Elinkeinoelämän keskusliitto EK

EK:n mediatilaisuus (9.2.): Kuinka Suomesta TKI-suurvalta?

Jaa
Viimeaikaiset kriisit ovat konkreettisesti osoittaneet, miksi innovatiiviset yritykset ja tutkimus ovat myös valtiolle etu. Vihreän siirtymän vauhdittuminen sekä mittavat investoinnit luovat työpaikkoja ja hyvinvointia. EK:n aamiaistilaisuudessa Vaisalan ja Highmetalin edustajat yhdessä EK:n asiantuntijoiden kanssa avaavat TKI-toiminnan merkitystä kilpailussa menestymisessä ja miten toiminnalle tulee luoda puitteet.

Suomessa on poikkeuksellisen laajasti sitouduttu tavoittelemaan 4 %:n TKI-investointiosuutta suhteessa BKT:een vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on haastava ja mahdollista saavuttaa vain, jos yritykset lähtevät mukaan ja innovoivat enemmän kuin aiemmin.

Tervetuloa mediatilaisuuteen ja aamiaiselle torstaina 9.2. klo 8.30-10.00, EK, Eteläranta 10, nh. Satama, 11 krs. kuulemaan, kuinka onnistumme tekemään Suomesta TKI-suurvallan. Tilaisuudessa kuullaan innovatiivisten yritysten konkreettiset case-esimerkit. Samalla kerrotaan EK:n toimenpide-ehdotuksista innovaatioympäristön kuntoon saattamisessa.

Ohjelma:

Tilannekuva käynnissä olevasta teollisesta murroksesta
Ulla Heinonen, johtaja, EK

Case Vaisala: Innovaatiotoiminnan merkitys johtavalle kansainväliselle teknologiayritykselle
Anne Jalkala, strategiajohtaja, Vaisala Oyj

Case Highmetal: Pk-yrityksen näkökulma kannustavaan TKI-toimintaympäristöön
Petri Kalliokoski, toimitusjohtaja, Highmetal Oy

TKI-toimintaympäristön kriittiset menestystekijät
Riikka Heikinheimo, johtaja, EK

Ilmoittautumiset ja ruokarajoitteet keskiviikko 8.2. mennessä nora.lehtimaki@ek.fi 

Tervetuloa!

Lisätietoja:
viestinnän asiantuntija Teemu Lindfors, p. 0400 284 764

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Eteläranta 10
00130 Helsinki

09 420 20https://ek.fi/

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten merkittävin puolestapuhuja. Välitämme elinkeinoelämän yhteisiä viestejä ja ratkaisuehdotuksia politiikan päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän keskusliitto EK

EK avasi vihreiden investointien dataikkunan – vireillä yli 15 miljardin euron hankkeet ympäri Suomea21.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

EK on tänään avannut digitaalisen seurantapalvelun Suomessa vireillä olevista vihreän siirtymän investoinneista. Dataikkunan luvut kertovat, että Suomen talouden ilmastokäänne on saanut vahvan liikkeellelähdön. Nyt on varmistettava, että miljardi-investoinnit saadaan myös maaliin ja uusia liikkeelle. Siksi tulevan hallituksen tärkeimpiä teollisuuspolitiikan tehtäviä ovat investointiluvituksen sujuvoittaminen, vetytalouden vauhdittaminen sekä vihreän viennin kaksinkertaistaminen vuoteen 2030 mennessä.

Elinkeinoelämän EU-prioriteetit tulevalle hallitukselle – Suomen on puolustettava reilua kilpailua sisämarkkinoilla ja maailmalla13.3.2023 00:00:00 EET | Tiedote

Suomen elinkeinoelämä kantaa huolta reilun markkinatalouden tulevaisuudesta, kun EU on etenemässä yhä valtiovetoisempaan suuntaan muun muassa valtiontukien muodossa. On tärkeää vahvistaa Euroopan omavaraisuutta keskeisillä talouden ja tuotannon sektoreilla, mutta se ei saa ajaa EU:ta protektionismiin. Ensi vuonna alkavalla uudella lainsäädäntökaudella tarvitaan vahvat panostukset yritysten aitoon kilpailukykyyn sekä EU:n investointiympäristön vetovoimaan.

EK: Suomen kaksinkertaistettava työperäisen maahanmuuton määrä8.3.2023 07:53:50 EET | Tiedote

Seuraavan hallituksen pitää ensitöikseen sopia mittavista toimista, joilla helpotetaan ja nopeutetaan työperäistä maahanmuuttoa. Tulevalla vaalikaudella työperusteisen maahanmuuton määrä pitää vaalikauden loppuun mennessä nostaa kaksinkertaiseksi eli vuositasolla 40 000 maahanmuuttajaan. Uusien kansainvälisten opiskelijoiden määrä on samalla nostettava kolminkertaiseksi eli vuositasolla 15 000 opiskelijaan. Heistä 75 prosenttia pitäisi työllistyä valmistumisen jälkeen Suomessa. Työperäisen maahanmuuton ja opiskelijoiden tuoma työntekijämäärä tarkoittaisivat yli 50 000 uutta työntekijää vuodessa.

Elinkeinoelämän luottamus pysyi ennallaan helmikuussa27.2.2023 08:00:06 EET | Tiedote

"Yritykset ovat tuoreiden luottamuslukemien näkökulmasta odottavalla kannalla. Luottamus on pysytellyt ennallaan viimeiset kolme kuukautta. Harvoin kannattaa painottaa yksittäisiä havaintoja, mutta talouden suhdanteen kannalta seuraavat pari havaintoa ovat monella tapaa ratkaisevia. Vahvistuvatko positiiviset signaalit taloudesta ja lisäävät luottamusta vai lähteekö luottamus uudelleen laskuun?”, EK:n johtaja Sami Pakarinen sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme