Messukeskus

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet

Jaa

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen

Free from -tuotteiden rynnistys kauppoihin ja ruokavalioihin vaikuttaa myös ravintoloiden ja ammattikeittiöiden tarjontaan. Gastro Helsingin Free from -alueella yritysten valikoimissa on ammattikeittiöille sopivia vegaanituotteita, vegetuotteita, maidottomia, gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita, luomua ja superfoodeja. Gastron stagella puhuttaa gluteenittoman ruokavalion huomioiminen ravintolassa.

Vegetuotteiden ravintolavalikoiman laajenemisesta kertoo myös Gastron parhaisiin uutuustuotteisiin valittu Bunge Finlandin Keiju Vegemajoneesi, jonka kaikki rasva on kasviperäistä, ja jota ravintola voi helposti maustaa käyttötarkoituksen mukaan.

Hyönteiset ravintolakeittiössä

Vuonna 2016 Gastro Helsinki esitteli hyönteissyöntiä ja uskoi, että hyönteissyönti tulee yleistymään parin vuoden sisällä. Nyt hyönteisten käyttö ruoanvalmistuksessa ja ravintoissa on hyväksytty elintarvikelaissa ja ensimmäiset hyönteistuotteet jo kuluttajien saatavilla.

Ensimmäisiä hyönteistuotantoteknologiaan keskittyviä yrityksiä on jo syntynyt Suomeen. Gastro Helsingissä esitellään Samu-sirkkatuoteperhe, jonka takaa löytyy EntoCube-niminen startup-yritys. EntoCube tekee aktiivisesti yhteistyötä suurten ruoka- ja tuotantoteollisuusalojen yritysten, tutkimuslaitosten ja NASA:n kanssa. EntoCube kehittää hyönteisruokatuotantoketjuja ja luo menetelmiä, joilla hyönteistuotannosta tulee tasalaatuista ja tehokasta.

Ravintoloiden ympäristöystävälliset valinnat

Gastro kannustaa ravintola-alaa ottamaan askelia kiertotalouteen ja ympäristöystävällisten valintojen suuntaan esittelemällä Protect Pipe startup-yrityksen, jonka mikrobiliuos poistaa rasvakaivojen tukokset täysin ympäristöystävällisesti muuttamalla jätteen vedeksi ja hiilidioksidiksi. Tuote ei sisällä yhtään varoitusmerkkiä eikä siis ole ympäristölle vaarallinen.

Ruokahävikin minimoiminen on ravintolalle merkittävä keino kehittää ympäristövastuullisuutta ja säästää kustannuksissa. Gastrossa Lassila & Tikanoja esittelee Hävikkimestari-sovellusta, jonka avulla ravintola pystyy helposti ja nopeasti seuraamaan ruokahävikin määrää.

Take away -yritysten ympäristöystävällisempiä pakkausvaihtoehtoja esittelee Gastrossa Fritto Plus, jonka valikoimissa on kasvipohjaisia, täysin kompostoituvia kertakäyttöpakkauksia ja tarjoiluastioita. Vegware -tuoteperheeseen kuuluu muun muassa kuppeja, aterimia, keittorasioita, tarjottimia ja lautasliinoja.

Lisätietoja:
Gastro Helsinki, tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Gastro Helsinki 14.–16.3.2018. Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen innovatiivisin ja merkittävin ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. Avoinna ke–to 9–17 ja pe 9–16. www.gastrohelsinki.fi |@gastrohelsinki |#gastrohelsinki

Kuvat

Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me nosti esiin vastuullista kuluttamista21.10.2018 19:16Tiedote

Tänään päättyneillä I love me -messuilla oli vahva painotus vastuulliseen kuluttamiseen. Luonnonkosmetiikan ja ekomuodin osastojen lisäksi kuluttajille oli tarjolla kotimaista muotia ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. 450 messuilla mukana olleen yrityksen tarjontaan kävi tutustumassa noin 56 000 kuluttajaa. Messuilla tehdyn kävijätutkimuksen mukaan ostopäätöksiin vaikuttavat entistä vahvemmin tuotteen alkuperään liittyvät asiat.

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme