MessukeskusMessukeskus

Educan teemana viestintä ja vuorovaikutus

Jaa

Maamme johtavan opetus- ja varhaiskasvatusalan tapahtuman, Educan, teemana on ”Opettaminen –Viestintää ja vuorovaikutusta”. Lähes 200 opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille suunnattua ohjelmanumeroa tarjoavat ajankohtaista tietoa läpi koko kasvatusalan kentän. Lauantain suuri koulutuskeskustelu kokoaa puoluejohtajat vastaamaan koulutusta koskeviin kysymyksiin. Educa järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 25.–26.1.2019.

Suomessa on väitetty olevan maailman paras koulujärjestelmä. Educan avauspaneeli peilaa tulevaisuuteen ja pohtii sitä, mitä kouluelämä on tulevaisuudessa. Loppuuko osaaminen, kun koulutuksesta on säästetty vuosi toisensa perään? SAKKI ry:n varapuheenjohtaja Jutta Vihonen ja Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Roosa Pajunen kysyvät OAJ:n puheenjohtajalta Olli Luukkaiselta, opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselta, Opetushallituksen pääjohtajalta Olli-Pekka Heinoselta sekä futuristi Perttu Pöloseltä, miten tulevaisuus muuttuu. Paneelin otsikkona on ”Haluatko olla tulevaisuuden osaaja vai menneisyyden vanki?” ja sen juontajana SOOLin puheenjohtaja Aleksi Vehmassalo.

Mitä opettajan tulee osata tulevaisuudessa? Mitä opettaa syntymättömälle lapselle?

Turun yliopiston OVET-hankkeen (Opettajakoulutuksen valinnat – ennakoivaa tulevaisuustyötä) tutkijat Riitta-Leena Metsäpelto ja Anu Warinowski esittelevät Educassa Moniulotteisen opettajan prosessimallin. Aiheesta keskustelevat paneelissa Olli Luukkainen (OAJ), Ernest Lawson, Pinja Immonen (SOOL) ja Mirjamaija Mikkilä-Erdman (Turun yliopisto). Tulevaisuuden vaatimuksia on pohtinut myös Opetushallituksen vetämä Osaamisen ennakointifoorumi, jonka tuloksia esittelee Kari Nyyssölä (OPH). Tulevaisuudessa tarvittavat tiedot ja taidot ovat aiheena myös Perttu Pölösen lauantaisessa puheenvuorossa, jossa hän kertoo, mitä opettaisi lapselleen, joka ei ole vielä syntynyt. Puheenvuorossa mietitään muun muassa sitä, missä me ihmiset olemme ylivertaisia koneisiin ja algoritmeihin nähden.

Politiikan ykköskaarti vaalikevään suuressa koulutuskeskustelussa

Lauantaina 26.1. puoluejohtajat keskustelevat Educassa koulutuksesta. Millaisella osaamisella turvataan maan kilpailukyky ja riittävä työvoima? Mitä tehdään oppivelvollisuudelle? Miten koulutusta kehitetään seuraavalla vaalikaudella? Paikalla pääministeri Juha Sipilä (Kesk), valtiovarainministeri Petteri Orpo (Kok), kansanedustaja Antti Rinne (SDP), Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (Sin), europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (PS), kansanedustaja Pekka Haavisto (Vihr), kansanedustaja Hanna Sarkkinen (Vas), kansanedustaja Anna-Maja Henriksson (RKP) ja kansanedustaja Sari Essayah (KD). Paneelia vetää MTV:n politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki.

Educassa järjestetään puhemiehen kyselytunti, jossa eduskunnan puhemies Paula Risikko vastaa Educan kävijöiden kysymyksiin ilman ennakkosensuuria.

Suomen suurin opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Messukeskuksessa 25.–26.1.2019. Viime vuonna tapahtumassa vieraili 17 900 kasvatus- ja opetusalan ammattilaista. Educan järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ohjelmasta vastaa OAJ yhteistyökumppaneinaan Opetushallitus, Suomen Rehtorit ry, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry, Pedagogiset opettajajärjestöt, Finlands Svenska Lärarförbund FSL ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry.

Messujen koko ohjelmaan voi tutustua verkossa www.educamessut.fi. Kuvia edellisen vuoden tapahtumasta http://messukeskus.mediabank.fi.

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com
OAJ, järjestöasiamies Riitta Silvonen, p. 020 748 9629, riitta.silvonen@oaj.fi

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

HIMSS & Health 2.0 European Conference kävijäennätykseen – ” Yhteistyön ja tulevaisuustekemisen riemuvoitto”13.6.2019 20:26:39 EESTTiedote

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetty digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma HIMSS & Health 2.0 European Conference 2019 päättyi Messukeskuksessa torstaina. Tapahtuma kokosi 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta. Helsinki järjestämispaikkana ylitti kaikki odotukset, tuloksena suuri onnistuminen ja kävijäennätys.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat Messukeskuksessa keväällä 202011.6.2019 14:58:54 EESTTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic kokoavat alojensa ammattilaiset keväällä 2020 Messukeskukseen Helsinkiin. Uuteen tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat ensimmäistä kertaa muovialan PlastExpo Nordic sekä graafisen alan Sign, Print & Pack. Tapahtumat järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa. Pakkausalan tapahtuma PacTec tuo esille pakkausten merkityksen sekä pakkausteknologian uusimpia mahdollisuuksia ja innovaatioita teemallaan Pakkaus on hyvästä. Pakkaukset ovat keskeisessä roolissa kuluttamissamme tuotteissa, ja uusimman pakkausteknologian hyödyntäminen mahdollistaa myös pakkausten jatkuvuuden ja kestävyyden takaamisen. Osana tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa julistetaan innovaatiokilpailun voittajat. Alan yrityksille suunnattu kilpailu käsittelee ajankohtaista teemaa – vastuullisuutta ja materiaalien uusiokäyttöä elintarvike-,

APCON on fysiikkalajien sulatusuuni - ExtremeRun ja APCON yhdistävät voimansa11.6.2019 07:42:21 EESTTiedote

ExtremeRun-kilpailu täydentää elokuussa järjestettävän fysiikkalajien suurtapahtuma APCONin lajivalikoimaa. Ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä ExtremeRun tuo APCONin juoksukisan, jossa reitille rakennetut esteet vaativat juoksukunnon lisäksi ketteryyttä ja voimaa. Muut APCONissa kisattavat lajit ovat fitness ja kehonrakennus, painonnosto, kahvakuulaurheilu, voimanosto, strongman, street workout ja CF throw down. Pohjoismaiden monipuolisin fysiikkalajien tapahtuma APCON järjestetään 23.-25.8. Messukeskuksessa.

Italialainen muotoilutalo Alessi tuo näyttävän pop up -myymälän Habitareen7.6.2019 13:00:00 EESTTiedote

Habitaressa nähdään italialaisen muotoilutalo Alessin osastolla pop up -myymälä, jossa esillä on Alessin historian ikonisten tuotteiden lisäksi myös uusia tuotteita. Osastolla pääsee tutustumaan myös muotoilutalon historiaan. Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on myös Habitaren Kansainvälinen Ystävä. Habitare on avoinna Helsingissä Messukeskuksessa 11.– 15.9.2019. Habitaren Kansainvälisenä Ystävänä nähdään tänä vuonna italialaisen muotoilutalon pääjohtaja Alberto Alessi, ja osana yhteistyötä muotoilutalo tuo Habitareen osastolleen myös pop up -myymälän. Osastolla on esillä ikonisia tuotteita Alessin historian varrelta, sekä täysin uusia tuotteita jotka ovat ensimmäistä kertaa esillä Habitaressa. Näytillä sekä ostettavissa ovat muun muassa klassikkotuotteet Alessandro Mendinin suunnittelema pullonavaja ”Anna G”, sekä Philippe Starckin suunnittelema sitruspuristin ”Juicy Salif”. Uusina tuotteina nähdään muun muassa David Chipperfieldin suunnittelema espressopannu ”Moka” ja Michele De Lucc

Matka Workshop Dayssa Suomi ja muu maailma kohtaavat matkailun äärellä7.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Matka Workshop Day Pohjoismaiden suurimpien Matkamessujen yhteydessä on vuosien aikana kasvanut merkittäväksi kansainväliseksi Suomen matkailun osto- ja myyntitapahtumaksi. Päivän aikana yli 250 ostajaa ja lähes 200 myyjää tekee kauppoja eri maiden kohteiden ja palveluntarjoajien kanssa. Matka Workshop Day järjestetään osana MATKA 2020-messuja 15.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä ja osallistumisia päivään myydään nyt. Matka Workshop Dayssa matkailualan myyjät ja ostajat kokoontuvat päivän kestävään tilaisuuteen, jonka tiiviissä tapaamisissa osallistujat voivat myydä merkittävän osan koko seuraavan vuoden tuotannostaan. Päivä on merkityksellinen etenkin Suomen matkailuelinkeinolle, sillä monet matkailutoimialan kansainväliset ostajat saapuvat tilaisuuteen tapaamaan tutustumaan suomalaisiin matkailutuotteisiin- ja palveluihin. Suomen lisäksi paikalla on kuitenkin paljon palveluntarjoajia myös muualta maailmalta. ”Olemme osallistuneet Matka Workshop Dayn ohjelmaan jo useamman vuoden aja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme