Vaasan kaupunki - Vasa stad

Drömmen om en stor prydnad av bleckplåt förverkligades som talkoarbete

Dela

Rondellen i Lillkyros kyrkby pryds nu av en stor rondellprydnad tillverkad av bleckplåt.”Fyrry” är en för Lillkyro karakteristisk bleckplåtsprodukt, en leksak försett med ett hjul som snurrar då man blåser i den genom ett rör.

Bild: Mirja Hurri
Bild: Mirja Hurri

Rondellprydnaden är ett kraftprov på talkoarbete som aktiva personer i området deltog i.För ledningen av arbetet svarade Esko Haanpää som länge haft det här som sin dröm och som till sin hjälp fick sakkunniga inom olika områden.Planritningen har Rauli Tapio gjort, underlaget Timo Ruohonen och monteringen skötte Ruohonen tillsammans med Jussi Hannuksela.Själva rondellprydnaden, ”fyrryn”, har Pentti Tuominen skickligt tillverkat av rostfritt stål.

- Vi fick materialet till rondellprydnaden som en donation och tillståndet från Närings-, trafik- och miljöcentralen sköttes härifrån Lillkyro områdesservice.Vi vill rikta ett varmt tack till alla som deltog i genomförandet av den stora rondellprydnaden ”fyrry”.Den ger mycket gemensam glädje, tackar Suvi Aho som är Lillkyros områdeschef vid Vasa stad.

Kontakter

Samservicen Lillkyro
tfn 06 325 8400
yhteispalveluvahakyro@vaasa.fi

Bilder

Bild: Mirja Hurri
Bild: Mirja Hurri
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum