Kokkolan kaupunki

Ehdotukset Lucina Hagman -palkinnon saajaksi 2022

Jaa

Vuonna 2022 jaetaan kolmas Lucina Hagman -palkinto. Palkinnon jakamisen perusteena on Lucina Hagmanin kasvatusfilosofisen perinteen jatkaminen palkitsemalla koulutuksen tasa-arvon, sukupuolten välisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen sekä kasvatuksen ja koulutuksen uudistamisen hyväksi tehdystä pedagogisesta työstä.

Kokkolan kaupungin opetus- ja kasvatuslautakunnan nimeämä palkintoraati pyytää ehdotusta palkinnonsaajasta/-saajista. Ehdotus ja perustelut pyydetään antamaan linkin kautta avautuvalla lomakkeella 17.6.2022 mennessä.

Palkinnon saajana voi olla yksittäinen henkilö, pienryhmä tai yhteisö, joka on joko määrätietoisen ja pitkäaikaisen työn tai uuden innovaation avulla edistänyt palkinnon jakoperusteissa mainittuja tavoitteita. Perustellusta syystä palkintoa voidaan yhtenä vuonna jakaa useampia kuin yksi.

Palkinnon saajat voivat olla Kokkolan kaupungin alueella toimivia kaikilla kasvatuksen ja opetuksen aloilla työskenteleviä henkilöitä, pienryhmiä tai yhteisöjä varhaiskasvatuksesta aina korkeakouluopetukseen saakka.

Vuonna 2020 Lucina Hagman palkinto myönnettiin valmistavan opetuksen opettajalle Eeva-Liisa Kiiskilälle. Kokkola 400 juhlavuoden kunniaksi jaettiin tuolloin myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Tuire Matilainen, Kälviän 4H -yhdistyksen toiminnanjohtaja ja Anne Kamunen-Kauro, Lohtajan yläkoulun kotitalousopettaja. Vuonna 2021 palkinnon saivat kokkolalaisen Koivuhaan koulun opettajat Annika Ammesmäki-Kangasniemi ja Veera Kivelä.

Palkinto jaetaan vuosittain 1. syyskuuta, joka on ollut perinteinen koulun lukuvuoden alkamispäivä. Palkinto koostuu kunniakirjasta ja palkitsemisesta päättävän toimielimen määräämästä stipendistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme