MessukeskusMessukeskus

Educan teemana viestintä ja vuorovaikutus

Jaa

Maamme johtavan opetus- ja varhaiskasvatusalan tapahtuman, Educan, teemana on ”Opettaminen –Viestintää ja vuorovaikutusta”. Lähes 200 opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille suunnattua ohjelmanumeroa tarjoavat ajankohtaista tietoa läpi koko kasvatusalan kentän. Lauantain suuri koulutuskeskustelu kokoaa puoluejohtajat vastaamaan koulutusta koskeviin kysymyksiin. Educa järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 25.–26.1.2019.

Suomessa on väitetty olevan maailman paras koulujärjestelmä. Educan avauspaneeli peilaa tulevaisuuteen ja pohtii sitä, mitä kouluelämä on tulevaisuudessa. Loppuuko osaaminen, kun koulutuksesta on säästetty vuosi toisensa perään? SAKKI ry:n varapuheenjohtaja Jutta Vihonen ja Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Roosa Pajunen kysyvät OAJ:n puheenjohtajalta Olli Luukkaiselta, opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselta, Opetushallituksen pääjohtajalta Olli-Pekka Heinoselta sekä futuristi Perttu Pöloseltä, miten tulevaisuus muuttuu. Paneelin otsikkona on ”Haluatko olla tulevaisuuden osaaja vai menneisyyden vanki?” ja sen juontajana SOOLin puheenjohtaja Aleksi Vehmassalo.

Mitä opettajan tulee osata tulevaisuudessa? Mitä opettaa syntymättömälle lapselle?

Turun yliopiston OVET-hankkeen (Opettajakoulutuksen valinnat – ennakoivaa tulevaisuustyötä) tutkijat Riitta-Leena Metsäpelto ja Anu Warinowski esittelevät Educassa Moniulotteisen opettajan prosessimallin. Aiheesta keskustelevat paneelissa Olli Luukkainen (OAJ), Ernest Lawson, Pinja Immonen (SOOL) ja Mirjamaija Mikkilä-Erdman (Turun yliopisto). Tulevaisuuden vaatimuksia on pohtinut myös Opetushallituksen vetämä Osaamisen ennakointifoorumi, jonka tuloksia esittelee Kari Nyyssölä (OPH). Tulevaisuudessa tarvittavat tiedot ja taidot ovat aiheena myös Perttu Pölösen lauantaisessa puheenvuorossa, jossa hän kertoo, mitä opettaisi lapselleen, joka ei ole vielä syntynyt. Puheenvuorossa mietitään muun muassa sitä, missä me ihmiset olemme ylivertaisia koneisiin ja algoritmeihin nähden.

Politiikan ykköskaarti vaalikevään suuressa koulutuskeskustelussa

Lauantaina 26.1. puoluejohtajat keskustelevat Educassa koulutuksesta. Millaisella osaamisella turvataan maan kilpailukyky ja riittävä työvoima? Mitä tehdään oppivelvollisuudelle? Miten koulutusta kehitetään seuraavalla vaalikaudella? Paikalla pääministeri Juha Sipilä (Kesk), valtiovarainministeri Petteri Orpo (Kok), kansanedustaja Antti Rinne (SDP), Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (Sin), europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (PS), kansanedustaja Pekka Haavisto (Vihr), kansanedustaja Hanna Sarkkinen (Vas), kansanedustaja Anna-Maja Henriksson (RKP) ja kansanedustaja Sari Essayah (KD). Paneelia vetää MTV:n politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki.

Educassa järjestetään puhemiehen kyselytunti, jossa eduskunnan puhemies Paula Risikko vastaa Educan kävijöiden kysymyksiin ilman ennakkosensuuria.

Suomen suurin opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Messukeskuksessa 25.–26.1.2019. Viime vuonna tapahtumassa vieraili 17 900 kasvatus- ja opetusalan ammattilaista. Educan järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ohjelmasta vastaa OAJ yhteistyökumppaneinaan Opetushallitus, Suomen Rehtorit ry, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry, Pedagogiset opettajajärjestöt, Finlands Svenska Lärarförbund FSL ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry.

Messujen koko ohjelmaan voi tutustua verkossa www.educamessut.fi. Kuvia edellisen vuoden tapahtumasta http://messukeskus.mediabank.fi.

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com
OAJ, järjestöasiamies Riitta Silvonen, p. 020 748 9629, riitta.silvonen@oaj.fi

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

ChemBio Finland 2019 tarjoaa paljon uutta tietoa ympäristöasioista18.3.2019 15:44:11 EETTiedote

Kemia on vahva toimija kiertotaloudessa ja sillä on oma iso roolinsa ympäristön suojeluun liittyvissä asioissa. Uusiutuva energia, ympäristön kemikalisoituminen, kiertotalous, ydinonnettomuudet, uusiutuvat polttoaineet ja luonnosta löytyvät materiaalit ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtuman seminaareissa. ChemBio Finland 2019 -tapahtuma järjestetään 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Avajaispäivän ohjelman kruunaavat kemian nobelistien puheenvuorot.

ChemBio Finland 2019 tarjoaa uutta tietoa lääketieteellisistä tutkimuksista18.3.2019 13:15:39 EETTiedote

ChemBio Finland 2019 -tapahtumassa 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä järjestetään paljon ohjelmaa, josta osa liittyy lääketieteellisiin tutkimuksiin. Raskauden aikaisen ympäristökemikaalialtistumisen vaikutukset, syövän hoito ja diagnosointi, biopankkien merkitys, musiikin tuki ikääntymiseen, stressin vaikutukset aivoihin jo kohdussa, vähän kajoava leikkaustekniikka kasvualana, stimulaatiohoito selkäydinvammapotilaille ja tekoäly ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtumassa. Tapahtumassa on torstaina 28.3. terveysalan vaalikeskustelu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme