Veken Kaluste Oy

EcoFurnin ekokalusteet & vinkit niiden huoltoon

Jaa

Kotimainen Ecofurn valmistaa upeita ja luontoystävällisiä ekotuoleja. Ekotuolit ovat pitkäikäisiä, mutta niiden käyttöikää kannattaa pidentää huoltamalla niitä oikein. Tähän artikkeliin olemme koonneet parhaat vinkkimme puisten ekotuolien huoltoon.

Ecofurn tuolit - kaikki värit

Kotimainen EcoFurn tarjoaa pohjoista designia pohjoisen metsistä. Tämä suosittu brändi lienee jo tuttu sinullekin? Valikoiman suursuosikkeihin lukeutuvat tyylikäs ja ainutlaatuisen mukava Ekotuoli sekä 50-luvun hengessä muotoiltu Granny tuoli. Kaikki EcoFurnin aidoista luonnonmateriaaleista valmistetut kalusteet ovat komeita, kestäviä, korjattavia sekä kierrätettäviä. Nämä esteettiset ekokalusteet istuvat moniin eri tiloihin -sekä sisälle että ulos! Osa jopa talvikäyttöön tai saunaankin. Tutustu tuotteiden valmistusmateriaaleihin ja käyttötapohin sekä opi huoltamaan omat luontoystävälliset kalusteesi oikein.

Yleisiä ohjeita huoltoon

Ecofurn Granny aurinkotuoli musta

EcoFurn-kalusteet valmistetaan puusta, josta käytetään 100%. Kaikki kalusteet ovat sävyltään ja kuvioiltaan uniikkeja, aivan kuten puutkin ovat. Tuotteiden käyttöikä on pitkä, yli 10 vuotta. Lisäksi kalusteiden yksittäiset osat voidaan tarvittaessa korjata uusilla. Jotta saat nauttia ympäristöystävällisistä kalusteistasi maksimiajan, on niitä suositeltavaa huoltaa säännöllisesti.

  • Puhdistus: Huolellinen puhdistaminen on tärkeä osa puukalusteen huoltoa. Tämä tulisi tehdä vettä ja harjaa käyttämällä. Puhdista kalusteesti käyttöön otettaessa, käyttökauden aikana sekä varastoitaessa. Kalusteet on myös hyvä pyyhkiä siitepölystä ja muusta liasta aina tarvittaessa.
  • Käsittely: Öljyäminen tai muu pintäkäsittely tarpeen mukaan pitää kalusteen kauniina, miellyttävänä käyttää sekä pidentää sen käyttöikää. Öljyttyjen tuolien uudelleen käsittely on suositeltavaa tehdä ainakin kerran vuodessa laadukkaalla, ulkokäyttöön käyvällä kirkkaalla tai sävytetyllä puuöljyllä. On myös hyvä muistaa, että käsittelyn tarve riippuu monesta seikasta, kuten käyttöpaikasta, sääoloista ja tietenkin myös käytön määrästä.
  • Tummat tuotteet: Pintakäsitellyt, etenkin tummiksi öljytyt kalusteet on hyvä koota suojaavalla alustalla käsineitä käyttäen. Tummanväriset tuotteet tulee myös puhdistaa väripölystä nihkeällä liinalla ennen käyttöönottoa sekä kuivattaa ilmavassa tilassa. Vahvan ja kestävän värin saamiseksi EcoFurn käyttää tummien tuotteiden värjäämiseen puuöljyä, jossa on normaalia enemmän väripastaa. Ensimmäisinä käyttökertoina tuotteesta saattaa irrota hieman väriä.

Valmistusmateriaalit, hoito & käyttötapoja 

Ecofurn tuolit tyynyillä ja vilteillä

  • Tervaleppä - Sopii öljyttynä lämpimiin olosuhteisiin. Käy myös vaikkapa saunassa tyylikkäänä istuimena.
  • Saarni - Kestävä ja kova puu. Soveltuu siis kovallekkin käytölle. Mainio ympärivuotiseen käyttöön ulkona. Ulkokäytössä tulee öljytä.
  • Koivu - Öljyttynä sisälle ja ulos. Vaaleampi kuin mänty.
  • Siperian lehtikuusi - Ainoa materiaali, jota ei ole öljytty, eikä sitä tarvitsekaan öljytä. Todella helppohoitoinen ja säänkestävä. Siperian lehtikuusessa on luonnostaan öljyä, joka suojaa puuta todella hyvin. Harmaantuu arvokkaasti ajan saatossa. Lehtikuusi sopii ympärivuotiseen käyttöön ulkona. Jos haluat käsitelllä lehtikuusituotetta ja vaikkapa vaihtaa sen väriä, tee se värjätyllä puuöljyllä. Älä kuitenkaan maalaa, lakkaa tai vahaa!
  • Mänty - Säänkestävä, mutta tulee öljytä. Tummat värit lämpenevät auringossa. Ei siis ole suotavaa sijoittaa mustaa esimerkiksi lasitetulle parvekkeelle. Mänty sopii ympärivuotiseen käyttöön ulkona.
  • Tammi - Kestävää puuta. Sopii sisäkäyttöön tai katettuihin ulkotiloihin. Jos käytät ulkona, muista öljytä.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Veken Kaluste Oy
Veken Kaluste Oy
Urakantie 5
97700 Ranua

http://www.veke.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veken Kaluste Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme