Akava ry

Elina Sojonen johtavaksi asiantuntijaksi Akavaan

Jaa

Valtiotieteiden maisteri Elina Sojonen on valittu koulutuspolitiikan johtavaksi asiantuntijaksi pääasiallisina vastuualueinaan jatkuva oppiminen ja ammattikorkeakoulupolitiikka. Tehtävä kuuluu Akavan vaikuttamisen toimintoon.

Elina Sojonen on työskennellyt yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja koulutuspolitiikan asiantuntijatehtävissä. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen Tekstiili & Muoti ry:ssä, vastuullaan koulutuksen kehittäminen ja vetovoima. Vuosina 2009–2017 hän työskenteli Vihreiden eduskuntaryhmässä poliittisena sihteerinä vastuualueinaan erityisesti koulutuspolitiikka sekä sosiaali- ja terveyspolitiikka.

– Jatkuva oppiminen on suomalaisen koulutuksen seuraava suuri muutos, joka vertautuu laajuudessaan peruskoulu-uudistukseen. Suomessa tarvitaan jatkuvan oppimisen järjestelmä, joka on joustava ja monimuotoinen. Odotan jo innolla, että pääsen mukaan toteuttamaan tätä muutosta, Sojonen sanoo.

– Osaaminen ja koulutuspolitiikka ovat Akavan vaikuttamistoiminnan ytimessä. On hienoa, että Elina Sojonen tuo uutta osaamista Akavaan ja vahvistaa nykyistä asiantuntemustamme koulutuspolitiikassa, toteaa johtaja Pekka Piispanen.

Elina Sojonen aloittaa Akavassa 14. tammikuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava korostaa sosiaaliturvan uudistamisessa ennaltaehkäisyä, kannustavuutta ja osallistavuutta7.5.2019 12:58:30 EESTTiedote

Akava pitää sosiaaliturvauudistusta yhtenä merkittävimmistä tulevalla hallituskaudella aloitettavista uudistuksista. Sosiaaliturvauudistus pitää toteuttaa vaiheittain ja useassa osassa, jotta muutosprosessi toteutuu hallitusti ja sen vaikutukset voidaan arvioida kattavasti. Sosiaaliturvauudistuksen pitää perustua tutkittuun tietoon ja laaja-alaiseen asiantuntijoiden kuulemiseen eri näkökulmien ottamiseksi huomioon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme