Eläketurvakeskus (ETK)

Eläkekomitea-podcast: Onko työperäisestä maahanmuutosta Suomen pelastajaksi?

Jaa

Mistä hoitajat, hitsarit ja huippuasiantuntijat kuihtuvaan Pohjolaan? Työperäisen maahanmuuton ongelmia ratkovat teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle, kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman ja Eläketurvakeskuksen osastopäällikkö Ismo Risku.

Hallitus aikoo tuplata työperäisen maahanmuuton vuoteen 2030 mennessä. Onko tavoite alimitoitettu? Pelkästään vanhusten hoitoon tarvitaan 200 000 käsiparia lisää tällä vuosikymmenellä.

Eikä Suomi suinkaan ole yksin työvoimapulansa kanssa: kilpailu duunareista ja erityisasiantuntijoista on kovaa ja globaalia. Jos emme voi päihittää Euroopan metropoleja, pitäisikö brändityöryhmä uudelleensijoittaa, vaikkapa Impivaaraan?

Miten Suomen kafkamainen byrokratiaviidakko saadaan harvennettua? Onko totta, että työperäinen maahaanmuutto jarruttaa suomalaisten palkkakehitystä?

Näihin ja muihin polttaviin kysymyksiin saadaan vastaus, kun pyöreän pöydän ääreen istuvat teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle, kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman ja Eläketurvakeskuksen suunnitteluosaston päällikkö Ismo Risku.

Eläkekomitean puheenjohtajana toimii Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Tuoreita ajatuksia ja ymmärrystä

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.

Syksyn aikana Suomen virallisin konklaavi käsittelee ajankohtaisia aiheita, kuten eläkejärjestelmän kestävyyttä ja alustataloutta.

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla

Lisätietoja:
Viestinnän asiantuntija, Antti Karkiainen, puh. 029 411 2334, antti.karkiainen@etk.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Tukkutorinkuja 5
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Podcasten Eläkekomitea: Är plattformekonomins drängar donare eller företagare?15.11.2021 08:30:00 EET | Tiedote

På vems ansvar är det att betala för matbudets pensions- och socialförsäkring? Kringgår man arbetsgivarskyldigheter genom att maskera jobbet till företagsverksamhet? Linjerna för plattformsekonomin diskuteras av Wolts direktör för samhällsrelationer Olli Koski, jurist Suvi Vilches från Servicefacket och Pensionsskyddscentralens direktör för juridiska frågor Karoliina Kiuru.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme