Messukeskus

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet

Jaa

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen

Free from -tuotteiden rynnistys kauppoihin ja ruokavalioihin vaikuttaa myös ravintoloiden ja ammattikeittiöiden tarjontaan. Gastro Helsingin Free from -alueella yritysten valikoimissa on ammattikeittiöille sopivia vegaanituotteita, vegetuotteita, maidottomia, gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita, luomua ja superfoodeja. Gastron stagella puhuttaa gluteenittoman ruokavalion huomioiminen ravintolassa.

Vegetuotteiden ravintolavalikoiman laajenemisesta kertoo myös Gastron parhaisiin uutuustuotteisiin valittu Bunge Finlandin Keiju Vegemajoneesi, jonka kaikki rasva on kasviperäistä, ja jota ravintola voi helposti maustaa käyttötarkoituksen mukaan.

Hyönteiset ravintolakeittiössä

Vuonna 2016 Gastro Helsinki esitteli hyönteissyöntiä ja uskoi, että hyönteissyönti tulee yleistymään parin vuoden sisällä. Nyt hyönteisten käyttö ruoanvalmistuksessa ja ravintoissa on hyväksytty elintarvikelaissa ja ensimmäiset hyönteistuotteet jo kuluttajien saatavilla.

Ensimmäisiä hyönteistuotantoteknologiaan keskittyviä yrityksiä on jo syntynyt Suomeen. Gastro Helsingissä esitellään Samu-sirkkatuoteperhe, jonka takaa löytyy EntoCube-niminen startup-yritys. EntoCube tekee aktiivisesti yhteistyötä suurten ruoka- ja tuotantoteollisuusalojen yritysten, tutkimuslaitosten ja NASA:n kanssa. EntoCube kehittää hyönteisruokatuotantoketjuja ja luo menetelmiä, joilla hyönteistuotannosta tulee tasalaatuista ja tehokasta.

Ravintoloiden ympäristöystävälliset valinnat

Gastro kannustaa ravintola-alaa ottamaan askelia kiertotalouteen ja ympäristöystävällisten valintojen suuntaan esittelemällä Protect Pipe startup-yrityksen, jonka mikrobiliuos poistaa rasvakaivojen tukokset täysin ympäristöystävällisesti muuttamalla jätteen vedeksi ja hiilidioksidiksi. Tuote ei sisällä yhtään varoitusmerkkiä eikä siis ole ympäristölle vaarallinen.

Ruokahävikin minimoiminen on ravintolalle merkittävä keino kehittää ympäristövastuullisuutta ja säästää kustannuksissa. Gastrossa Lassila & Tikanoja esittelee Hävikkimestari-sovellusta, jonka avulla ravintola pystyy helposti ja nopeasti seuraamaan ruokahävikin määrää.

Take away -yritysten ympäristöystävällisempiä pakkausvaihtoehtoja esittelee Gastrossa Fritto Plus, jonka valikoimissa on kasvipohjaisia, täysin kompostoituvia kertakäyttöpakkauksia ja tarjoiluastioita. Vegware -tuoteperheeseen kuuluu muun muassa kuppeja, aterimia, keittorasioita, tarjottimia ja lautasliinoja.

Lisätietoja:
Gastro Helsinki, tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Gastro Helsinki 14.–16.3.2018. Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen innovatiivisin ja merkittävin ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. Avoinna ke–to 9–17 ja pe 9–16. www.gastrohelsinki.fi |@gastrohelsinki |#gastrohelsinki

Kuvat

Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Auto 2018 tuo autoilun superviikonlopun Messukeskukseen marraskuussa28.5.2018 09:34Tiedote

Nyt jo toista kertaa järjestettävän Auto 2018 -koeajotapahtuman suunnittelu on hyvässä vauhdissa ja yrityksiä on ilmoittautunut mukaan jo lähes saman verran kuin kaksi vuotta sitten tapahtumaan osallistui. Tapahtumaan on vielä lähes puoli vuotta, joten yritysmäärä tulee varmasti ylittämään viimekertaisen ja odotettavissa on todella huikea tapahtuma. Neliömäärä on jo nyt viimekertaista suurempi. Automaahantuojien upeat uudet autot täyttävät kaksi hallia ja koeajoon on tulossa lähes 200 autoa. Auto 2018 järjestetään 9. – 11.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

ChemBio Finland 2019 juhlaseminaarissa kemian nobelisteja28.5.2018 09:00Tiedote

Kemian ja bioalan ChemBio Finland 2019 -tapahtumassa ensi keväänä on Kemian Päivien -luentojen ja bioalan seminaarien lisäksi Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaari, jossa puhuvat kemian nobelistit Ada E. Younath ja Sir J. Fraser Stoddart. Kolmas nobelisti julkaistaan myöhemmin. ChemBio Finland tarjoaa alan ammattilaisille joka toinen vuosi kohtaamispaikan, jossa tietojen päivittämisen lisäksi verkostoidutaan ja tutustutaan laajan näyttelyn tuoteuutuuksiin. ChemBio Finland -tapahtuma järjestetään keskiviikosta torstaihin 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme