Avain

Elämäkerta katsoo suomalaisen muotitaiteen historiaan

Jaa

Muotitaiteilija Matti Seppäsen 50-vuotistaiteilijajuhlan kunniaksi julkaistava kirja kertoo tarinan miehestä, josta loi malliston Marimekolle ja joka tunnetaan lisäksi teatteripuvuistaan. Kirjassa kuvataan myös suomalaisen vaatetusteollisuuden kultavuodet ja auringonlasku.

Matti Seppänen (s. 1944) on yksi harvoista taideteollisen koulutuksen saaneista miesmuotitaiteilijoistamme.

Pirkko Vekkelin toimittama Elämäntyönä muotitaide -kirja julkaistaan nyt Seppäsen 50-vuotistaiteilijajuhlan merkeissä.

Pienviljelijäperheen evakkotaipaleelle syntynyt vesseli varttui nuoreksi mieheksi, jonka työtoverit tamperelaisessa somistamossa patistivat muotiopintojen pariin. Suunnittelijana Seppänen koki suomalaisen vaatetusteollisuuden kultavuodet ja auringonlaskun.

Seppänen tunnetaan myös teatteripuvuistaan ja maailmalla menestyneen nuoren muotikaartimme kouluttajana Aalto-yliopistossa. Marimekon suunnittelijana hän loi Matti by Marimekko -malliston Kirsti Paakkasen aikana.

Mikä parasta, Matti Seppänen on mainio tarinankertoja!  

Kun olin pieni poika, minusta piti tulla pappi.

Kasvettuani suuremmaksi halusin filmitähdeksi.

Minusta tuli kuitenkin muotitaiteilija.

Ammatissani olen saanut sekä saarnata että näytellä.

- Matti Seppänen


Tekijä: Matti Seppänen (Pirkko Vekkeli, toim.)

Teos: Elämäntyönä muotitaide

ISBN: 9789523042049

Kansi: Tarja Kettunen

Ilmestymispäivä: 28.2.2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

info@avain.net

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on kotimaiseen laatukirjallisuuteen keskittynyt kirjakustantamo. Kustantamo on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä. Avain kustantaa aktiivisesti selkokielistä kirjallisuutta ja se palkittiin syksyllä 2017 Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain kustantaa kirjoja myös tilaustöinä yrityksille ja muille yhteisöille. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös Booky.fi Oy, Ostinato Oy ja Porvoon Kirjakeskus Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen kirjat keväällä 20206.11.2019 12:23:26 EETTiedote

Avaimen kevään 2020 uusien teosten joukossa on tietokirjoja vanhemmuudesta, seksuaalisuudesta, kahvilakulttuurista, rauhanturvaajien arjesta ja kaunokirjallisuudesta. Lapsille ilmestyy kauniisti kuvitettu runoteos Kuutarhuri sekä tietokirjat tehdaskaupunkien lasten arjen historiasta sekä kuvakirja ötököistä. Keväällä julkaistaan myös valikoima selkokirjallisuutta: tunnettujen romaanien selkomukautuksia, merkittävien kotimaisten runojen kokoelma, tietokirjallisuutta nuorten maahanmuuttajien kokemuksista Suomessa ja mullistavien keksintöjen historiaa.

KUTSU: Neulo poika, neulo - Knits inspired by Tom of Finland -kirjan julkistamistilaisuus ti 22.10. Oodissa18.10.2019 10:43:02 EESTKutsu

Tule tutustumaan tekstiilitaiteilija Marjukka Vuorisalon ja valokuvaaja Marjo Von Bellin uutuuskirjan Neulo poika, neulo – Knits inspired by Tom of Finland neulemalleihin ja kuulemaan vinkit syksyn neuletöiden tekemiseen. Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään keskustakirjasto Oodin Kirjataivaassa (3.krs, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki) klo 17:00-19:00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme