Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi tavoitteet Keilaniemen kehittämiselle

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi Keilaniemen alueelle, johon sisältyvät myös Otaniemen eteläosan korttelit, alueen kehittämistä koskevat tavoitteet ja teesit.

Yleisenä tavoitteena on Keilaniemen alueen kehittyminen kansainvälisesti ja kansallisesti merkittäväksi, eläväksi ja viihtyisäksi yritysten, tutkimuksen ja monipuolisen innovaatiotoiminnan kasvualustaksi, joka elää tiiviissä vuorovaikutuksessa Aalto-yliopiston kanssa ja jossa asutaan ja eletään ja jonka erityispiirteinä ovat erinomaiset paikalliset ja kansainväliset joukkoliikenneyhteydet sekä alati vilkas rantaraitti.

Tämän jatkuvan kehittämisprosessin tueksi ja ohjeeksi seuraavassa on tiivistetty Keilaniemen alueen kehittämisen tavoitteet kahdeksitoista teesiksi.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti kehottaa kaupunkisuunnittelulautakuntaa ja kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään viipymättä toimenpiteet, joilla luodaan edellytykset ja mahdollistetaan Regenero Oy:n uuden toimisto- ja hotellitornin toteuttaminen Keilaniemeen vuoteen 2022 mennessä.

Keilaniemen uudeksi maamerkiksi 158 metriä korkea toimisto- ja hotellitorni 

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto kehotti teknistä ja ympäristötoimea käynnistämään projektin, jolla kehitetään Keran alueen toiminnallista sisältöä ja alueen kiertotalousratkaisuita. Kehittämistyössä varmistetaan, että Espoo-tarinassa yhdeksi kärkikohteeksi määritelty Keran alue saadaan asemakaavoituksessa ja muussa kaupunkisuunnittelussa toteuttamaan tarinassa määriteltyä strategista tavoitetta: "Kehittyvä Kera on kansainvälinen esimerkki kiertotalouden digitaalisesta kaupunkialustasta, joka toteutetaan yhteistyössä Smart&Clean -säätiön, Nokian ja useiden muiden yhteistyötoimijoiden kanssa. Kehittämistyöllä tuetaan Keran alueen brändäystä, toiminnallista sisältöä ja kaupunkikehittämisen keinoja, uusien älykkäiden ja puhtaiden käyttäjälähtöisten ratkaisujen synnyttämiseksi. Lisäksi tuotetaan Keran aluekehittämiseen sisällöllisiä ratkaisuja

Hintakilpailu Tuuliniitty Tapiola korttelin 12223 määräalat (asia 17) jätettiin pöydälle.

Valmistelukehotus Otaniemen Kivimies-korttelin eteläosan ja Kivimiehenrannan toteuttamiseksi (asia 21) jätettiin pöydälle.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Matkailun toimialan kasvu ja matkailukysyntä näkyy Vuoden matkailualue Espoossa18.3.2019 09:13:11 EETTiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat vuonna 2018 Espoon kautta aikain ensimmäiseksi Vuoden matkailualueeksi Suomessa. Espooseen houkuttelee vierailijoita saaristo, Nuuksion kansallispuisto, monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta kohteineen sekä lukuisat yritystapahtumat ja kansainväliset tieteelliset kongressit.

Det mobila sjukhuset LiiSa för jourtjänsterna till vårdhemmen för äldre i Esbo15.3.2019 13:43:59 EETTiedote

Det mobila sjukhuset (LiiSa på finska) förbättrar vården av boende på vårdhem genom att föra jourtjänsterna till den boende när en sjukskötare som fått specialutbildning i jourbedömning av patienter besöker vårdhemmet för att bedöma den boendes hälsotillstånd och genomföra vårdåtgärder. Det mobila sjukhusets verksamhet inleds 4.3.2019. Tjänsten är ett samarbete mellan Esbo stads social- och hälsovårdssektor och sjukvårdsdistriktet HUS.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme