Eckes-Granini Finland Oy Ab

Eckes-Granini Finland Oy Ab vähentää muovia vaihtamalla paperipilleihin

Jaa

Muun muassa Mehukatti Luomu ja Mehukatti TRIP® annosmehuja Turussa valmistava Eckes-Granini Finland siirtyy vuoden 2021 alusta Huhtamäen paperipilleihin.

Mehukatti annosmehuihin tuleva paperipilli on elintarvikekelpoinen, kierrätettävä ja kompostoituva eli voimaan astuvien EU-säädösten mukainen. EU:n laatima muovipillit kieltävä SUP direktiivi tulee voimaan heinäkuussa 2021.

”Haluamme Suomen vastuullisimpana mehutehtaana olla edelläkävijänä syrjäyttämässä muovipillin paperipillillä”, kiteyttää toimitusjohtaja Juha Helokoski.”

Vuosittain lähes 30 miljoonaa pilliä annospakkauksissaan käyttävä mehutehdas vähentää vastuullisemmalla materiaalivalinnalla muovia jopa 10,4 tonnia vuodessa. ”Pakkaukset ja erityisesti kestävän kehityksen materiaalivalinnat on yksi yrityksemme vastuullisuuden kuudesta osa-alueesta yhteisen planeettamme ja ympäristömme suojelemiseksi”, kertoo Helokoski.

”Lasten suosikki Mehukatti, saa kunnian olla ensimmäinen suomalainen annostuote markkinoilla, jossa on paperipilli. Mehukatti Luomu 2 dl paperipilleillä saadaan kauppojen hyllyille vuodenvaihteessa. Kevään aikana paperipilli tulee korvaamaan muovin myös klassikkobrändi Mehukatti TRIP® -pillimehuissa” kertoo tuote- ja viestintäpäällikkö Nina Lindén. ”Laadukkaan ja toimivan paperipillin löytämiseksi on tehty paljon työtä ja testausta. On hienoa, että löysimme ratkaisun Huhtamäeltä. Meillä on yhteistä historiaakin vuosikymmenten takaa, sillä Marli Oy oli aikanaan Huhtamäen omistuksessa 80-luvulla”, muistelee Lindén.

Pressitiedote sekä kuvamateriaalit: www.eckes-granini.fi/pressi

Yhteyshenkilöt

Tuote- ja viestintäpäällikkö Nina Lindén
0400 484 351
nina.linden@eckes-granini.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eckes-Granini Finland Oy Ab
Eckes-Granini Finland Oy Ab
Pansiontie 47 b
20210 TURKU

020 720 7300https://www.eckes-granini.fi

Eckes-Granini Finland Oy Ab valmistaa, myy ja markkinoi yhteensä yli 260 erilaista mehutuotetta. Tuotantolaitos sijaitsee Turussa ja työllistää 130 elintarvikeammattilaista. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. täysmehuja, pillijuomia, vähäkalorisia juomia, funktionaalisia mehuja, janojuomia, perinteisiä mehutiivisteitä ja glögiä. Suosittuja brändejä ovat mm. Marli, Mehukatti, God Morgon, granini, Brämhults ja Tropic. Eckes-Granini Finland Oy Ab on osa Euroopan johtavaa mehuliiketoimintakonsernia Eckes-Granini Group GmbH:ta, jonka pääkonttori sijaitsee Saksassa. Lisätietoja vastuuteoistamme osoitteesta www.eckes-granini.fi/vastuu.

Huhtamäki on maailmanlaajuisesti johtava noutoruuan ja elintarvikkeiden pakkausratkaisujen toimittaja. Innovatiiviset tuotteet auttavat päivittäin miljardeja kuluttajia ympäri maailmaa tekemään vastuullisia elämäntapavalintoja. Pakkauksilla on merkittävä rooli elintarvikkeiden turvallisuudessa ja käytettävyydessä. Huhtamäki on sitoutunut tekemään entistä helpommin kierrätettäviä pakkauksia ja toimimaan kaikessa kestävää kehitystä edistäen. Tavoitteena on saavuttaa hiilineutraali tuotanto ja suunnitella kaikki tuotteet kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleen käytettäviksi vuoteen 2030 mennessä. www.huhtamaki.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eckes-Granini Finland Oy Ab