Messukeskus

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet

Jaa

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen

Free from -tuotteiden rynnistys kauppoihin ja ruokavalioihin vaikuttaa myös ravintoloiden ja ammattikeittiöiden tarjontaan. Gastro Helsingin Free from -alueella yritysten valikoimissa on ammattikeittiöille sopivia vegaanituotteita, vegetuotteita, maidottomia, gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita, luomua ja superfoodeja. Gastron stagella puhuttaa gluteenittoman ruokavalion huomioiminen ravintolassa.

Vegetuotteiden ravintolavalikoiman laajenemisesta kertoo myös Gastron parhaisiin uutuustuotteisiin valittu Bunge Finlandin Keiju Vegemajoneesi, jonka kaikki rasva on kasviperäistä, ja jota ravintola voi helposti maustaa käyttötarkoituksen mukaan.

Hyönteiset ravintolakeittiössä

Vuonna 2016 Gastro Helsinki esitteli hyönteissyöntiä ja uskoi, että hyönteissyönti tulee yleistymään parin vuoden sisällä. Nyt hyönteisten käyttö ruoanvalmistuksessa ja ravintoissa on hyväksytty elintarvikelaissa ja ensimmäiset hyönteistuotteet jo kuluttajien saatavilla.

Ensimmäisiä hyönteistuotantoteknologiaan keskittyviä yrityksiä on jo syntynyt Suomeen. Gastro Helsingissä esitellään Samu-sirkkatuoteperhe, jonka takaa löytyy EntoCube-niminen startup-yritys. EntoCube tekee aktiivisesti yhteistyötä suurten ruoka- ja tuotantoteollisuusalojen yritysten, tutkimuslaitosten ja NASA:n kanssa. EntoCube kehittää hyönteisruokatuotantoketjuja ja luo menetelmiä, joilla hyönteistuotannosta tulee tasalaatuista ja tehokasta.

Ravintoloiden ympäristöystävälliset valinnat

Gastro kannustaa ravintola-alaa ottamaan askelia kiertotalouteen ja ympäristöystävällisten valintojen suuntaan esittelemällä Protect Pipe startup-yrityksen, jonka mikrobiliuos poistaa rasvakaivojen tukokset täysin ympäristöystävällisesti muuttamalla jätteen vedeksi ja hiilidioksidiksi. Tuote ei sisällä yhtään varoitusmerkkiä eikä siis ole ympäristölle vaarallinen.

Ruokahävikin minimoiminen on ravintolalle merkittävä keino kehittää ympäristövastuullisuutta ja säästää kustannuksissa. Gastrossa Lassila & Tikanoja esittelee Hävikkimestari-sovellusta, jonka avulla ravintola pystyy helposti ja nopeasti seuraamaan ruokahävikin määrää.

Take away -yritysten ympäristöystävällisempiä pakkausvaihtoehtoja esittelee Gastrossa Fritto Plus, jonka valikoimissa on kasvipohjaisia, täysin kompostoituvia kertakäyttöpakkauksia ja tarjoiluastioita. Vegware -tuoteperheeseen kuuluu muun muassa kuppeja, aterimia, keittorasioita, tarjottimia ja lautasliinoja.

Lisätietoja:
Gastro Helsinki, tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Gastro Helsinki 14.–16.3.2018. Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen innovatiivisin ja merkittävin ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. Avoinna ke–to 9–17 ja pe 9–16. www.gastrohelsinki.fi |@gastrohelsinki |#gastrohelsinki

Kuvat

Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Gastro Helsingissä vuonna 2016 hyönteiskokki Topi Kairenius esitteli hyönteissyöntiä ilmiönä. Kuva: Messukeskuksen kuvapankki/Verna Kovanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU: Sairaanhoitajapäivät 22.-23.3. Messukeskuksessa Helsingissä19.3.2018 10:48Kutsu

Hyvä median edustaja, tervetuloa Sairaanhoitajapäiville Messukeskukseen Helsinkiin 22.–23.3.! Suomen suurin hoitotyön ammattitapahtuma esittelee alan uutuuksia ja puheenaiheita. Alla muutamia poimintoja päivien monipuolisesta ohjelmatarjonnasta: Klinikka-ohjelmalavalla järjestetään päivien aikana demoja ja puheenvuoroja alaa tällä hetkellä puhuttavista aiheista. Tietoa on luvassa muun muassa HIV-kotitesteistä, paperittomien terveyspalveluista sekä ihmiskaupan uhreista hoitotyön asiakkaina. Metropolia Ammattikorkeakoulun osastolle 3r11 rakennetaan TerveysCasino, jossa messukävijät pääsevät pelaamaan Metropolian tieto- ja viestintätekniikan peliopiskelijoiden kehittämiä pelejä. Terveysaiheiset pelit hyödyntävät VR-tekniikkaa. Perjantaina 23.3. Pääsalissa järjestetään paneelikeskustelu sairaanhoitajien etiikasta otsikolla ”Pahoinpitelyä ja kaltoinkohtelua – missä on sairaanhoitajien etiikka”. 5000 euron arvoinen Ihmisen parhaaksi -palkinto luovutetaan tämän vuoden palkinnonsaajalle Sairaa

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki12.3.2018 11:07Tiedote

Suomen merkittävimmässä ja suurimmassa ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtumassa on mukana 300 alan yritystä. Messuilla kilpaillaan suomenmestaruuksista sekä kokki-, tarjoilija- että kouluruokakilpailussa. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme