Kustannusosakeyhtiö Otava

Eila Roine nousee vielä kerran lavalle Tampereella – elämäkerta ilmestyy 10.5.

Jaa
Antti Heikkisen uutuuskirja Eila Roineesta kokoaa yksiin kansiin rakastetun näyttelijän rikkaan elämän. Kirjan julkaisun yhteydessä Eila Roine nousee vielä kerran Tampereen Työväen Teatterin lavalle ja on median ja yleisön tavattavissa.

Suuri yleisö tuntee Eila Roineen (s. 1931) legendaarisista televisiorooleista, mutta elämäntyönsä hän on tehnyt Tampereen Työväen Teatterissa. Roineen rooliskaala on yltänyt ämmistä hienostorouviin ja farsseista klassikkodraamoihin. Hän on työskennellyt mm. Edvin Laineen, Lasse Pöystin ja Jouko Turkan ohjauksessa. 

Antti Heikkisen Eila Roine -uutuuskirjassa kerrotaan loistavan näyttelijän valloittavan tarinan lisäksi suomalaisen teatterin lähihistoriasta, televisioteatterin tekemisestä sekä Roineen teatterisuvusta.

Eilan elämästä puuttuvat skandaalinkäryiset lööppipaljastukset. Surunkyyneliä siihen kyllä mahtuu. Mutta myös ilosta irronneita. Ja ennen muuta niitä.

"En pidä pahana kertoa näinä aikoina tarinaa, josta lukijalle jää toivon mukaan hyvä mieli. Jos niin käy, olen hyvin onnellinen", kommentoi Antti Heikkinen. 

Kirja naurattaa, itkettää ja sivistää. Kuten teatterikin parhaimmillaan. 

On aika aukaista esirippu.

Tervetuloa teatteriin, jota elämäksi sanotaan.

Ja toisaalta elämään, joka on myös teatteria.

Antti Heikkinen on aiemmin kirjoittanut menestysromaaneja (mm. Pihkatappi, Mummo, Latu) ja suursuosioon nousseita elämäkertoja (mm. Juice Leskinen, Heikki Turunen, Einari Vidgrén). ​Teatterilava on Heikkiselle rakas paikka: kirjoittamisen ohella hän näyttelee, laulaa ja tekee stand up –keikkoja.

TERVETULOA TAPAAMAAN EILA ROINETTA TAMPEREELLE 

Kirjan julkaisun yhteydessä Eila Roine nousee vielä kerran Tampereen Työväen Teatterin lavalle ja on siellä yleisön ja median edustajien tavattavissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikkoja on rajoitettu määrä. 

Milloin: ke 17.5. klo 17.30 – noin 18.30

Missä: Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö, Hämeenpuisto 28-32, 33200 Tampere 

Ilmoittautumiset: https://www.lyyti.fi/reg/kutsu_1 
(Jos ongelmia Lyyti-kirjautumisen kanssa, ole yhteydessä adele.couavoux@otava.fi)

Antti Heikkisen Eila Roine ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Satu Silvon lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 10.5. 

Pdf-vedokset, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Eila Roine. Kuva: Harri Hinkka, Otava.
Eila Roine. Kuva: Harri Hinkka, Otava.
Lataa
Antti Heikkinen. Kuva: Harri Hinkka, Otava
Antti Heikkinen. Kuva: Harri Hinkka, Otava
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Ruumiinavaussalin työntekijän true crime -henkinen menestysesikoistrilleri julkaistaan suomeksi12.5.2023 14:14:13 EEST | Tiedote

New York Times -bestselleriksi noussut Teurastaja ja Peukaloinen on bostonilaisen Alaina Urquhartin ensimmäinen romaani, jossa seurataan sadistisen sarjamurhaajan ja lahjakkaan kuolemansyyntutkijan hyytävää kilpajuoksua. Pätevöityneenä oikeuslääkärin apulaisena kirjailija tarjoaa ainutlaatuisen ja todentuntuisen näkökulman ruumishuoneelta. Urqhuhart on opiskellut rikosoikeutta, psykologiaa ja biologiaa sekä juontaa Morbid: A True Crime Podcastia, joka on yksi Yhdysvaltojen kuunnelluimpia podcasteja. Teos ilmestyy suomeksi toukokuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme