Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 2.10.2017: Keilaranta 9 ja 11 tontteja suunnitellaan yhtenä kokonaisuutena

Jaa

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti tontin varauksen jatkamisesta sekä laajentamisesta Keilaniemen Keilaranta 9:n kehittämiseksi sekä Keilaranta 11:n tonttia koskevan suunnitteluvarauksen jatkamisesta.

Jaosto kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa käynnistämään Keilaranta 9:n ja 11:n tontin asemakaavanmuutoksen laadinta kokonaisuutena ottaen erityisesti huomioon kaupungin tavoitteet Keilaniemen rantavyöhykkeen elävöittämiseksi.

Aluetta kehitetään Ilmarisen ja Hartelan vuonna 2016 esittämän uuden konseptin mukaisesti. Keilaranta 9:n tontin ja viereisen kaupungin omistaman Keilaranta 11:n tontit suunnitellaan yhtenä kokonaisuutena hybridihankkeena. Työpaikat ja asunnot sijaitsisivat samassa kokonaisuudessa, autopaikat vuorottaiskäytössä ja palvelut olisivat molemmille käyttötarkoituksille yhteisiä. Tavoiteltavan suunnitteluratkaisun myötä tonttien kokonaistehokkuus lisääntyisi, käyttö muuttuisi asuntopainotteisemmaksi ja tonttien yhteenlaskettu kokonaisrakennusoikeus nousisi. Lisäksi tavoitteena oli mahdollistaa rantaraitin rakentaminen tonttien alueelle ja sen myötä palvelut rakennusten alakerrassa olisivat laajalti espoolaisten käytössä myös ilta-aikoina. Myös edustan vesialue haluttiin hyödyntää suunnitelmassa.

Lisäksi jaosto kuuli selostukset Keilaniemivisiosta, Tapiolan urheilupuiston valmistelutilanteesta sekä Tapiolan Monitoimiareena Oy:stä.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme