Akavan Erityisalat

Ei laiteta kirjastonhoitajia ja sairaanhoitajia vastakkain

Jaa

Akavan Erityisalat ja Kumula: Tulevaan kunta-alan sopimukseen tarvitaan kattava palkkaohjelma, jolla korjataan kaikkien kunta-alan korkeakoulutettujen naisvaltaisten alojen palkkauksen jälkeenjääneisyyttä.

Tehy ry:n vastavalittu puheenjohtaja Millariikka Rytkönen nosti esille kiitospuheessaan hoitoalan ammattilaisten palkankorotukset. Hän vaati omaa sopimusta hoitoalalle ja irtiottoa nykyisestä sopimuksesta, jossa sovitaan myös esimerkiksi kirjastonhoitajien palkoista.

Mielestämme kunta-alan korkeakoulutettujen palkkauksen jälkeenjääneisyyttä ei ratkaista vastakkainasettelulla.Tulevaan kunta-alan sopimukseen tarvitaan kattava palkkaohjelma, jolla korjataan kaikkien kunta-alan korkeakoulutettujen naisvaltaisten alojen palkkauksen jälkeenjääneisyyttä.

Akavan Erityisalat edustaa korkeakoulutettuja naisvaltaisia kirjasto-, museo-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen asiantuntijoita. Kaikkien näiden ammattiryhmien palkkauksen tulee vastata työn vaativuutta ja sen edellyttämää koulutusta.

Kunta-alan sopimusjärjestelmää ollaan uudistamassa sote- ja maakuntauudistuksen myötä. On kuitenkin sovittu, että sopimusjärjestelmästä neuvotellaan vasta ensi keväänä työ- ja virkaehtosopimusneuvottelujen jälkeen.

Lisätietoja

Salla Luomanmäki, toiminnanjohtaja, Akavan Erityisalat, puh. 040 700 7800, salla.luomanmaki@akavanerityisalat.fi

Salla Palmi-Felin, puheenjohtaja, Kuntien asiantuntijat - Kumula, puh. 040 592 8071, sallapalmifelin@gmail.com  

Jaakko Korpisaari, asiamies, Akavan Eriytisalat, puh.  040 777 9422, jaakko.korpisaari@akavanerityisalat.fi

Kuntien asiantuntijat - Kumula ry on yksi Akavan Erityisalojen jäsenyhdistyksistä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Anna Joutsenniemi, anna.joutsenniemi@akavanerityisalat.fi, puh. 040 525 8582, @AJoutsenniemi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

0201 235 340http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 22  jäsenyhdistystä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme