Korkein oikeus / Högsta domstolenKorkein oikeus / Högsta domstolen

EIT:n presidentti Robert Spano tapaa Suomen ylimpien oikeuksien presidentit

Jaa

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) presidentti Robert Spano seurueineen vierailee korkeimmassa oikeudessa 5. toukokuuta. Vierailullaan Spano tapaa korkeimman oikeuden presidentin Tatu Leppäsen ja korkeimman hallinto-oikeuden presidentin Kari Kuusiniemen.

Presidentit keskustelevat muun muassa oikeusvaltiokysymyksistä Euroopassa sekä Suomen ylimpien oikeuksien yhteistyöstä EIT:n kanssa ja sen kehittämisestä. Presidentit Leppänen ja Kuusiniemi ilmoittavat samalla ylimpien oikeuksien halukkuudesta liittyä EIT:n ylläpitämään Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden ylimpien oikeuksien verkostoon (Superior Courts Network). 

Verkosto kehittää vuoropuhelua ja yhteistyötä Euroopan ihmisoikeussopimukseen tulkintaan liittyvissä lainkäyttöasioissa verkostoon kuuluvien kesken.

Presidentti Spano tapaa vierailullaan myös ulkoministeri Pekka Haaviston ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin sekä Tuomioistuinviraston edustajia. Spanon vierailua Suomeen isännöi ulkoministeriö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

KKO:n viestintä, p. 02956 40052, 02956 40060, viestinta.kko(at)oikeus.fi
KHO:n viestintä, p. p. 02956 40259, kho.viestinta(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme