Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Elektronisen musiikin minifestivaali Maunula Elektronik tulee jälleen Maunula-talolle 23.11.2019

Jaa

Elektronisen musiikin minifestivaali tulee jälleen Maunula-talolle 23.11. Kolmannen kerran järjestettävä ikärajaton ja ilmainen tapahtuma tarjoilee pimeässä marraskuussa uutta ja vanhaa, kokeilevaa ja tanssittavaa elektronista musiikkia, videotaidetta ja dokumenttia alkuillasta puoleenyöhön. Illan aikana esiintyy Samuli Kemppi, Keuhkot, Tapa Paha Tapa, Casio G Url, Sasha & Mia, Recover Laboratory, Forces, TSRS, Keiska ja Anniina Auf.

Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Maunula Elektronik (c) Maunula talo

Samuli Kemppi lukeutuu kansainvälisesti arvostetuimpiin suomalaisiin teknoartisteihin ja dj:hin. Samuli Kemppi on tuottanut yli 30 julkaisua syvää teknoa ja kokeellista elektronista musiikkia, sekä pyörittänyt omaa levy-yhtiötä ja Deep Space Helsinki -radio-ohjelmaa yhdessä Juho Kusti Karhusen kanssa. Samuli soittaa Maunulassa modulaari/hardware-pohjaisen livesetin.

Turkulaisen Anniina Aufin musiikki on tummaa ja kujeilevaa, elektronista dream poppia. Auf maalailee lo-fi -henkisellä musiikillaan kuvia unista, painajaisista, unelmista, sisäisestä kasvusta ja bailaamisesta. Ensimmäinen pitkäsoitto ilmestyi keväällä 2016. Tämän vuoden keväällä Auf on julkaissut Bad Roots musiikkivideon, sekä Photosynthesis EP:n.

Forces on digitaalista äänimassaa ja jatkuvasti mutatoituvia algoritmisia rytmejä. Se on kuva- ja äänitaiteilija Joonas Sirenin kokeellinen elektroninen musiikkiprojekti, jossa eri elektronisten musiikigenrejen kappaleet pirstaloituivat vellovaksi abstrahoiduksi kudokseksi erilaisten livekoodaus- ja prosessointitekniikoiden avustuksella.

Keiska tekee nykivää ja kokeellissävytteistä, mutta mukaansatempaavaa klubimusiikkia. Keiska esittää Maunulassa uutta julkaisematonta musiikkia harvinaislaatuisella live-keikalla, joka saattaa saada vuorovaikutteisiakin piirteitä. Aikaisemmin hän on julkaissut musiikkiaan mm. Thrdeyevsn-kollektiivin, sekä saksalaisen Creamcake klubi-instituution kautta. 

Viime vuonna keikkansa perunut Keuhkot paikkaa vahingon ja esiintyy Metsäpurosalissa poikkeuksellisesti triona.  

Tapa Paha Tapa on hiljattain Svart Recordsin kokoelman myötä ajankohtaiseksi palannut kotimaisen syntsapopin pioneeriyhtye.

Matrix Mind on Organ-yhtyeestä tutun Pekka Tolosen HI-viruksen geneettiseen koodiin perustuva sävellysteos on visualisoitu Tapa Paha Tapan Otso Pakarisen toteuttamalla tietokoneanimaatiolla. 

Casio G Url on yhden naisen, Tanja Paanasen, syntetisaattoribändi, jota innoittaa analogisynien lisäksi luonnon äänet, New Age sekä 1970-luvun kosminen musiikki.

Miltä kuulostaa herskatekno vuonna 2019? TSRS kertoo sen musiikkiin sopivalla kirjastolavalla.

Äänitaiteilijat Sasha ja Mia keittävät myrskyn improvisoiduista melodioista, huminasta ja melusta.

 Kahdesta edellisestä Maunula Elektronikista tuttu helsinkiläistynyt brasilialaistaiteilija Felipe Gasnier vastaa jälleen Metsäpurosalin videotaiteesta.

Recover Laboratory on suomalainen taideryhmä, jota johtaa kuvataiteilija Sofi Häkkinen, sirkustaiteilija Miradonna Sirkka ja elämystuottaja Inna Huttunen. Ryhmä on nykysirkusta ja nykytaidetta yhdistävä kameleontti, joka luo immersiivisiä taidekokemuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maunula-talon verkkotiedottaja Veli-Matti Hurtig
+358 40 621 2754
velimatti.hurtig@hel.fi
Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
PL 63311, 00099 Helsingin kaupunki

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupungin kutlttuuri ja vapaa-aika, viestintä ja markkinointi

Kuvat

Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Lataa
Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Lataa
Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Lataa
Recover Laboratory (c) Maunula-talo
Recover Laboratory (c) Maunula-talo
Lataa
Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Maunula Elektronik (c) Maunula talo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Maunula-talon toiminta suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toimintamalli hyväksyttiin avoimessa foorumissa kesällä 2016 tukemaan talon toiminta-ajatusta:

Maunula-talo on kaikenikäisten ja erikielisten asukkaiden kohtaamispaikka. Osallistava ja innostava Maunula-talo tuo ihmisiä yhteen tekemisen ja yhdessäolon kautta. Työväenopisto, kirjasto ja nuorisopalvellut tukevat toisiaan ja toimivat yhteistyössä kaikilla tasoilla. Maunulan asukkaat ja muut talon käyttäjät osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja tapahtumien tuottamiseen. Jakamalla yhdessä elämyksiä, tietoa ja taitoja tuemme ihmisten hyvinvointia, elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta.

Maunula-talon arvoihin kuuluvat ilo, avoimuus, yhdenvertaisuus, demokratia ja osallisuus.

Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
www.maunulatalo.fi

www.facebook.com/maunulatalo

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuoret haluavat vaikuttaa häirinnän ja väkivallan ehkäisyyn – kampanjan taustalla Helsingissä tapahtunut hyväksikäyttötapaus13.8.2020 11:08:19 EESTTiedote

Syksyn 2020 aikana toteutettavan Nuorten omat rajat ja turvallisuus -kampanjan tavoitteena on antaa tietoa ja taitoja nuorten kokeman häirinnän sekä väkivallan ehkäisyyn. Kampanja on saanut alkunsa laajasalolaisten nuorten aloitteesta ja sen taustalla on vaikuttanut vuosi sitten Helsingissä paljastunut laajamittainen ja paljon julkisuutta saanut hyväksikäyttötapaus.

Proposal for Helsinki Art and Culture Vision 2030 published on 18 August live on the Helsinki Channel11.8.2020 09:02:00 EESTPress release

In spring 2019, the City of Helsinki appointed a committee to prepare a vision for arts and culture up to 2030 for the City. The vision will be published and handed over to Mayor Jan Vapaavuori on Tue 18 August at 13:00 in the premises of the Hanasaari Power Plant. The event is broadcast live on the Helsinki Channel and all residents of Helsinki are welcomed to join the event on the web.

Förslaget till Helsingfors konst- och kulturvision 2030 publiceras 18.8 i direktsändning på Helsingforskanalen11.8.2020 09:01:00 EESTTiedote

Helsingfors stad tillsatte på våren 2019 en självständig arbetsgrupp för att bereda en konst- och kulturvision för staden som sträcker sig fram till år 2030. Arbetsgruppens vision publiceras och överlämnas till borgmästare Jan Vapaavuori tis. 18.8 kl. 13 i lokalerna för Hanaholmens kraftverk. Evenemanget direktsänds på Helsingforskanalen och alla helsingforsare bjuds in att följa evenemanget på webben.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme