Kasvu Open

Elämyksellisyys valttia matkailualan kasvussa

Jaa

Toistamiseen järjestettävä Tulevaisuuden matkailun Kasvupolku hakee alalle uusia ja innovatiivisia digitaalisia ja sisällöntuotannon ratkaisuja, jotka palvelevat yritysten kestävää kehittymistä, tuotantoa ja verkostoa sekä matkailualan uusia kohteita ja sisältöjä. Kasvu Openin yhdessä kumppaneiden kanssa järjestämä, erityisesti matkailutoimialalle suunnattuun kasvuohjelmaan voi hakea mukaan 16.4. saakka.

Kasvu Open on sparrausohjelma, jonka ainutlaatuisen metodin kautta liki 1300 yritystä on saanut vetoapua kasvuunsa. Eri alojen asiantuntijoiden maksutonta sparrausta saavat sekä startupit että jo toimintansa vakiinnuttaneet Start Again -yritykset.

Kasvupolun kumppani, kansainvälistä matkailua Suomeen edistävä Visit Finland näkee matkailualan kasvupotentiaalin todella lupaavana, jossa menestyy elämyksellisyydellä ja loistavalla palveluasenteella.

”Kiina ja Aasia ylipäätään on markkina, joka kasvaa matkailussa nyt kaikista voimakkaimmin. Ei voida kuitenkaan unohtaa Keski-Euroopan, etenkin saksankielisten maiden ja UK:n merkitystä, joissa kasvua on saatu aikaan lisäämällä ympärivuotista tarjontaa ja saavutettavuutta parantamalla,” kommentoi Visit Finlandin tuote- ja kehitysjohtaja Kristiina Hietasaari.

Kansainvälisten matkailijoiden virtaa Suomeen voidaan vahvistaa vain jatkuvalla kehittämisellä.

”Ulkomaiset matkailijat haluavat kokea elämyksiä ja palveluasenteen tulee olla kohdillaan. Suomalainen itsepalvelukulttuuri on useissa maissa todella vierasta. Kasvuohjelman sparrauksessa on mahdollista kehittää omaa toimintaa vastaamaan entistä paremmin etenkin ulkomaisten vierailijoiden odotuksia,” Hietasaari korostaa.

Viime vuonna sparrauksessa mukana ollut mobiili kohdepalveluyritys Aurora Xplorer tarjoaa ainutkertaisia elämys- ja koulutusmatkoja kiinalaisille. Yrityksen myynti yli kaksinkertaistui vuonna 2017 vuoteen 2016 verrattuna.

”Meille sparraus tarjosi arvokasta toimialaosaamista. Asiantuntijat todella tiesivät mistä puhuivat ja osasivat ohjata meidät yhteyteen hyvien suomalaisten ja ulkomaalaisten partnerien kanssa”, sanoo toimitusjohtaja Kirsi Mantua-Kommonen.

”Kasvuvauhtimme on edelleen huima ja sen kääntöpuolena on rahoitus, joka on tällä hetkellä  suurin kasvumme este. Emme pysty vastaamaan edes kaikkiin meille tuleviin tarjouspyyntöihin resurssipulan vuoksi”.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Yritykset voivat hakea Kasvupolulle 16.4.2018 asti. Kaikki mukaan hakeneet kutsutaan Kalajoella 21.5. pidettävään Kasvupajaan, jossa yritykset pääsevät hiomaan kasvusuunnitelmiaan sekä verkostoitumaan keskenään. Kasvupolun sparraukseen valittuja 15 yritystä sparrataan 15.5.2018 Rovaniemellä ja 14.8.2018 Espoossa. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa 10 asiantuntijaa 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Kasvupolun tuomaristo valitsee toisen Kiitoratapäivän päätteeksi 14.8. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät lokakuussa 2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Satu Haka, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, p, 050 3048779 satu.haka@roihu.com

Kristiina Hietasaari, Head of Product and Content, Visit Finland, p. 040 778 8918, kristiina.hietasaari@businessfinland.fi

Kirsi Mantua-Kommonen, toimitusjohtaja, Aurora Xplorer, p. 040 419 6821, kirsi@auroraxplorer.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

0503046794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2018 asiantuntijoiden maksuttomaan sparraukseen pääsee 450 yritystä 30 eri Kasvupolulle. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa Kasvupolkujen parhaimmiston eli 100 yrityksen joukosta valitaan Suomen lupaavimmat kasvuyritykset.

--------------------------

Kasvupolun mahdollistavat Visit Finland, Nordia Management, Tietotalo, Flow House, Visit Saimaa, Kalajoen Hiekkasärkät ja Kokkolan Matkailu sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJyväskylä, Keski-Suomen Liitto, San Francisco Oy, Grano, Laukaan kunta, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan ja Isku.

-------------------------

*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Aava & Bang Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme