Espoon kaupunki - Esbo stad

Elä kevyemmin - näyttely luonnonvarojen kulutuksesta

Jaa

Elämäntapamme kuluttaa suuria määriä luonnonvaroja. Näyttelyssä havainnollistetaan liikkumiseen, asumiseen, ruokaan, kodin tavaroihin ja vapaa-aikaan käytettyjen luonnonvarojen kulutusta kotitalouksissa. Saat myös vinkkejä kulutuksen keventämiseen. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 2.10. - 28.11.2019.

Nykysuomalaisen ekologinen selkäreppu on painava. Piirros: Seppo Leinonen.
Nykysuomalaisen ekologinen selkäreppu on painava. Piirros: Seppo Leinonen.

Näyttely kertoo, mistä keskivertosuomalaisten Katja ja Kari Keskiverron elämän ekologisen selkärepun paino muodostuu ja miten reppua saa kevennettyä. Ekologinen selkäreppu kertoo kiloina sen materiaalimäärän, jonka tuotteen aikaansaaminen, käyttö ja jätehuolto ovat kuluttaneet jossakin vaiheessa jossakin päin maailmaa.

Tavaroiden valmistamisessa kuluu paljon luonnonvaroja. Siksi tavarat kannattaa laittaa kiertoon, jos niitä ei itse tarvitse. Näyttelyssä voit tutkia, miten paljon luonnonvaroja kuluu sähköautoradan valmistuksessa ja käytössä. Pääset myös kokeilemaan, kuinka paljon luonnonvaroja kuluu mm. polkupyörän, farkkujen ja lautapelin valmistamiseen.

Luonnonvarojen ylikulutus heikentää maapallon elinympäristöjä. Arvioiden mukaan vuoteen 2050 mennessä elinympäristön heikkeneminen on suurin yksittäinen lajien sukupuuttoon kuolemisen syy ja pakottaa miljoonat ihmiset muuttamaan asuinseudultaan.

Näyttelyn taulut ovat valmistuneet jo vuonna 2007, mutta keskivertosuomalaisen luonnonvarojen kulutus ei ole juuri muuttunut. Mahdollisuuksiin vähentää kulutustaan, on reilussa kymmenessä vuodessa kuitenkin tullut uusia tapoja. Mikä on sinun uusi tapasi vähentää luonnonvarojen kulutusta? Näyttelystä saat mukaasi vinkkilistan.

Villa Elfvikin luontotalo on loka-marraskuussa avoinna ma-pe klo 9–15 ja su klo 10–16. Pyhäinpäivänä 2.11. klo10–16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, suunnittelija, p. 043 8265 253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Nykysuomalaisen ekologinen selkäreppu on painava. Piirros: Seppo Leinonen.
Nykysuomalaisen ekologinen selkäreppu on painava. Piirros: Seppo Leinonen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoonlahden terveysasemajärjestelyt selvityksessä1.7.2020 15:30:12 EESTTiedote

Espoonlahden terveysasemalla sattui 13.4. vesivahinko, jonka jälkeen tilat ovat olleet pois käytöstä. Rakennus on saavuttamassa peruskorjausiän ja vesivahingosta johtuen Tilapalvelut selvittää mahdollisuutta aikaistaa peruskorjausta. Väistötiloja ja vaihtoehtoisia ratkaisuja on etsitty ja järjestetty siten, että asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut mahdollisimman vaivattomasti ja työntekijöillä on turvalliset ja terveelliset työskentelytilat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme