Eläketurvakeskus (ETK)

Eläkekomitea-podcast selvittää: Kenellä on edessä köyhä vanhuus?

Jaa

Työelämä muuttuu - miltä tulevaisuus näyttää? Kenellä meistä on edessään köyhä vanhuus? Aiheesta keskustelevat futuristi Ilkka Halava, toimittaja-aktivisti Maryan Abdulkarim ja Eläketurvakeskuksen tutkimusosaston päällikkö Susan Kuivalainen. Kokousta johtaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Suomalaisissa leipäjonoissa on yllättävän paljon eläkeläisiä. Erityisesti vanhat, yksinasuvat naiset ja nuoret työkyvyttömyyseläkeläiset kärsivät pienituloisuudesta.

Miten tilanne kehittyy tulevaisuudessa, kun työelämä ja leivän ansaintamallit muuttuvat? Onko jo nyt nähtävissä ihmisryhmiä, jotka ovat heikon työmarkkina-asemansa takia luisumassa tulevaisuuden eläkeläisköyhälistöksi?

Mitä tapahtuu palkkatyölle työelämän murroksessa, ja pysyvätkö yhteiskunnan rakenteet muutoksen perässä? Tekevätkö robotit kaikki työt ja ihmisen osa on onni ja autuus?

Luvassa keskustelua myös tulevaisuustutkijoiden povaamasta kansalaispalkkayhteiskunnasta. Mitä eläkejärjestelmälle ja muulle ansiosidonnaiselle sosiaaliturvalle tapahtuu, jos futuristien visiosta tulee totta?

Kristallipalloon kurkistavat futuristi Ilkka Halava, toimittaja-aktivisti Maryan Abdulkarim ja Eläketurvakeskuksen tutkimusosaston päällikkö Susan Kuivalainen.

Eläkekomiteaa johtaa tuttuun tapaan Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Suoraa puhetta ja ymmärrystä

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.

Syksyn aikana arvovaltaisen konklaavin esityslistalla on muun muassa mielenterveys, syntyvyys ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus.

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla

Lisätietoja:
Viestinnän asiantuntija, Antti Karkiainen, puh. 029 411 2334, antti.karkiainen@etk.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Tukkutorinkuja 5
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Finländarnas livslängd ökar kanske långsammare än man antagit18.2.2021 06:58:00 EET | Tiedote

Dödlighetsutvecklingen påverkar pensionskalkylernas resultat betydligt. Enligt Eurostats befolkningsprognos krymper skillnaderna i förväntad livslängd mellan EU-länderna på lång sikt. Den förväntade livslängden i Finland väntas öka långsammare än enligt Statistikcentralens prognos. En sådan utveckling skulle medföra att pensionsåldern höjs långsammare och pensionsförmånerna blir bättre än enligt de nationella antagandena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme