Eero Heinäluoma

Eero Heinäluoma jatkaa EU-parlamentin sd-ryhmän johdossa

Jaa

Euroopan parlamentin jäsen Eero Heinäluoma (sd.) on valittu yksimielisesti jatkamaan parlamentin sosialidemokraattisen ryhmän taloudenhoitajana ja ryhmän työvaliokunnan jäsenenä. Myös ryhmän puheenjohtaja Iratxe García Pérez valittiin jatkoon yksimielisesti. Ryhmän varapuheenjohtajista sen sijaan äänestettiin tiukassa äänestyksessä. Heinäluoma jatkaa näin 144 jäsenisen, parlamentin toiseksi suurimman poliittisen ryhmän johdossa ja tämän myötä myös yhtenä parlamentin vaikutusvaltaisimmista suomalaisista europarlamentaarikoista.

-Parlamentin toinen kaksivuotiskausi tulee olemaan äärimmäisen täyteen ahdattu olennaista lainsäädäntötyötä ilmastomuutoksen pysäyttämisestä talouslainsäädäntöön. Saksan vaalien ja uuden hallituksen myötä parlamentin neuvotteluissa katsotaan yhä enemmän sosialidemokraattien suuntaan. Olen iloinen, että voin vaikuttaa asioihin tärkeältä sd-ryhmän johdon jäsenen paikalta.

Euroopan parlamentin S&D-ryhmän työvaliokuntaan kuuluu ryhmän puheenjohtajaksi uudelleen valittu espanjalainen Iratxe García Pérez, ryhmän varapuheenjohtajat sekä taloudenhoitajana jatkava Heinäluoma. Työvaliokunta vastaa S&D-ryhmän politiikasta ja toiminnasta Euroopan parlamentin tämän kauden jälkimmäisen puoliskon aikana.

Heinäluoma valittiin suomalaisten europarlamentaarikkojen äänikuninkaana Euroopan parlamenttiin toukokuussa 2019. Nykyinen parlamenttikausi kestää kesäkuuhun 2024 saakka. Aiemmin hän on toiminut eduskunnan puhemiehenä (2011-2015), valtiovarainministerinä (2005-2007) sekä Sdp:n puheenjohtajana (2005-2008).

Lisätietoja:
Saara Anttinen
Kabinetin vastaava, erityisavustaja
Puhelin: +32 (0)2 284 7755
Sähköposti: saara.anttinen@europarl.europa.eu


Kimmo Käärmelahti
Kotimaan avustaja
Puhelin: 09 432 3292, 050 476 7776
Sähköposti: kimmo.kaarmelahti@eduskunta.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eero Heinäluoma

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma: Turvallisuusratkaisuissa yhtä jalkaa Ruotsin kanssa1.5.2022 15:57:41 EEST | Tiedote

Vappu on yli satavuotisessa perinteessä aina ollut työväen, opiskelijoiden, kevään ja kansainvälisen solidaarisuuden juhla. Tänä vappuna erityisesti kansainvälinen solidaarisuus on lähellä meitä kaikkia. Ukraina taistelee tänään vapaudestaan ja on osoittanut, että se on valmis maksamaan kovan hinnan itsemääräämisoikeudestaan. Ukrainan taistelu on monessa mielessä samanlainen kuin Suomen talvisota 1939. Venäjän perusteeton hyökkäys, ylivoimainen hyökkääjä, kansakunnan yhdistyminen vastarintaan ja suuret tappiot hyökkääjälle. Venäjän sotilaallinen voima tosin on osoittautunut paljon repaleisemmaksi nyt kuin vuonna 1939. Erojakin on, nyt Ukraina saa laajassa mitassa ulkomaista apua. Maailma ei ole enää paikka, jossa suuret voivat ilman mitään rajoja toteuttaa omaa imperialistista politiikkaansa. Euroopan Unioni on osoittanut voimansa. Unioni on yhdessä Yhdysvaltain kanssa yhdistynyt koviin vastatoimiin, jotka vaikuttavat asteittain ja laittavat Venäjän talouden asteittain polvilleen. Inve

Eero Heinäluoma Euroopan parlamentin turvallisuus- ja puolustuspolitiikan valiokuntaan24.1.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) on nimetty Euroopan parlamentin turvallisuus- ja puolustusvaliokuntaan seuraavaksi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi. Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnan (SEDE) tehtävä on mahdollistaa EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan asioiden käsittely parlamentissa ja aihealueen parlamentaarinen valvonta. Valiokunnan nyt alkaneen viikon työlistalla on muun muassa uuden EU-US turvallisuus- ja puolustusdialogin käynnistäminen, Euroopan Indopasifisen merialueen strategian kuuleminen sekä keskustelu Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme