhteydenpitoon läheisten kanssa, ja niissä on Response by Doro -sovelluksen turvaominaisuudet. Näistä syistä olemme todella innoissamme saadessamme lanseerata laajennetun portfoliomme, joka tarjoaa käyttäjillemme helppokäyttöisiä seuraavan sukupolven laitteita, sanoo Doro Suomen maajohtaja Kai Seppälä.

Doro Tabletin tärkeimmät ominaisuudet

 • Kannettava, ergonominen teline sisältyy vakiona toimitukseen
 • TeamViewer QuickSupport -etäavustussovellus esiasennettuna, jotta ennalta valitut läheiset voivat käyttää asetuksia etänä
 • 4 kaiutinta laadukasta surround-ääntä varten
 • 8 megapikselin takakamera + 5 megapikselin etukamera
 • Vain WiFi-laite
 • Suositushinta 339 euroa

Doro Watchin tärkeimmät ominaisuudet

 • Suuri, 1,28 tuuman näyttö
 • Magneettinen latausteline
 • Ohjattu navigointijärjestelmä
 • Seuraa kaloreita, askelia, sykettä, unta ja liikuntaa
 • Mobiilisovellus saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin
 • Doro Response -painike (yhdistettävissä laitteisiin, joissa on Android 10.0 tai uudempi)
 • Suositushinta 139 euroa

Kuvia median käyttöön löytyy täältä.

Tuotteet saa halutessaan testiin Viestintätoimisto Manifestolta.

Lisätietoja medialle:

Kai Seppälä

Maajohtaja, Doro Suomi

kai.seppala@doro.com

+358 50 050 4300

Markus Hilden

Viestintätoimisto Manifesto

markus.hilden@manifesto.fi

+358 44 363 9961

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Tietoja Dorosta

Doro on senioreiden johtava teknologiabrändi, joka kehittää kuluttajatuotteita ja -palveluita aktiivisen ja itsenäisen elämän tueksi. Teknologian avulla Doro antaa sukupolville mahdollisuuden olla digitaalisesti yhteydessä toisiinsa – sekä kotona että ulkona. Ruotsalainen Doro on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malmössä, ja sillä on myyntitoimintaa 27 maassa. Vuonna 2021 Doron Consumer-toiminnoissa työskenteli 116 henkilöä ja liikevaihto oli 1 039,6 miljoonaa kruunua.

(102 miljoonaa euroa), mikä tekee siitä Euroopan markkinajohtajan seniorikohderyhmään erikoistuneissa matkapuhelimissa. Lue lisää: www.doro.com/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Virta Financial Timesin Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukossa 4. kerran peräkkäin – Tech Tourin arvioimana yksi seuraavista teknologiajäteistä6.3.2023 15:41:49 EET | Tiedote

Suomalainen sähköautojen latauspalveluyritys Virta (Liikennevirta) ylsi Financial Timesin FT 1000 -listalla Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon neljättä kertaa peräkkäin. Vuosittainen, nyt seitsemättä kertaa ilmestyvä raportti julkaistiin 1. maaliskuuta. Tutkimusyhtiö Statistan kanssa laaditussa rankingissa listataan eurooppalaiset yritykset, jotka saavuttivat liikevaihdon korkeimman vuotuisen kasvuvauhdin vuosien 2018 ja 2021 välillä. Virta oli Euroopan nopeimmin kasvava yritys, joka tarjoaa alustoja sähköautojen lataamiseen. Huomionarvoista on, että Virta kuuluu niihin harvinaisiin 65 yritykseen, jotka ovat päässeet FT 1000 -listalle neljä kertaa peräkkäin. Vuosina 2015–2022 Virran CAGR on ollut 90 %. Virran kasvu jatkui viime vuonna vahvana ja yhtiö saavutti alustavien tilintarkastamattomien tilinpäätöstietojen mukaan 112 %:n vuotuisen liikevaihdon kasvun. FT 1000:n lisäksi Virta pääsi 22. helmikuuta julkaistulle Tech Tour Growth50-listalle. Kahdeksannessa vuosittaisessa

Talvikeli heikentää jätepisteiden turvallisuutta – 8 vinkkiä turvallisempaan jätepisteeseen8.2.2023 08:59:27 EET | Tiedote

Liukkaat pinnat, kinostuva lumi ja pimeys ovat kolmikko, joka tekee jäteautonkuljettajien työympäristöstä talvisin tavallista riskialttiimman. Työtapaturmia ja onnettomuuksia pystytään taklaamaan pitämällä jätepisteet ja reitit hyvässä kunnossa. Jäteautonkuljettajalle turvallinen jätepiste on turvallinen myös asukkaalle ja jätepisteen käyttäjälle itselleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme