Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Ekologinen asuminen on messujen teemana Turussa

Jaa

Rakenna & Sisusta -messuilla Turun Messukeskuksessa on teemana ekologinen asuminen. Tapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa helmikuun 7.-9. päivä. Näytteilleasettajia on mukana noin 250. Tapahtumassa on mukana uutena osiona RaksaWorks, 7.2., joka kokoaa rakennusalan työnhakijat ja työnantajat yhteen.

Yleisölle tapahtumaa tarjoaa vinkit omaan kotiin tai vapaa-ajan asumiseen. Messuilla esiintyy ja vinkkejä sisustukseen antaa mm. sisustussuunnittelija Seija Strand.

Varsinais-Suomen alueella ollaan rakentamisen suhteen luottavaisin mielin. Talonrakennusteollisuus ry:n aluepäällikkö Markku Leppälehdon mukaan juuri tulleet syyskuun tilastot (Tilastokeskus) näyttävät uudisrakentamisen osalta jopa hienoista kasvua. Vilkkaisiin uudisrakennusvuosiin on matkaa, mutta mitään romahdusta ei ole havaittavissa.

− Rakennusluvan saamisen jälkeenhän rakentaminen kestää lähes aina yli vuoden. Varsinais-Suomen maakunnassa lupien perusteella rakentamista riittää hyvällä tasolla siis ainakin vuodeksi eteenpäin, Leppälehto sanoo.

Varsinais-Suomen suhteellisen hyvän vireen selittää muun muassa työllisyystilanne, joka on moneen muuhun maakuntaan verrattuna kokonaisuutena hyvä.

Turun Messukeskuksen järjestämä Rakenna & Sisusta kokoaakin perinteiseen tapaan alueen rakentajat ja remontoijat yhteen. Kiinteistöpäivää vietetään messuilla lauantaina 8.2. Teemaksi nousee tänä vuonna Vastuullisuus taloyhtiössä. Tilaisuudessa saadaan myös käytännön esimerkkejä siitä mitä vastuullisuus taloyhtiössä voi parhaimmillaan tarkoittaa.

Rakenna & Sisusta -messuille nousee ekoteemaan sopien messutalo. Talo on materiaalivalinnoiltaan luonnonläheinen, ja sen suunnittelusta vastaavat Kati Laituri ja Hanna Leino.

Talon sisustus on pohjoismaalaista designia ja käsintehtyjä luonnollisia valintoja. Mukana on niin hamppua kuin pellavaakin. New Nordic Home eli Koti Pohjolassa -teemaisen talon väreissä palataan luontoon. Talon keittiön teemana on mm. yhdessäolo ja hyvä ravinto, olohuoneessa voi vaikka joogata ja makuuhuone on puolestaan rauhoitettu levolle, unelle ja hiljaisuudelle. Kylpyhuone on puhtauden spa ja kodinhoitotilassa huomio on mm. kierrätyksessä ja vaatehuollossa. Talosta löytyy huone myös teineille. Harrastukset, kaverit ja oma rauha ovat tässä tilassa keskeisessä roolissa. Multi Room on moderni ”askartelutila” harrastuksille tai työlle.

Messutalon terassi toimii ohjelmatilana. Ohjelmalavalla on tarjolla ajankohtaista keskustelua sisustussuunnittelusta ja sisäilma-asioista. Luvassa on myös työpajoja eri teemoista.

Yhteyshenkilöt

Turun Messukeskus Oy
Krista Ahonen
krista.ahonen@turunmessukeskus.fi
puh. 050 594 9641
www.rakennusmessut.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Venexpo-messut jatkossa jo syyskuussa. Mukana mm. venehuutokauppa ja golf-kokonaisuus11.2.2020 11:25:53 EETTiedote

Turun Messukeskuksessa järjestettävään Venexpoon päästään tutustumaan jatkossa jo syyskuussa. Useita vuosia isänpäiväviikonloppuna järjestetty tapahtuma on tänä vuonna 25.-27.9., kolmipäiväisenä. Päätös syntyi näytteilleasettajien toiveesta, sillä uusi ajankohta tukee aikaisempaa sujuvammin venemyyntiä. Kesäkausi on tuolloin jo takana, veneennosto sopivasti ajankohtainen, mutta veneitä ei ihan vielä ole siirretty talvisäilytykseen. Tapahtuman uutuutena on mm. venehuutokauppa, jonka järjestää Nautione.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme