DS Smith

DS Smith on valmis käynnistämään tuotannon Pirkkalan uudessa tehtaassa

Jaa
DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, on valmis käynnistämään tammikuussa julkaistun uuden Pirkkalaan avattavan tehtaansa tuotannon. Tehdas valmistaa pakkauksia kotimaisen kaupan, verkkokaupan ja pakkaavan teollisuuden tarpeisiin ja sijaitsee Logicentersin omistamassa uudessa kiinteistössä osoitteessa Kurikantie 200.
Pirkkalan tehtaan symbolisen avajaisnauhan leikkasivat yhdessä (vasemmalta oikealle) DS Smithin Nordic -alueen johtaja Thorbjörn Sagerström, Suomen toimitusjohtaja Ari Viinikkala ja pakkaustarvikeliiketoiminnan johtaja Fredrik Liljequist
Pirkkalan tehtaan symbolisen avajaisnauhan leikkasivat yhdessä (vasemmalta oikealle) DS Smithin Nordic -alueen johtaja Thorbjörn Sagerström, Suomen toimitusjohtaja Ari Viinikkala ja pakkaustarvikeliiketoiminnan johtaja Fredrik Liljequist

Aaltopahvipakkauksia suunnitteleva ja valmistava DS Smith on 1.maaliskuuta 2023 vastaanottanut uuden Pirkkalan tehtaan kiinteistön käyttöönsä vuokranantajalta ja on valmistellut Turussa suljetun tehtaan tuotannon siirtymistä Pirkkalaan.

Uusi tehdas tulee käynnistymisensä myötä valmistamaan kiertotalouden mukaisia pakkauksia erityisesti kotimaiselle pahvipakkauksiin pakkaavalle teollisuudelle, vähittäiskaupalle ja verkkokaupalle.

Kerroimme tammikuussa uudesta Pirkkalan tehtaastamme ja saimme runsaasti positiivisia kommentteja. Saimme myös valtavasti työhakemuksia avoinna olleisiin työtehtäviin. Niiden myötä olemme keskustelleet lukuisten kiertotalouden mukaisten pakkausten valmistamisesta kiinnostuneiden henkilöiden kanssa. Uskomme, että löydämme hakijajoukosta juuri meille sopivia osaajia liittymään tuotantotiimiimme Pirkkalassa.

Tuotannon käynnistäminen vaatii meiltä malttia. Olemme ottaneet kiinteistön vastuullemme ja olemme valmiina aloittamaan tuotannon asteittain samalla kun vielä viimeistelemme joitakin töitä kiinteistössä. Uskomme, että kesään mennessä Pirkkalan tehtaan tuotantomme toimii jo normaalisti ja voimme systemaattisesti toimittaa asiakkaidemme tarpeisiin soveltuvia pahvipakkauksia myös Pirkkalasta.” – Ari Viinikkala, toimitusjohtaja, DS Smith, Suomi

Pirkanmaalla sijaitsevien tehtaiden (Tampere, Pirkkala, Akaa) lisäksi tuotannollinen toiminta jatkuu edelleen DS Smithin tehtaissa Iissä, Kuopiossa ja Nummelassa, ja lisäksi DS Smithin myyntikonttori palvelee Varsinais-Suomen asiakkaita Raisiossa. DS Smith työllistää Suomessa noin 330 henkilöä, joista Pirkanmaan osuus Pirkkalan tehtaan myötä on noin 220.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pirkkalan tehtaan symbolisen avajaisnauhan leikkasivat yhdessä (vasemmalta oikealle) DS Smithin Nordic -alueen johtaja Thorbjörn Sagerström, Suomen toimitusjohtaja Ari Viinikkala ja pakkaustarvikeliiketoiminnan johtaja Fredrik Liljequist
Pirkkalan tehtaan symbolisen avajaisnauhan leikkasivat yhdessä (vasemmalta oikealle) DS Smithin Nordic -alueen johtaja Thorbjörn Sagerström, Suomen toimitusjohtaja Ari Viinikkala ja pakkaustarvikeliiketoiminnan johtaja Fredrik Liljequist
Lataa

Tietoja julkaisijasta

DS Smith
DS Smith
PL 426
33101 Tampere

010 245 2111http://www.dssmith.com/fi

DS Smith on maailmanlaajuisesti toimiva, johtava kestävän kehityksen mukaisten aaltopahvista valmistettavien pakkausten suunnittelija ja valmistaja, tukenaan kierrätys- ja paperinvalmistustoiminnot. Yrityksen pääkonttori on Lontoossa, se on FTSE 100 -listattu ja toimii yli 30 maassa työllistäen noin 30 000 ammattilaista. Yritys on merkittävä tekijä verkkokaupan, kuluttajatuotteiden, vähittäiskaupan ja teollisuuden toimitusketjuissa. Sen olemassaolon tarkoitus kiteytyy lauseeseen ‘Redefining Packaging for a Changing World’ ja Now and Next -nimisellä kestävän kehityksen strategiallaan se on sitoutunut johtamaan muutosta kohti kiertotalouden mukaista toimintaa tuottaen ratkaisuja, joiden avulla voidaan vähentää kertakäyttöistä muovia, pienentää toimitusketjujen hiilidioksidipäästöjä ja parantaa kierrätystä. DS Smith on Ellen MacArthur -säätiön strateginen kumppani. DS Smithin juuret ovat vuodessa 1940, jolloin Smithin perhe perusti yrityksen. Suomessa juuret ulottuvat jo vuoteen 1911 Tampereella perustettuun Suomen ensimmäiseen aaltopahvia valmistavaan tehtaaseen. DS Smithillä on tehtaat kuudella paikkakunnalla Suomessa (Tampere, Nummela, Pirkkala, Akaa, Kuopio ja Ii).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DS Smith

DS Smith jatkaa investointejaan Suomeen – luvassa yli 10 miljoonan euron koneinvestoinnit17.4.2023 07:36:00 EEST | Tiedote

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, jatkaa tuotannollisen tekemisensä vahvistamista Suomessa ja Pirkanmaalla investoimalla yli 10 miljoonaa euroa koneisiin ja laitteisiin vuoden 2024 loppuun mennessä. Uudet koneet vaikuttavat positiivisesti DS Smithin kykyyn vastata kotimaisen pakkaavan teollisuuden tarpeisiin ja samalla huomioivat kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistavat kasvun. Investointien myötä DS Smith voi tarjota asiakkailleen uudenlaisia pakkauksia kotimaassa valmistettuna.

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat kierrätyksen edistämiseksi20.2.2023 07:43:00 EET | Tiedote

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia, joista yksi tavoitteista on edistää kiertotaloutta ja houkutella mukaan 5 miljoonaa ihmistä vuoteen 2030 mennessä.

Uusia työpaikkoja Pirkanmaalle – DS Smith avaa uuden pakkaustehtaan Pirkkalaan23.1.2023 07:32:00 EET | Tiedote

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, vahvistaa tuotannollista tekemistään Pirkanmaalla avaamalla uuden tehtaan ja palkkaa siihen uutta henkilökuntaa. Uusi Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä. Toiminnan vakiintumisen myötä on mahdollisuus kasvattaa henkilömäärää.

Suomalainen pakkaus palkittu globaalissa pakkaussuunnittelukilpailussa10.1.2023 06:45:00 EET | Tiedote

Globaali pakkaussuunnittelun parhaimmistoa arvioiva kilpailu, WorldStar, on julkaissut vuoden 2023 palkittavat ratkaisut. Palkittujen joukossa on DS Smithin nummelalaisen suunnittelijan Marianne Puistoniemen Temal Oy:n emaloiduille pesualtaille suunnittelema pakkaus. Pakkaus valmistetaan kokonaan kierrätettävästä aaltopahvista, eikä muovia (EPS) tarvita enää lainkaan. Pakkaus palkittiin jo syksyllä 2022 pohjoismaisessa ScanStar -pakkaussuunnittelukilpailussa ja kyseessä on DS Smithin Suomen suunnittelijoille jo neljäs palkinto viiden vuoden sisään globaalissa kilpailussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme