Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

EKL edellyttää yhdenvertaista verokohtelua palkan- ja eläkkeensaajien välillä

Jaa

Ennen hallituksen budjettiriihtä on esitetty vaatimuksia palkansaajillemme kuuluvasta veroalesta. Kevennyksen tarpeeksi on ilmoitettu 300-400 miljoonaa euroa riippuen siitä, koskisiko se myös eläkeläisiä.

- Vaadimme, että palkansaajille mahdollisesti annettavat veronkevennykset on ilman muuta toteutettava myös eläkkeensaajien kohdalla. Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry korostaa, että verottoman eläketulorajan jälkeen ei eläkkeensaajien verotus saa olla palkkatulon verotusta ankarampaa, toteaa liiton puheenjohtaja Simo Paassilta.

Hallituspuolueet korostivat vaalipuheissaan yhdenvertaista verokohtelua eläkkeensaajien ja palkansaajien välillä. EKL odottaa, että näistä puheista pidetään kiinni.

- Haluan muistuttaa, että vuoden 2016 alussa keventäessään pieni- ja keskituloisten palkansaajien verotusta hallitus ei antanut vastaavaa kevennystä eläkkeensaajien verotukseen. Tätä kevennystä ei ole kompensoitu vieläkään eläkkeensaajille, päättää puheenjohtaja Paassilta.

Eläkkeensaajien Keskusliitto pitää myös ongelmallisena eläke- ja palkkatulon verotuksen vertailussa palkansaajan TyEL-maksun lukemista veroksi, koska maksu ei ole veroa. Tätä esittämäämme kritiikkiä tukee muun muassa eduskunnan perustuslakivaliokunnan kannanotto (PeVL 30/2005 vp), jonka mukaan mainittua maksua ei voida pitää verona. Tästä tulkinnasta on mielestämme tulevaisuudessa luovuttava.

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

Yhteyshenkilöt

puheenjohtaja Simo Paassilta
050 522 1201

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Haapaniemenkatu 14
00530 Helsinki

09 612 6840, ekl@elakkeensaajat.fihttp://www.elakkeensaajat.fi

MIKÄ ON EKL?

- Eläkkeensaajien aktiivinen edunvalvoja

- Perustettu 1962, takana jo 55 vuotta aktiivista toimintaa

- Lähes 85 000 jäsentä 325 yhdistyksessä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

KANNANOTTO: Kuin tuuleen huutaisi – hallitus viis veisaa maamme heikoimmista12.4.2018 12:43Tiedote

Hallituksen kokous 12.4.2018. Hallituskauden viimeinen kehysriihi osoitti, ettei hallitukselta juurikaan tipu ymmärrystä maamme vähävaraisille ja heikko-osaisille. Koko kauden harjoitettu linja, jossa leikkaukset on kohdistettu yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa oleviin, on ollut käsittämätöntä ja karmeaa katseltavaa. Etenkin, kun ennen viime eduskuntavaaleja annettiin lupauksia, ettei opiskelijoiden, lapsiperheiden, eläkeläisten ja muiden tuensaajien euroista leikata.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme