MessukeskusMessukeskus

Educa 2022 -messujen teemana sivistys

Jaa

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.1.2022. Tapahtuman teemana on Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys​.

Educa-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.-29.1.2022.
Educa-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.-29.1.2022.

Educa 2022 -tapahtuma tarjoaa lähes 200 ohjelmanumeroa ja noin 450 esiintyjää opetus- ja kasvatusalan ajankohtaisista aiheista. Lisäksi mukana on kansainvälinen ohjelmakokonaisuus Equity-lavalla, jonka ohjelma striimataan myös ulkomaalaisten kävijöiden katseltavaksi. 

Pääteemana tulevaisuuden sivistys

Educa-messujen pääteemana on ”Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys​”, ja teema nousee esille kaikissa Visio-lavan ohjelmissa. Avajaiskeskustelussa perjantaina 28.1.2022 klo 10.30–12 pohditaan sivistystä: mitä se on ja miten se kehittyy? Aiheesta pitävät avauspuheenvuoron Olli Luukkainen, puheenjohtaja OAJ, Li Andersson opetusministeri OKM, Minna Kelhä, pääjohtaja OPH ja Heikki Mannila, pääjohtaja Suomen Akatemia.

Mitä varten koulu on olemassa? Tätä pohtii Educa-messuilla Itä-Suomen yliopiston professori Arto O. Salonen. Hänen mukaansa koulun tehtävänä nykyaikana korostuu yhteiskunnan uudistaminen. Pelkkä jo olemassa olevan yhteiskunnan jatkuvuuden turvaaminen ei riitä, vaan tärkeää on pohtia, mihin suuntaan olemme tulevaisuudessa menossa koulutuksessa ja kasvatuksessa. Helsingin yliopiston professori Tuomas M. Heikkilä puolestaan pohtii suomalaisen sivistyksen juuria ja käy puheenvuorossaan läpi, miten muun muassa Agricola, itsenäistyminen tai Euroopan unioni liittyvät siihen, miten Suomi on noussut eurooppalaisten sivistysmaitten joukkoon.

Sivistys-pääteeman lisäksi tapahtuma esittelee useita ajankohtaisia alateemoja. Näitä ovat muun muassa lukio-opetuksen tulevaisuus, yhteisöllisyys ja osallistaminen sekä taide ja kulttuuri opetuksessa. Educa 2022 -messujen koko ohjelma ja teemat on julkaistu tapahtuman sivuilla www.educamessut.fi

Turvallisesti Educa-messuille

Educa-messuilla on käytössä koronapassi, joka tarkistetaan messuille osallistuvilta sisäänkäynneillä. Koronapassi purkaa rajoitukset ja mahdollistaa messujen ja muiden tilaisuuksien järjestämisen täysimittaisesti. Kaikille Messukeskukseen saapuville suositellaan myös, että tapahtumiin saavutaan vain täysin terveenä ja oireettomana. Lisäksi tapahtumassa on voimassa maskisuositus.

Suomen suurin opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Messukeskuksessa 28.–29.1.2022. Educan järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ohjelmasta vastaa OAJ yhteistyökumppaneinaan Opetushallitus, Suomen Rehtorit ry, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry, Pedagogiset opettajajärjestöt, Finlands Svenska Lärarförbund FSL ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry.

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

OAJ, järjestöasiamies Riitta Silvonen, puh. 020 748 9629, riitta.silvonen@oaj.fi

Kuvat

Educa-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.-29.1.2022.
Educa-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.-29.1.2022.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen matkailututkimus ja lomamatkaennuste 2022: Etätyön yleistyminen pidentää lomamatkoja tulevaisuudessa ja matkoille halutaan luotettava järjestäjä21.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Kotimaan matkailussa nähty trendi etätyön tekemiseen kesämökeiltä luo pohjaa työelämän muutokseen, jossa yhdistellään entistä helpommin työtä ja matkailua, vaikka se on käytännössä vielä aika harvalle työtehtävien vuoksi mahdollista. Lisääntynyt etätyömahdollisuus vaikuttaa kuitenkin tulevaisuudessa entistä enemmän myös vapaa-ajalla tehtyihin ulkomaanmatkoihin.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic –tapahtumakokonaisuus siirtyy toukokuulle 202218.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic sekä samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävät horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki ja graafisen alanSign, Print & Promotion on päätetty siirtää. Tapahtumat järjestetään18.–19.5.2022, ja kolmipäiväinen Gastro Helsinki 18.–20.5.2022. Tapahtumat järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja on Ville Blåfield18.1.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield. Uusi ohjelmajohtaja tuo Helsingin Kirjamessuille uudenlaista näkökulmaa, jossa yhteiskunnallisilla keskusteluilla ja moniäänisyydellä on oma paikkansa. Blåfield arvostaa kirjamessuja ja lupaa ottaa huomioon rakastetun tapahtuman ainutlaatuisuuden. ”Toivon, että messut kehittyvät entisestään myös yhteiskunnallisen keskustelun foorumina”, hän toteaa.

Uutta MP 22 -messuilla: Hall of Fame ja vuoden 2021 MP-teko14.1.2022 14:00:00 EET | Tiedote

MP Moottoripyörämessut tekee töitä moottoripyöräilyn ja alan hyväksi. Nyt nostetaan ensimmäiset moottoripyöräilyn merkkihenkilöt Hall of Fame -tunnustuksella, ei nyt Messukeskuksen kattoon, mutta julkisuuteen kuitenkin. Hall of Fame -tunnustuksen saa neljä henkilöä, jotka ovat toimineet moottoripyöräilyn hyväksi merkittävällä tavalla pitkään. Yleisö valitsee Vuoden MP-teon. Tunnustuksen saaja on vuonna 2021 tehnyt merkittävää työtä moottoripyöräilyn eteen Suomessa. Kaikki tunnustuksen saajat julkaistaan MP-messujen avajaispäivänä perjantaina 25.3.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme