Messukeskus

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet

Jaa

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen

Free from -tuotteiden rynnistys kauppoihin ja ruokavalioihin vaikuttaa myös ravintoloiden ja ammattikeittiöiden tarjontaan. Gastro Helsingin Free from -alueella yritysten valikoimissa on ammattikeittiöille sopivia vegaanituotteita, vegetuotteita, maidottomia, gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita, luomua ja superfoodeja. Gastron stagella puhuttaa gluteenittoman ruokavalion huomioiminen ravintolassa.

Vegetuotteiden ravintolavalikoiman laajenemisesta kertoo myös Gastron parhaisiin uutuustuotteisiin valittu Bunge Finlandin Keiju Vegemajoneesi, jonka kaikki rasva on kasviperäistä, ja jota ravintola voi helposti maustaa käyttötarkoituksen mukaan.

Hyönteiset ravintolakeittiössä

Vuonna 2016 Gastro Helsinki esitteli hyönteissyöntiä ja uskoi, että hyönteissyönti tulee yleistymään parin vuoden sisällä. Nyt hyönteisten käyttö ruoanvalmistuksessa ja ravintoissa on hyväksytty elintarvikelaissa ja ensimmäiset hyönteistuotteet jo kuluttajien saatavilla.

Ensimmäisiä hyönteistuotantoteknologiaan keskittyviä yrityksiä on jo syntynyt Suomeen. Gastro Helsingissä esitellään Samu-sirkkatuoteperhe, jonka takaa löytyy EntoCube-niminen startup-yritys. EntoCube tekee aktiivisesti yhteistyötä suurten ruoka- ja tuotantoteollisuusalojen yritysten, tutkimuslaitosten ja NASA:n kanssa. EntoCube kehittää hyönteisruokatuotantoketjuja ja luo menetelmiä, joilla hyönteistuotannosta tulee tasalaatuista ja tehokasta.

Ravintoloiden ympäristöystävälliset valinnat

Gastro kannustaa ravintola-alaa ottamaan askelia kiertotalouteen ja ympäristöystävällisten valintojen suuntaan esittelemällä Protect Pipe startup-yrityksen, jonka mikrobiliuos poistaa rasvakaivojen tukokset täysin ympäristöystävällisesti muuttamalla jätteen vedeksi ja hiilidioksidiksi. Tuote ei sisällä yhtään varoitusmerkkiä eikä siis ole ympäristölle vaarallinen.

Ruokahävikin minimoiminen on ravintolalle merkittävä keino kehittää ympäristövastuullisuutta ja säästää kustannuksissa. Gastrossa Lassila & Tikanoja esittelee Hävikkimestari-sovellusta, jonka avulla ravintola pystyy helposti ja nopeasti seuraamaan ruokahävikin määrää.

Take away -yritysten ympäristöystävällisempiä pakkausvaihtoehtoja esittelee Gastrossa Fritto Plus, jonka valikoimissa on kasvipohjaisia, täysin kompostoituvia kertakäyttöpakkauksia ja tarjoiluastioita. Vegware -tuoteperheeseen kuuluu muun muassa kuppeja, aterimia, keittorasioita, tarjottimia ja lautasliinoja.

Lisätietoja:
Gastro Helsinki, tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Gastro Helsinki 14.–16.3.2018. Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen innovatiivisin ja merkittävin ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. Avoinna ke–to 9–17 ja pe 9–16. www.gastrohelsinki.fi |@gastrohelsinki |#gastrohelsinki

Kuvat

Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP-messut täyttää motoristin viikonlopun22.1.2019 10:58Tiedote

MP 19 -moottoripyörämessut esittelee uudet moottoripyörät ja järjestää motoristeille ohjelmaa 1. – 3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messuilla esitellään kaikki 2019 uutuusmallit. Koeajoaikoja on varattuna entistä enemmän Euroopan pisimmällä asfaltoidulla koeajoradalla. Ensimmäistä kertaa vietetään MP häitä ja valitaan MP Starsit. Messuilla kruunataan Miss MP19 ja palkitaan Petrol Circus Custom Bike Show'n parhaat pyörät. Ohjelmassa on matkakertomuksia, stunt-ajoa sekä nuorille suunnattu sunnuntai, jolloin koeajot ajetaan mopoilla ja kevytmoottoripyörillä.

Teknologiaa ei ole ilman ihmistä – Teknologia 19 -messujen teema nostaa esille ihmisen ja vastuullisuuden merkityksen teknologian eri aloilla  22.1.2019 10:21Tiedote

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä ensi marraskuussa. Tapahtuman teemana on Ihminen, vastuullisuus ja teknologia, ja se nostaa esille ihmisen tekemän työn ja älyn merkitystä sekä erilaisia vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmia tulevaisuuden teknologioiden kehittämisessä.

MP 19 -messujen media-aika 1.2.2019 klo 8.30-10.0021.1.2019 14:25Kutsu

Tervetuloa MP 19 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Meillä on hyviä uutisia: Moottoripyörien myynti on 2018 noussut pitkästä aikaan. MP Stars -hanke jakaa tukea kilpamoottoripyöräilylle 170 000 arvosta ja MP- messuilla on mukana kaikki moottoripyöräuutuudet!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme