MessukeskusMessukeskus

Educa verkossa -tapahtuma tammikuussa 2021 – Messukeskuksessa järjestettävä Educa siirtyy seuraavaan vuoteen

Jaa

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma, Educa, siirtyy vuoden 2022 tammikuuhun. Vuoden 2021 tammikuussa järjestetään Educa verkossa -tapahtuma, jossa toteutetaan sekä kotimainen että kansainvälinen ohjelmakokonaisuus. Educa verkossa järjestetään 29.–30.1.2021.

Messukeskuksessa järjestettävä Pohjoismaiden suurin opetus- ja kasvatusalan tapahtuma, Educa, siirtyy tammikuulle 2022. Tammikuussa 2021 pidetään sen sijaan virtuaalinen Educa verkossa -tapahtuma. Messukeskus teki päätöksen yhdessä yhteistyökumppaninsa Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n sekä opetus- ja kasvatusalan toimijoista koostuvan kehitysryhmän kanssa. 

 ”Educa on erittäin merkittävä täydennyskoulutustapahtuma ja kollegoiden tapaamisen foorumi. Ihmisintensiivistä, kuormittavaa työtä tekevälle, kasvatus-, opetus- ja tutkimusalan henkilöstölle Educa on myös yksi jaksamisen lähde. Olen hyvin pahoillani siitä, ettei tapahtumaa nyt voida järjestää totutulla tavalla”, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. ”Ilokseni pystymme kuitenkin tarjoamaan kiinnostavan virtuaalisen mahdollisuuden tietojen päivitykseen Educa verkossa -tapahtuman kautta. Yksi ohjelman kohokohdista on kaikkien eduskuntapuolueiden puoluejohtajapaneeli, joka antaa potkua kuntavaalikampanjoille.” 

Educa verkossa tarjoaa ajankohtaista kotimaista sekä kansainvälistä ohjelmaa

Educa verkossa -tapahtuman virtuaalisilta ohjelmalavoilta välitetään valikoidut osuudet vuoden 2021 Educaan suunnitellusta ohjelmakokonaisuudesta. Perjantaina voi seurata kansainvälistä ohjelmaa ja yliopisto- ja korkeakouluseminaaria. Lauantaina tarjolla on kuntavaaleihin liittyvän puolueiden puheenjohtajien paneelikeskustelun lisäksi muun muassa tietoa oppivelvollisuuden laajentamisesta. 

”Educan ohjelmaa tarjoillaan tavallisesti yhdeksällä ohjelmalavalla, ja tapahtumaan liittyy runsaasti ajankohtaisia seminaareja. Ohjelma on niin laaja, että sen esittäminen kokonaan verkossa on mahdotonta. Valikoimme sisällöstä ajankohtaisimmat osuudet, jotka tuomme alan ammattilaisten ulottuville myös nyt poikkeusaikana”, kertoo Educan ohjelmasta vastaava erityisasiantuntija Riitta Silvonen OAJ:stä.  

 ”Messukeskus on tehnyt uraauurtavaa työtä uusien verkkotapahtumien kanssa. Hyvä esimerkki tästä oli lokakuun lopussa toteutettu Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma, joka kokosi neljän päivän aikana lähes 55 000 kävijää. Suomi on suurien etäisyyksien maa ja verkkototeutus tarjoaa mahdollisuuden seurata ohjelmasisältöjä paikasta riippumatta. Se antaa myös mahdollisuuden nostaa kansainvälisiä esiintyjiä osaksi ohjelmaa ja luoda mielenkiintoisia uusia sisältöjä”, kertoo Educasta vastaava myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta. ”Viime keväästä jatkunut poikkeustilanne on heijastunut voimakkaasti opetus- ja kasvatusalalle. Olemme iloisia, että voimme tarjota heille uudenlaisen, ammattitaitoisesti toteutettavan virtuaalitapahtuman”, Pasila toteaa.  

Lisätietoja 

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com 

OAJ, erityisasiantuntija Riitta Silvonen, puh. 050 596 7838, riitta.silvonen@oaj.fi 

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme