Eilakaisla Oy

Eilakaisla tarjoaa apua työttömien ja kehitysvammaisten työllistymiseen sekä työyhteisöjen monimuotoisuuden lisäämiseen

Jaa

Eilakaisla lanseerasi helmikuussa 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi työelämän kehittämiseksi kampanjan, jossa kerättiin yleisöltä ehdotuksia sosiaalista vastuuta edistävistä toimenpiteistä ja annettiin loppukeväästä yleisön äänestää kolme parasta toimenpidettä toteutettavaksi. Äänestyksen voittivat työttömäksi jääneiden työllistymisen tukeminen, kehitysvammaisten palkkauksen tukeminen sekä monimuotoisuuden haastekampanja yrityksille.

Kuva: Eilakaisla
Kuva: Eilakaisla

Kampanja keräsi ensimmäisessä vaiheessa muutaman kymmentä ehdotusta erilaisista työelämää kehittävistä toimenpiteistä, joista Eilakaislan esiraati valitsi seitsemän finalistia äänestykseen. Ääniä finalisteille annettiin yhteensä 262 kappaletta. Yleisön osallistamisen tavoitteena oli löytää uusia ideoita oman organisaation ulkopuolelta ja varmistaa, että valikoidut ehdotukset ovat sellaisia, joille oikeasti nähdään tarvetta. Loppuvuoden aikana Eilakaisla tulee lahjoittamaan työntekijöidensä työaikaa ja osaamista voittajahankkeille.

- Olemme kiitollisia näistä loistavista ehdotuksista, joita pääsemme nyt juhlavuotemme aikana toteuttamaan. Ne ovat sekä kiinni liiketoiminnassamme että edustavat vahvasti arvomaailmaamme. Juhlavuotemme missiona on kehittää sosiaalisesti vastuullisempaa työelämää, ja nämä kolme hanketta ovat sen ytimessä, kertoo Eilakaislan toimitusjohtaja Erika Ehrnrooth.

Työllistymisen tukemisella tavoitellaan esimerkiksi koronan takia työttömäksi jääneiden tai yritystoiminnan lopettaneiden pitkäaikaistyöttömyyden ennaltaehkäisyä. Tuki tulee tarkoittamaan muun muassa työnhaun sparrausta sekä koulutuksen tarjoamista ja sitä tullaan tarjoamaan hiljattain työttömäksi jääneille.

Kehitysvammaisten palkkauksen tukemisen tavoitteena on kehitysvammaisten työllistämisen ja työstä maksettavan asiallisen palkan edistäminen. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Väylä ry:n kanssa. Väylä ry on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on, että tulevaisuudessa jokainen kehitysvammainen saa tekemästään työstä asiallisen palkan. Suomessa on Kehitysvammaliiton mukaan noin 30 000 työikäistä kehitysvammaista, joista tuhannet työskentelevät päivittäin palkatta. Palkkatöissä heistä on vain noin 2 %. Eilakaisla ja Väylä ry aikovat mm. kasvattaa aiheen tietoutta ja näkyvyyttä sekä tarjota konkreettisia ideoita yrityksille ja kuluttajille siihen, kuinka yksilöt voivat omilla valinnoillaan vaikuttaa asiaan.

Monimuotoisuuden haastekampanjassa tullaan kannustamaan yrityksiä kertomaan faktoja ja positiivisia kokemuksia monimuotoisista työyhteisöistä ja kannustaa siten myös muita työnantajia kehittämään monimuotoisuuttaan. Hankkeella halutaan ajaa yhdenvertaisia työllistymismahdollisuuksia työelämän vähemmistöryhmille kuten täsmätyökykyisille, +50-vuotiaille, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille sekä etnisille vähemmistöille.

Kolme valittua hanketta ovat nyt tarkemmassa suunnitteluvaiheessa ja niiden etenemisestä tiedotetaan syksyn aikana juhlavuoden kampanjasivulla sekä Eilakaislan somekanavissa (LinkedIn, FacebookTwitter ja Instagram). 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Eilakaisla
Kuva: Eilakaisla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Eilakaisla Oy
Eilakaisla Oy
Mikonkatu 8
00100 HELSINKI

030 60900http://www.eilakaisla.fi

Eilakaisla on 1971 perustettu valtakunnallisesti toimiva suomalainen henkilöstöpalvelualan perheyritys. Sen palveluja ovat rekrytointi, henkilöstövuokraus, ulkoistetut henkilöstöratkaisut, uudelleensijoituspalvelut, henkilöarvioinnit ja konsultointi HR-kysymyksissä. Eilakaisla tarjoaa ammattilaisia vakituisiin ja määräaikaisiin tehtäviin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eilakaisla Oy

Eilakaislan teettämä tutkimus: valtaosa voi työelämässä nyt hyvin, mutta on huolissaan tulevaisuudesta29.10.2021 10:30:00 EEST | Tiedote

Eilakaisla toteutti Taloustutkimuksen kanssa tutkimuksen työelämän tulevaisuuden tarpeista. Vastaajia oli kaikkiaan 1075 valtakunnallisesti edustavasti ja tutkimusaika oli 13.-17.9.2021. Vastaajat ovat joko työelämässä mukana olevia tai pyrkivät sinne aktiivisesti. Tutkimuksen pääteemat olivat työhyvinvointi, työnhaku, tulevaisuuden osaaminen ja johtaminen sekä vastuullisuus ja arvot.

Eilakaisla Oy on joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi10.1.2021 19:00:00 EET | Tiedote

Eilakaisla Oy on joutunut kiristyshaittaohjelmahyökkäyksen kohteeksi, minkä vuoksi palvelimemme perjantaina 8.1.2021 lakkasi toimimasta. Hyökkäyksen yhteydessä vastaanotettu uhkausviesti koskee vain liiketoiminnan keskeyttämistä. Palvelimeen kohdistuneen kiristyshaittaohjelmahyökkäyksen seurauksena on mahdollista, että työnhakijoidemme ja työntekijöidemme henkilötietoja sekä asiakkaiden laskutustietoja on vaarantunut, tästä ei kuitenkaan ole löytynyt viitteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme