Sponsor Capital Oy

Ekokuljetus JNH Oy, Finells Transport Ab ja Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:n Kokkolan liiketoiminta yhdistyvät. Tavoitteena yhdessä jatkaa kasvua ja kehittää kierrätystoimialaa

Jaa

Ekokuljetus JNH Oy, Finells Transport Ab ja Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:n Kokkolan liiketoiminta liittyvät tänään toteutetulla yrityskaupalla yhteen. Yhtiöt muodostavat jatkossa toisiaan hyvin sekä maantieteellisesti että palvelutarjonnaltaan täydentävän ympäristöpalvelukonsernin. Sponsor Capital Oy:n hallinnoima pääomarahasto tulee konserniin uudeksi omistajaksi yhdessä perustajayrittäjien kanssa.

1.9.2020 toteutetun järjestelyn myötä Suomeen syntyy uusi ympäristöpalvelukonserni, jonka liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa ja jolla on 55 työntekijää. Ekokuljetus, Finells Transport ja Pohjanmaan Hyötykäyttö ovat vahvoja alueellisia jätehuoltoa, kierrätystä, lokapalveluita ja vaihtolavapalveluita harjoittavia yrityksiä, joiden maantieteellinen painopiste on Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Järjestelyn myötä syntyvällä konsernilla on jatkossa kyky vastata kaikista jätehuollon palveluista aina kuljetuksesta materiaalien hyötykäyttöön. Yhtiön perustajaosakkaat kiittävät sitoutunutta henkilökuntaa vahvasta työpanoksesta suomalaisen kiertotalouden edistämiseksi.

Ekokuljetuksen toimitusjohtaja Petri Niemelä näkee toteutetun järjestelyn luontevana jatkoaskeleena Ekokuljetuksen kasvutarinassa. Järjestelyn myötä suurempana toimijana ja vahvistuneella omistajapohjalla pystytään hyödyntämään toimialan tarjoamia kasvumahdollisuuksia.

-Jatkossa tulemme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempia ja kattavampia palveluita kustannustehokkaasti. Muodostuva konserni kykenee tarjoamaan kaikki asiakkaiden tarvitsemat jätehuollon palvelut ja lisäksi huolehtimaan jätteiden jatkokäsittelystä hyötykäytettäväksi. Tavoitteenamme on jatkossakin toteuttaa merkittäviä kasvuinvestointeja, toteaa Petri Niemelä.

Finells Transportin toimitusjohtaja Robert Finell iloitsee konsernin yhtiöiden hyvästä yhteensopivuudesta.

-Toisiaan täydentävät ja hienosti menestyneet yritykset - Ekokuljetus, Finells Transport ja Pohjanmaan Hyötykäytön Kokkolan jätteenkäsittelytoiminnot – sopivat liiketoimintansa puolesta hyvin yhteen ja muodostavat yhdessä entistä vahvemman paikallisen kiertotalouden toimijan. Jätelainsäädännön muuttuessa alalla tarvitaan jatkossa suuremmat resurssit hyvien palveluiden takaamiseksi, Robert Finell toteaa.

Sponsor Capital Oy:n osakas Matti Virolainen näkee järjestelyssä muodostettavan konsernin vahvana toimijana mielenkiintoisessa ja kehittyvässä ympäristöpalveluiden markkinassa.

-Uuden konsernin muodostavat yhtiöt ovat tehneet pitkäjänteisesti ja menestyksekkäästi töitä kotimaisen kiertotalouden parissa. Jatkossa toimintaa tullaan kehittämään nykyvahvuuksien eli jätteenkuljetuksen ja materiaalien käsittelyn pohjalta. Toimialan pitkän aikavälin kysyntänäkymät ovat lupaavat, kun jätteiden kierrätystavoitteita yhteiskunnassa kiristetään, toteaa Matti Virolainen.

Pohjanmaan Hyötykäytön perustaja ja Ekokuljetuksen osakas Veli-Matti Jylhä iloitsee järjestelyn hyödyistä kiertotalouden näkökulmasta.

-Nykyinen ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta on keskeisessä roolissa tulevaisuuden kasvun rakentamisessa. Vahva henkilökunta ja järjestelyn myötä laajeneva palveluvalikoima takaa entistä laadukkaamman asiakaspalvelun. Lisäksi järjestely tukee kiertotaloutta, sillä yhteenliittymällä saavutetaan pienenevä hiilijalanjälki. Samalla jo entisestään korkea alueellinen jätteiden kierrätysaste nousee edelleen, toteaa Veli-Matti Jylhä.

Yhteyshenkilöt

Matti Virolainen, Sponsor Capital Oy
puh. +358 44 339 3984
matti.virolainen@sponsor.fi

Petri Niemelä, Ekokuljetus JNH Oy
puh. +358 44 567 7910
Petri.niemela@ekokuljetus.fi

Robert Finell, Finells Transport Ab
puh. +358 50 016 2650
Robert@finell.fi

Veli-Matti Jylhä, Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy ja Ekokuljetus JNH Oy
puh. +358 40 056 9740
vm@jylha.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sponsor Capital Oy
Sponsor Capital Oy
Mannerheimintie 4
00100 HELSINKI

09 680 3300https://www.sponsor.fi

Ekokuljetus JNH Oy
Ekokuljetus on kolmen kokkolalaisen yrityksen yhdistymisen tuloksena syntynyt ympäristöhuolto- ja jätehuoltoyhtiö. Jätehuolto Niemelä Oy, Veli-Matti Jylhä Oy sekä Oy O Häggblom Ab aloittivat yhteistoiminnan 1.6.2017. Ekokuljetus tarjoaa kattavat ja laadukkaat ympäristöhuolto- ja kierrätyspalvelut luotettavasti, vuosien kokemuksella ja vahvalla paikallisella synergialla.

Finells Transport Ab
Finells Transport on vuonna 1973 Jan-Erik Finellin toimesta perustettu jätteenhuolto- ja ympäristöpalveluyritys. Finells Transport tarjoaa jätteenkuljetusta, kierrätyspalveluita, lokapalveluita ja vaihtolavapalveluita. Yhtiö toimii pääsääntöisesti Kokkolan ja Vaasan välisellä maantieteellisellä alueella. Yhtiön toimisto ja jätteenkierrätystoiminnot sijaitsevat Pedersöressä.

Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:n Kokkolan liiketoiminta
Veli-Matti Jylhä on perustanut Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:n 2000-luvun alussa suorittamaan lähinnä jätemateriaalien käsittelyä ja kierrätystä.

Sponsor Capital
Sponsor Capital on vuonna 1997 perustettu suomalainen pääomasijoittaja. Yritys tekee pääosin enemmistösijoituksia keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin, joilla on erinomainen johto, vahva markkina-asema sekä ennustettava kassavirta. Sponsor Capital toimii vastuullisesti, pitkäjänteisesti, tulosorientoituneesti ja aina uskoen yrittäjähengen tärkeyteen. Suuret suomalaiset instituutiot sijoittavat pääomiaan Sponsor Capitalin kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sponsor Capital Oy

Likeit ja Nepton yhdistävät voimansa - Yhdistynyt Likeit Nepton Group on vahva henkilöstöhallinnon, työajanseurannan, taloushallinnon ja analytiikan SaaS-palveluita toimittava ohjelmistokonserni5.1.2021 14:30:00 EET | Tiedote

Likeit on työvoimaintensiivisten alojen SaaS- ja taloushallintopalveluiden toimittaja. Nepton on Suomen suositelluin työajanseurannan SaaS-toimittaja. Molemmat yhtiöt tunnetaan myös HR-ratkaisustaan sekä vuorosuunnittelun lisäpalvelusta. Yhtiöt ovat kasvaneet nopeasti, kannattavasti ja jatkuvasti laajentaneet palveluidensa toiminnallista kattavuutta.

Sponsor Capital lanserar sin femte fond på 202 miljoner euro20.8.2020 09:51:57 EEST | Tiedote

19.8.2020 - Investeringsbolaget Sponsor Capitals har rest sin femte fond, Sponsor Fund V Ky, som vid den första och samtidigt sista stängningen uppgick till 202 miljoner euro. Den totala investeringskapaciteten uppgår till 216 miljoner euro tack vare de direkta investeringar som Sponsors nyckelpersoner gör parallellt med fonden. Fondresningen genomfördes under ett synnerligen utmanande marknadsläge, men trots detta överstegs målstorleken och fondresningen genomfördes inom utsatt tid. Fondresningen riktade sig enbart till utvalda investerare och genomfördes under våren och försommaren. Fonden fick ett mycket starkt mottagande, inte minst bland dem som investerat i Sponsor Capitals tidigare fonder. Över 80 procent av kapitalet i Sponsor Fund V Ky kommer från investerare som är Sponsor Capitals nuvarande fondinvesterare och närmare 50 procent från investerare som har investerat i alla Sponsor Capitals fonder sedan år 1997. Investerarbasen i fonden består av finländska och internationella