Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Ehdotuksia Pohjois-Karjalan ympäristöpalkinnon saajiksi pyydetään 23.9.2022 mennessä

Jaa

Pohjois-Karjalan ELY-keskus palkitsee vuosittain Pohjois-Karjalan luonnon ja ympäristön hyväksi toimineen henkilön, yhteisön, yrityksen ja/tai biosfäärialuetoimijan tunnustuksena ansiokkaasta työstä ympäristöasioiden edistämiseksi. Ensimmäinen maakunnallinen ympäristöpalkinto jaettiin vuonna 2002.

Mäkrävaara ja Pielinen Kolilla ruskan aikaan syksyllä 2021. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Mäkrävaara ja Pielinen Kolilla ruskan aikaan syksyllä 2021. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.

Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus palkitsee vuosittain Pohjois-Karjalan luonnon ja ympäristön hyväksi toimineen henkilön, yhteisön, yrityksen ja/tai biosfäärialuetoimijan tunnustuksena ansiokkaasta työstä ympäristöasioiden edistämiseksi. Tärkeää on, että palkittava toimii omaehtoisesti ja esimerkillisesti ympäristön hyväksi Pohjois-Karjalassa.

Henkilösarjassa palkituksi voi tulla ympäristökasvattaja, tiedottaja, toimittaja, opettaja tai muu henkilö, joka on aktiivisesti toiminut kestävän kehityksen edistämiseksi. 

Yrityksistä voi tulla palkituksi esimerkiksi ympäristöasiat hyvin toiminnassaan huomioonottava teollisuuslaitos, pk-yritys, matkailuyritys, maatila, kauppa tai muu tuotannollinen laitos tai palveluyritys.

Yhteisöistä voidaan palkita esimerkiksi kunta, kuntayhtymä, järjestö, yhdistys tai kylätoimikunta, joka on edistänyt ympäristöasioita alueellaan.

Palkintoraati pidättää itsellään oikeuden jakaa 1–4 palkintoa. Palkinnot jaetaan 10.11.2022 klo 14–17 järjestettävässä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen sidosryhmätilaisuudessa.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet. Myös aiemmin ehdotettuja ja palkitsematta jääneitä tahoja voi ehdottaa palkinnon saajaksi uudestaan.

Ehdotukset perusteluineen pyydetään lähettämään viimeistään 23.9.2022 Pohjois-Karjalan ELY-keskukseen sähköisesti: tiedotus.pohjois-karjala@ely-keskus.fi tai postitse: Pohjois-Karjalan ELY-keskus / Viestintä, PL 69, 80101 Joensuu.

Ensimmäinen maakunnallinen ympäristöpalkinto jaettiin vuonna 2002. Viime vuonna palkinnon saivat ilmastotutkija Tero Mustonen Lumimuutos Osuuskunnasta, Huoneistohotelli Lietsu Joensuusta sekä Ilomantsin Maukkulassa, Paavonvaarassa ja Issakassa toimiva kyläyhdistys Mäkikylät ry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Janne Kärkkäinen, puh. 0295 026 197, janne.karkkainen(at)ely-keskus.fi
Viestintäasiantuntija Ilkka Elo, puh. 0295 026 041, ilkka.elo(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Mäkrävaara ja Pielinen Kolilla ruskan aikaan syksyllä 2021. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Mäkrävaara ja Pielinen Kolilla ruskan aikaan syksyllä 2021. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Hautalammen kaivoshankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta täydennyspyyntö FinnCobalt Oy:lle (Outokumpu)20.9.2022 13:07:48 EEST | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointiselostusta eli YVA-selostusta on täydennettävä etenkin hankekuvauksen sekä pohja- ja pintavesien nykytilan ja vaikutustenarvioinnin osalta. Muut täydennystarpeet liittyvät mm. kaivannaisjätteiden karakterisointiin ja hallintaan, luonnon säteilyvaikutuksien, maaperävaikutuksien, painuma- ja tärinävaikutuksien sekä luontovaikutusten arviointiin ja edelleen Natura-arviointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme