Eläketurvakeskus (ETK)

Eläkekomitea-podcast selvittää: Ajaako sukupolvisopimus karille?

Jaa

Onko eläkejärjestelmä reilu nuorille – pitäisikö tulevaisuuden rahoitustaakkaa jakaa tasaisemmin sukupolvien kesken? Eläkekomiteassa ongelmaa ratkovat STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto, freelancetoimittaja Jari Hanska ja Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander. Kokousta johtaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Luottamus eläketurvaan on alhaisinta nuorten aikuisten keskuudessa. Y-sukupolven (24–35 v.) eläkepessimismi kiteytyy usein kuultuun hokemaan: ”Mää mitään tuu saamaan”. Onko näin, siitä keskustellaan Eläkekomitean 2. jaksossa.

Luvassa on suoraa puhetta nuorten eläkenäkymistä ja järjestelmän oikeudenmukaisuudesta. Ovatko maksussa olevat eläkkeet järjestelmän pyhä lehmä? Ajaako sukupolvisopimus karille vai onko nuorille luvassa ihan hyvä eläkediili?

Aiheesta keskustelevat ja väärinkäsityksiä oikovat STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto, freelancetoimittaja Jari Hanska ja Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander.

Eläkekomiteaa johtaa tuttuun tapaan Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Suoraa puhetta ja ymmärrystä

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.

Syksyn aikana arvovaltaisen konklaavin esityslistalla on muun muassa eläkeläisköyhyys, mielenterveys, syntyvyys ja tietysti korona.

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla

Lisätietoja:
Viestinnän asiantuntija, Antti Karkiainen, puh. 029 411 2334, antti.karkiainen@etk.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Kirjurinkatu 3
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme