Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Ehdotus vesienhoitosuunnitelmaksi on kuultavana

Jaa

Kuuleminen ehdotuksesta Oulujoen-Iijoen vesienhoitoalueen vesienhoitosuunnitelmaksi vuosille 2022 - 2027 on alkanut. Suunnitelma tulee ohjaamaan pinta- ja pohjavesien hyväksi tehtävää työtä tulevien vuosien ajan. Kaikki voivat osallistua tuomalla omat näkemyksensä suunnittelijoiden tietoon.

Vesien tila

Vesienhoitosuunnitelma tähtää hyvään pinta- ja pohjavesien tilaan. Rehevöityminen ja liettyminen haittaavat useita järviä ja esimerkiksi Kuusamossa vesiruttokasvustot heikentävät muuten hyvässä kunnossa olevien järvien tilaa. Jokien tilanne on järviä heikompi ja rannikolla on virtavesiä, joilla on ravinnekuormituksen lisäksi suuri happamuusriski. Vesienhoitoalueella pintavesien tilassa on kuitenkin tapahtunut myönteistä kehitystä lukuun ottamatta rannikkovesiä, joiden tila on muutaman vuoden aikana heikentynyt jonkin verran. Kaikki pohjavesialueet ovat hyvässä määrällisessä ja kemiallisessa tilassa, mutta 35 pohjavesialueella ihmisen toiminnoista aiheutuu tilan heikkenemisen riski.

Esitetyt toimenpiteet

Vesienhoitosuunnitelmassa on esitetty kooste vesien tilan parantamiseksi ja ylläpitämiseksi tarvittavista toimenpiteistä. Toimenpiteistä suuri osa kohdistuu maa- ja metsätalouden kuormituksen vähentämiseen. Vesienhoitosuunnitelman toteuttamisen tueksi laaditusta toimenpideohjelmasta löytyvät muun muassa esitykset tarvittavista järvi- ja jokikunnostuksista, säännöstelyn kehittämishankkeista ja muista pintavesien tilaa parantavista toimenpiteistä. Toimenpideohjelma on kuulemisen tausta-aineistona.   

Miten palaute annetaan?

Ehdotukset vesienhoitosuunnitelmiksi vuosille 2022 - 2027 ovat kuultavana 2.11.2020 - 14.5.2021 välisen ajan. Ne ohjaavat vesien hyväksi tehtävää työtä lähivuosina. Samaan aikaan ovat kuultavana tulvariskien hallintasuunnitelmat vuosille 2022-2027, missä esitetään vesistö- ja rannikkoalueilta tunnistettuja tulvariskejä sekä tavoitteet ja toimenpiteet tulvariskien vähentämiseksi.

Kaikki voivat antaa kuulemisessa palautetta. Kuulemisaineistot ja ohjeet palautteen antamiseksi löytyvät verkkosivuilta osoitteesta https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vaikuta_vesiin/Vesienhoito sekä osoitteesta https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vaikuta_vesiin/Tulvariskien_hallinta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesienhoitoryhmän päällikkö Jermi Tertsunen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 423

Ylitarkastaja Anne Laine, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 363

Vesitalousasiantuntija Riku Eskelinen, p. 0295 016 392 (tulvariskien hallinta)

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita 21 600 - avoimia työpaikkoja enemmän kuin vuosi sitten24.11.2020 08:35:28 EETTiedote

Keväällä alkanut koronakriisi nosti työttömyyden rajuun nousuun. Suuri osa kasvusta johtui lomautettujen määrän moninkertaistumisesta maalis-huhtikuun aikana. Kesällä lomautettujen määrä putosi rivakasti – syksyllä määrässä ei ole tapahtunut merkittävää muutosta parempaan tai huonompaan. Työttömien työnhakijoiden määrä on maakunnassa edelleen korkea.

Jätekuljetukset viranomaisten tehotarkkailussa Oulussa9.11.2020 10:11:47 EETTiedote

Keskiviikkona 4.11. pidettiin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Oulun poliisilaitoksen yhteisratsia jätekuljetusten valvomiseksi. Valvontaa kohdennettiin erityisesti Ruskon jätekeskuksen ja muiden jätteenkäsittelylaitosten sekä jätettä tuottavien työmaiden läheisyyteen. Tarkastukseen sisältyi kuljetuskaluston asianmukaisuuden, kuljettavina olleiden jätteiden ja asiaan kuuluvien asiapapereiden tarkastaminen. Lisäksi poliisi teki sille erikseen kuuluvat tarkastukset. Vastaava ratsia pidettiin viimeksi vuonna 2016.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme