Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 2.10.2017: Keilaranta 9 ja 11 tontteja suunnitellaan yhtenä kokonaisuutena

Jaa

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti tontin varauksen jatkamisesta sekä laajentamisesta Keilaniemen Keilaranta 9:n kehittämiseksi sekä Keilaranta 11:n tonttia koskevan suunnitteluvarauksen jatkamisesta.

Jaosto kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa käynnistämään Keilaranta 9:n ja 11:n tontin asemakaavanmuutoksen laadinta kokonaisuutena ottaen erityisesti huomioon kaupungin tavoitteet Keilaniemen rantavyöhykkeen elävöittämiseksi.

Aluetta kehitetään Ilmarisen ja Hartelan vuonna 2016 esittämän uuden konseptin mukaisesti. Keilaranta 9:n tontin ja viereisen kaupungin omistaman Keilaranta 11:n tontit suunnitellaan yhtenä kokonaisuutena hybridihankkeena. Työpaikat ja asunnot sijaitsisivat samassa kokonaisuudessa, autopaikat vuorottaiskäytössä ja palvelut olisivat molemmille käyttötarkoituksille yhteisiä. Tavoiteltavan suunnitteluratkaisun myötä tonttien kokonaistehokkuus lisääntyisi, käyttö muuttuisi asuntopainotteisemmaksi ja tonttien yhteenlaskettu kokonaisrakennusoikeus nousisi. Lisäksi tavoitteena oli mahdollistaa rantaraitin rakentaminen tonttien alueelle ja sen myötä palvelut rakennusten alakerrassa olisivat laajalti espoolaisten käytössä myös ilta-aikoina. Myös edustan vesialue haluttiin hyödyntää suunnitelmassa.

Lisäksi jaosto kuuli selostukset Keilaniemivisiosta, Tapiolan urheilupuiston valmistelutilanteesta sekä Tapiolan Monitoimiareena Oy:stä.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunkipyörät tulivat Espooseen jäädäkseen - laaja järjestelmä käyttöön ensi keväänä18.10.2017 22:39Tiedote

Espoon kaupunki jatkaa oman kaupunkipyöräjärjestelmänsä hankinnan valmistelua. Tekninen lautakunta päätti asiasta 18.10.2017. Espooseen hankittava kaupunkipyöräjärjestelmä kattaa keväästä 2018 lähtien 700 pyörää ja 70 pyöräasemaa. Kaupunkipyörien soveltuvuutta Espooseen on toukokuusta lähtien kokeiltu Matinkylän ja Olarin alueilla 100 pyörän ja 10 pyöräaseman voimin. Tekninen lautakunta kehotti tutkimaan mahdollisuutta laajentaa kaupunkipyöräjärjestelmää mahdollisimman nopeasti myös Leppävaaran alueelle.

Tapiola Sinfoniettan Beatles-konsertti käynnistää Nenäpäivä-kampanjan 26.10.18.10.2017 14:45Tiedote

HELP! Nenäpäivä goes Beatles -konsertti Espoon kulttuurikeskuksessa 26.10. käynnistää Nenäpäivä-kampanjan, joka toteutetaan tänä vuonna 26.10.–19.11. Konsertissa kuullaan Beatlesin parhaita biisejä upeina orkesterisovituksina. Kitaristi Marzi Nymanin johtaman Tapiola Sinfoniettan kanssa lavalla nähdään joukko maamme valovoimaisimpia artisteja, mm. Ellinoora, Janna, Pepe Willberg ja Von Hertzen Brothers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme