Vaasan kaupunki - Vasa stad

Drogförebyggande veckan 2021

Dela

Den nationella Drogförebyggande veckan firas 8-14.11.2021. Temaveckan uppmuntrar till att ta upp rusmedel för diskussion. Det nationella temat i år är cannabis. Delta i verksamheten under temaveckan i Vasa.

På webbplatsen för veckan om rusmedelsförebyggande arbete www.kysyminenkannattaa.fi har satts ut material om temaveckan, som alla kan använda sig av. Material som främjar rusmedelsfrihet och förebygger olägenheter av rusmedel finns också på bl.a. ehyt.fi, pepp.fi och paihdelinkki.fi.

Vasa stadsbibliotek ställer under temaveckan fram litteratur i anslutning till teman kring drogförebyggande arbete.

Vasa stad har i många år deltagit i Drogförebyggande veckan även på det viset att ingen alkohol serveras vid stadens representationstillfällen under veckan i fråga. Ytterligare information: tarja.autio(at)vasa.fi

Tisdag 9.11.2021

kl. 13-13.45 en föreläsning om spelberoende, Teams

Harri Nyman föreläser

- Länk till anmälan: matti.rosvall@vaasa.fi

-  Anmäl dig till föreläsningen senast 8.11, i returposten får du en länk till själva föreläsningen. Arrangör:Oikeahetki Ky

kl. 17-19 utbildningen Ensihuoli, Teams

- Om du blir orolig för en anhörig, vet du hur du ska agera?

- Målgrupp är alla personer som saknar verktyg för att tala om rusmedelsolägenheter i vardagen och den oro som de gett upphov till. Vidare kan alla de som är intresserade av att hjälpa i frivilligverksamhet delta i utbildningen.

- Utbildare är sakkunniga från EHYT ry.

- Anmäl dig via ehyt.fi.

Onsdag 10.11.2021

Kl. 10-10.45 föreläsning om cannabis, Teams

Mitro Seppänen och Risto Järvensivu föreläser

- Länk till anmälan: bit.ly/3mgaXi9

- Anmäl dig till föreläsningen senast 9.11, i returposten får du en länk till själva föreläsningen. Arrangör:Oikeahetki Ky 

Kl 15-17.15 Att leva med missbrukssjukdom

- I evenemanget medverkar bl.a. Anne Salovaara-Kero (direktör Österbottens kriscenter Valo), Mika Nevasaari (chef för missbrukarcentret i Vasa), Stina Österbro (rullstolsburen anhörig till alkoholmissbrukare) och Lina Ulfsdotter (USM, understödsföreningen för svenskspråkig missbrukarvård).

- Arr. POHY ry & Vasa Centralsjukhus

- Ingen anmälning. Ta del i: pohy.fi - Aktuellt - Evenemang & Skolningar

Kl. 17-19 utbildningen Ensihuoli för föräldrar, Teams

- Målgrupp är föräldrar som saknar verktyg för att tala med sina ungdomar om rusmedelsolägenheter i vardagen och den oro som de gett upphov till.

- Utbildare är sakkunniga från EHYT ry.

- Anmäl dig på webbplatsen https://ehyt.fi

Kl 18.00 Minnesstund för dem som dött på grund av droger

- Plats: Lotsstatyn, kyrkparken i Vasa

- Program: församlingarnas tal, nedsättning av ljus, en tyst minut. Efter      minnesstunden kaffe vid församlingens personalmatsal.

- Arrangör: Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa Svenska församling, Pohjanmaan kriisikeskus - Österbottens kriscenter Valo. Ytterligare information: anne.salovaara-kero@pohjanmaankriisikeskus.fi

Torsdagen 11.11.2021

Kl 13-15   Öppet hus. Nykterhetsförbundet hälsa och trafiks nya kansli på Magasinsgatan 10 i Vasa. Vi bjuder på litet smått och gott. Ingen förhandsanmälan behövs, det är bara att droppa in.

Kl. 12-16 Pengar i spel. Seminarium om de oklara gränssnitten mellan digital- och penningspel i Helsingfors och strömmat.

-  Evenemanget ordnas av EHYT ry:s digitalspel- och penningspelsteam samt projektet Spelkunskap.

- Seminariet öppnas av Sampo Marjomaa. Anföranden hålls av forskarna Jani Kinnunen och Joseph Macey från Tammerfors universitet, projektchef Sanni Nuutinen från programmet Peluurin Restart samt ledande sakkunnig Helena Tuorila från Konkurrens- och konsumentverket.

Anmäl dig senast 7.11 till evenemanget för att följa med det på nätet via ehyt.fi

Nyckelord

Kontakter

Drogförebyggande veckans program har sammanställts av:
Verksamhetskoordinator för rusmedelsförebyggande arbete, Merja Huttunen-Metsi, merja.huttunen-metsi@vasa.fi, tfn 040 534 2269

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum