Eläketurvakeskus (ETK)

Eläkekomitea-podcast selvittää: Voiko politiikalla synnyttää lapsia?

Jaa

Suomi tarvitsee vauvoja – voiko niitä tehdä politiikalla, miten? Eläkekomitean ensimmäisessä jaksossa ongelmaa ratkovat Väestöliiton tutkija Tiia Sorsa, keskustan kansanedustaja Eeva Kalli ja Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander. Kokousta johtaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Suomen syntyvyys on historiallisen matala. Maa tarvitsee aktiivista väestöpolitiikkaa. Muuten koko hyvinvointivaltio mukaan lukien eläkejärjestelmä on ongelmissa.

Tänään ilmestyneen Väestöliiton väestöpoliittisen raportin mukaan suomalaiset haluavat keskimäärin kaksi lasta, mutta eivät syystä tai toisesta saavuta unelmaansa.

Miten yhteiskunta voisi helpottaa työn ja perheen yhteensovittamista? Nostaisiko lapsilisän tuntuva korotus syntyvyyttä, kuten Virossa nähtiin? Vai tarvitsemmeko lapsiperheystävällisemmän yhteiskunnan ja lisää työpaikkoja hälventämään pätkätöissä varttuneen sukupolven epävarmuutta?

Aiheesta keskustelevat Väestöliiton tutkija Tiia Sorsa, keskustan kansanedustaja Eeva Kalli ja Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander. Kokouksen napakkana puheenjohtajana toimii Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Eläkekomitean esityslistalta löytyy myös jotain ennen kuulumatonta: Vanhemmuus on suuri satsaus suomalaisten yhteiseen eläketurvaan. Pitäisikö siitä palkita muita paremmilla eläke-eduilla, kuten Ruotsissa tehdään?

Onko ajatus mahdoton, mitä sanoo perustuslaki – kuuntele Eläkekomitea, niin tiedät.

Suoraa puhetta ja ymmärrystä

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.

Syksyn aikana arvovaltaisen konklaavin esityslistalla on muun muassa sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus, eläkeläisköyhyys, mielenterveys ja tietysti korona.

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Kuuntele avausjakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla

Väestöliitto: Kestävän väestönkehityksen Suomi -väestöpoliittinen raportti

Lisätietoja:
Viestinnän asiantuntija, Antti Karkiainen, puh. 029 411 2334, antti.karkiainen@etk.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Kirjurinkatu 3
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme