Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: 57 omakotitonttia haettavaksi

Jaa
Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä tai vuokrata 57 omakotitonttia arvontaan perustuvalla hakumenettelyllä.

Arvontaan voivat osallistua yksityishenkilöt tai heidän toimestaan perustettavat asunto-osakeyhtiöt. Etusijalla ovat hakijat, joiden väestötietojärjestelmän mukainen kotikunta on 1.1.2023 lähtien ollut Espoo. Hakijat pääsevät valitsemaan itselleen tontin arvonnan mukaisessa järjestyksessä.

Tontit sijaitsevat Henttaalla (3 tonttia), Kalajärvellä (16), Kauklahdessa (1), Kurttilassa (9), Latokaskessa (20), Lintuvaarassa (2), Nupurissa (1) ja Saunalahdessa (5). Tontit ovat pinta-aloiltaan 435–1101 m2 ja rakennusoikeuksiltaan 109–286 k-m2. Tontinhakija voi valita, haluaako hän ostaa vai vuokrata tontin.

Toppelundin rantakahvilatontti säilytetään toistaiseksi rakentamattomana

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti olla antamatta suunnitteluvarausta Toppelundin rantakahvila ja -ravintolakohteeksi osoitettuun tonttiin, sillä sen harkinnan mukaisesti tontti tulee toistaiseksi säilyttää rakentamattomana. Samalla jaosto totesi, että Haukilahden rannan palveluita voidaan ja tulee kehittää erityisesti Mellsteninniemellä.

Jaosto uusi ja jatkoi asuinrakentamisen suunnitteluvarauksia

Jaosto päätti uusia suunnitteluvaraukset Karakalliosta NCC Suomi Oy:lle asuinkerrostalojen suunnittelua varten ja Matinkylästä NAL Asunnot Oy:lle asuinrakentamisen suunnittelua varten. Suunnitteluvarauksia Koukkuniemestä Westpro cc Oy:lle ja Tapiolasta (Maarinsolmu) Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle asuinrakentamisen suunnittelua varten jatkettiin.

Jaosto päätti jatkaa myös Jousenkaaren koulun tontin itäisen osan suunnitteluvarausta SRV Yhtiöt Oyj:lle asuntoalueen suunnittelua varten. Varausehto 2 muutettiin seuraavanlaiseksi: Suunnitelmalla ja asemakaavoituksella tulee varmistaa, että rakennukset toteutetaan Tapiolan parhaita perinteitä jatkaen puutarhakaupungin kulttuuriympäristöön, sen vehreyteen ja väljyyteen sopeutuvina ja sitä rikastuttavina perheasuntoina. Asemakaavoituksessa tulee arvioida eri massoitteluvaihtoehtoja ja pyrkiä sijoittamaan rakennukset aiemmin jo rakennetuille alueille.

Lisäksi jaosto kehottaa kaupunkiympäristön toimialaa etsimään keinoja, joilla nykyinen käytöstä poistunut koulurakennus voitaisiin purkaa jo ennen mahdollista asemakaavamuutosta. Koulu aiheuttaa ympäristölle turvallisuushaittaa ja luo epäsiistiä kaupunkikuvaa alueelle.                                                                             

Muut asiat

Jaosto kuuli selostuksen Tvijälp-saaren kehittämisedellytyksistä.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo stads sektor för fostran och lärande skänker 500 datorer till Ukraina22.5.2023 13:45:00 EEST | Tiedote

Sektorn för fostran och lärande stöder demokratifostran i krisområdet genom att skänka 500 bärbara datorer till skolorna i staden Kryvyj Rih i Ukraina. Samarbetet mellan Kryvyj Rih och Esbo inleddes hösten 2022. Nu har 200 datorer skickats iväg, och ytterligare 300 skickas senare. Under sommaren skickas också klassrumsmöbler. Man har också sökt partnergymnasier i Esbo till lyceerna i Kryvyj Rih.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme