Etelä-Savon ELY-keskus

Ehdota Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkintokohteita!

Jaa
Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä julistaa haettavaksi Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinnon. Ehdotuksia palkittavista kohteista toivotaan 7.5.2023 mennessä.
Pien-Toijolan talonpoikaismuseo Ristiinassa. Kuva: Katri Nousiainen
Pien-Toijolan talonpoikaismuseo Ristiinassa. Kuva: Katri Nousiainen

Palkinnon myöntämisen tavoitteena on nostaa esiin innostavia esimerkkejä rakennetun kulttuuriympäristön ylläpito-, kohennus- ja pelastustöistä. Palkinto voidaan jakaa myös rakennetun kulttuuriympäristön säilymisen edistämisen puolesta tehdystä erityisestä työstä tai projektista. Työn tulee olla valmistunut neljän viime vuoden aikana. Kohteen tulee sijaita tai työn tulee olla tehty Etelä-Savon maakunnan alueella. Työn suunnittelija ja kohteen omistaja voivat olla myös Etelä-Savon ulkopuolelta.  

Ehdotukset 7.5. mennessä 

Kunnat, yhdistykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöt voivat 7.5.2023 mennessä ehdottaa Etelä-Savon alueella olevia esimerkillisiä kulttuuriympäristökohteita. Kukin taho voi ehdottaa enintään kaksi kohdetta. Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä varaa itselleen mahdollisuuden ehdottaa myös muita kohteita.  

Ehdotukset tehdään sähköisellä lomakkeellaKulttuuriympäristötyöryhmä valitsee esitetyistä kohteista finaaliehdokkaat, jotka esitellään tulevan kesän aikana ymparisto.fi-sivustolla osoitteessa ymparisto.fi > Rakennettu ympäristö > Kestävä yhdyskuntarakenne > Etelä-SavoArvokkaat kulttuuriympäristöt Etelä-Savon tarinan kertojina. 

Palkinnonsaajan päättää kilpailuun erikseen kutsuttava tuomari syksyllä 2023. Kulttuuriympäristötyöryhmä voi jakaa myös kunniamainintoja. Seuraavan kerran palkinto jaetaan vuonna 2025. 

Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä  

Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä on alueen kulttuuriympäristötoimijoiden yhteistyöfoorumi, jonka tavoitteena on ylläpitää ja parantaa alueen kulttuuriympäristötietoisuutta sekä edistää Etelä-Savon kulttuuriympäristöjen säilyttämistä ja suojelua. Ryhmään on nimetty edustajat Etelä-Savon ELY-keskuksesta, Etelä-Savon maakuntaliitosta, Savonlinnan maakuntamuseosta, Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungeista, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Savosta, Etelä-Savon rakennusperintöyhdistyksestä, Museovirastosta ja Metsähallituksesta.     

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuuriympäristöasiantuntija Laura Vikman, Etelä-Savon ELY-keskus, laura.vikman(at)ely-keskus.fi, p. 029 502 4193

Kuvat

Pien-Toijolan talonpoikaismuseo Ristiinassa. Kuva: Katri Nousiainen
Pien-Toijolan talonpoikaismuseo Ristiinassa. Kuva: Katri Nousiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Helmi-ohjelmassa tapahtuu: Rantasalmelle valmistellaan luonnon monimuotoisuutta vahvistavaa Helmi-keskittymää ja ELY-keskus etsii kunnostettavia pienvesikohteita26.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helmi-elinympäristöohjelma on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjelma, jossa hoidetaan ja kunnostetaan maamme arvokkainta luontoa. Etelä-Savoon on suunnitteilla useita Helmi-keskittymiä ja niistä ensimmäistä valmistellaan Rantasalmelle. Maanomistajat voivat ehdottaa Helmi-ohjelmaan maillaan sijaitsevia kunnostuksen tarpeessa olevia pienvesiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme